Sök

Torgvärd/sommarvärd


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Arbetsuppgifter

Som torgvärd/Sommarvärd arbetar du på hamn- och gatuförvaltningen och ingår i ett team på avdelningen offentliga rummet, som ansvarar för att möjliggöra en bredd av upplevelser och aktiviteter på gator, torg, parker och naturområden. Varberg har under sommarperioden en blomstrande torgverksamhet och många evenemang på våra offentliga platser, bad och naturområden. Som torgvärd/sommarvärd kommer du att ha ett arbete som är varierat och där du medverkar till en väl fungerande och levande torghandel och attraktiv stadskärna. Du är en viktig länk i kommunikationen mellan torghandlare och kommunen, evenemangsarrangörer och handlare. Som torgvärd finns du på plats på torget när handeln pågår under onsdagar och lördagar. Där fördelar du platser, tar betalt och för statistik över de handlare som besöker torget. Du har ett tydligt kundperspektiv, är klar i din kommunikation och lägger stor vikt vid bemötandet. Du lyssnar på olika perspektiv och fattar beslut utifrån en helhetsbedömning. Som sommarvärd kan arbetsuppgifterna variera. När ett evenemang arrangeras på offentlig plats, till exempel ett torg eller en park, kommer du att ha en viktig roll som kontaktperson till arrangören. Du besiktigar marken före och efter evenemanget och du informerar och ger råd om hur marken används så skonsamt som möjligt. Du ser också till att de regler som gäller för att sätta upp till exempel skyltar och varuställ följs. I arbetet ingår även att jobba med viss administration.

Kvalifikationer

Som person är du självgående, ansvarstagande, serviceinriktad och har ett gott bemötande och värdskap. Du har ett öga för vad som behöver göras och har vilja och förmåga att lösa de problem som situationen kräver. Det är ett varierande arbete där du vistas ute i alla väder, står och går mycket men även jobbar med en del administration, varför datavana är ett krav. Körkort B är önskvärt. Arbetstiden är schemalagd och kan variera, men då det är torgdag, onsdagar och lördagar, börjar din arbetsdag på torget kl 06.00.


Övrigt


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-17

Referensnummer: A845797


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Cecilia Frederiksen, Avdelningschef Offentliga rummet

Telefon: tel. 073-387 53 23


Anna-Carin Karlsson, torgvärd

Telefon: 070-585 73 07


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Sofi Berntsson Tel: 0340-88087


Anders Tell Tel: 0729 – 86 39 44


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter