Sök

Kanslichef


Om arbetsplatsen

Varbergs attraktiva läge i en växande arbetskraftsregion gör att människor står på kö för att flytta hit. Vi växer så det knakar minst sagt. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt och för att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi har nyligen vunnit utmärkelser som Årets superkommun och Bäst att bo och vi har ett starkt driv framåt. I Varbergs kommun bor drygt 63 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Vi söker nu en kanslichef med samhällsintresse Kommunkansliet är en del av kommunstyrelsens förvaltning, som i övrigt består av funktionerna ekonomi, näringsliv-- och destination, personal, samhällsutveckling samt kommunikation. Kanslichefen är direkt underställd kommundirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp, förvaltningschefsgruppen och koncernledningen. Kansliet har idag sammanlagt 22 medarbetare. I kanslichefens ansvar ingår även ett övergripande ansvar för överförmyndarförvaltningen, där du har funktionen förvaltningschef.


Arbetsuppgifter

Som kanslichef arbetar du på uppdrag av kommundirektören och i nära samarbete med den politiska organisationen, framför allt kommunstyrelse och kommunfullmäktige men även utskott och nämnder. Kanslichefen ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling av kommunkansliets verksamhet samt tar aktiv del i handläggning av ärenden, sekreterarskap och egna utvecklingsuppdrag. Kommunkansliet ansvarar för nämndadministration för kommunstyrelsen, dess arbetsutskott och kommunfullmäktige, central kommunjuridik, kommunarkiv, utredarfunktion, strategiska utvecklingsfrågor, administration för ledningsgrupper och valadministration. Dessutom samordnar kansliet några av de kommunövergripande processerna samt har samordningsansvar för inkluderingscentrum, visionsarbetet och kommunens internationella arbete. Kommunkansliet är sedan en tid tillbaka inne i ett intensivt utvecklingsarbete med ökad digitalisering av processer och arbetssätt. En viktig uppgift för kanslichefen är att fortsätta det påbörjade utvecklingsarbetet samt att identifiera kommande utmaningar och möjligheter. Du leder och stödjer kansliets utveckling i vardagen och mot framtidens behov.

Kvalifikationer

Din bakgrund och dina erfarenheter För att lyckas i rollen som kanslichef krävs erfarenhet av verksamhetsområdet och god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du har relevant högskoleutbildning gärna med juridisk inriktning och erfarenhet av ledarskap och att leda en organisation i utveckling och förändring. Du är nyfiken på och ser möjligheterna som digitalisering i verksamheten medför. Du som person Som person är du utvecklingsorienterad, relationsskapande, strategisk och handlingsinriktad. Du har en god administrativ förmåga och vana att lämna korrekt och professionell service. Du är en lagledare som är trygg och drivande och som samtidigt entusiasmerar medarbetarna med delaktighet och vilja till utveckling. Det är också viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar med helhetssyn och omvärldsorientering och kan se din egen del i ett större sammanhang. Vi erbjuder ett utvecklande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt, i en prisbelönt kommun på frammarsch.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-31

Referensnummer: A842304


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Per Synnes, chefsrekryterare Varbergs kommun

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


Suzanne Persson Tel: 070-269 71 82


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter