Sök

Stödassistent


Om arbetsplatsen

Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker stödassistent till Samuels väg korttidsboende LSS (Lagen om stöd o service till vissa funktionshindrade) i Tvååker.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär en mångfald av olika stödinsatser i syfte att ge barnen/ungdomarna möjlighet att utvecklas och uppleva stimulans efter var och ens förutsättningar och kommunikationssätt. Några av ungdomarna har medfödd dövblindhet och det ställer särskilda krav på dig som personal, tex att du är följsam, lyhörd, uppfinningsrik och entusiasmerande. Det ingår även uppgifter som städning, matlagning och utomhusaktiviteter. Även tjänstgöring inom ungdomarnas fritidstillsyn efter skolgång och då kan arbetsuppgifterna vara tex bad på habilitering och utevistelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård o omsorgsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder eller det som värderas motsvarande. Det är meriterande med diplom från vård o omsorgscollege. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder. Det är meriteraden med ett stort intresse av olika sätt att kommunicera, med eller utan kommunikationshjälpmedel samt kunskap om teckenspråk. Grundläggande är dock att du är en positiv person med intresse för att hjälpa barn och ungdomar med olika stöd och omvårdnadsbehov. Personlig lämplighet och erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättning är viktiga för oss samt att du är i god fysik då det förekommer tunga lyft, vrid och förflyttningar även en del sittande på golvet. Vi vill att du har fyllt 18 år och har körkort. För att få anställning måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-18

Referensnummer: Varbergs Omsorg 6/19


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidEller med tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträde: Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tillträde snarast.


Upplysningar

Mathias Davidsson, Enhetschef

Telefon: 072-1571265


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter