Sök

Landskapsarkitekt Projektering


Om arbetsplatsen

Som medarbetare i Varbergs kommun finns stora möjligheter och vara med och skapa framtidens Varberg. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Varberg har ett attraktivt läge och en vacker natur som skapar förutsättningar för en god livskvalitet. Vår kommun växer snabbt just nu, faktiskt i en historiskt hög takt. Planeringen av bostäder, investeringar i infrastruktur och kommunal service utgår från befolkningsprognosen som anger att Varbergs kommun kommer att ha närmare 80 000 invånare kring år 2030. Omfattande och aktuella stadsutvecklingsprojekt är att bygga dubbelspår på Västkustbanan och genom Varbergs tätort förlägga spåret i en tunnel samt att bygga en ny hamn så att den gamla kan flyttas. I de områden som frigörs kommer en ny stadsdel - Västerport - att växa fram. I takt med att Varberg växer ökar också mångfalden. När människor med olika bakgrund möts främjas kreativitet och innovation och det skapar förutsättningar för utveckling inom både näringsliv, föreningsverksamhet och kulturliv. Med ett öppet och inkluderande klimat hjälps vi åt att styra mot visionen Varberg Västkustens kreativa mittpunkt. I alla dessa projekt står hamn-och gatuförvaltningen i centrum. Förvaltningen har ungefär 110 anställda som arbetar i avdelningarna Offentliga Rummet, Trafik, Hamn, Projekt, Drift och Anläggning. Här finns plats för nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vi är stolta över vår trivsamma och dynamiska arbetsplats.


Arbetsuppgifter

Som medarbetare på avdelningen Offentliga Rummet blir du en viktig del i vårt fortsatta och gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Offentliga Rummet består idag av 11 medarbetare och är indelad i team Landskap respektive Offentlig plats. I team Landskap arbetar sex landskapsarkitekter och en landskapsingenjör och det är där vi behöver dig. Vi är ett stort gäng Landskapsarkitekter vilket är vår styrka och vi jobbar med att dra nytta av vår gemensamma kunskap. I din roll som landskapsarkitekt är du med och utvecklar kommunens allmänna platsmark dvs torg, parker, promenader, lekplatser, badplatser, naturområden, befintliga och framtida gator. Du ansvarar för projektering i projekten, utformar bygghandlingar och skriver tekniska beskrivningar för arbete som utförs av vår egen drift- och anläggningsavdelning. Du gör också egna konstruktioner av enklare karaktär t ex lekutrustning och vindskydd. Vid behov håller du i workshops, medborgardialoger och samarbetar med barn och ungdomar i projekten. Samverkan både internt och externt är en självklarhet då arbetet innebär mycket kontakter även med allmänhet, konsulter, andra förvaltningar och bolag.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som landskapsarkitekt eller likvärdig utbildning/kvalifikationer. Ett extra plus är tidigare kommunal erfarenhet. Som person är du, engagerad, lyhörd, initiativrik, målinriktad och flexibel i ditt arbete. Du är analytisk och har förmåga att växla perspektiv mellan helheter och detaljer. Du tycker om att samarbeta med och lära av personer med olika kompetenser och trivs bra med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera dina idéer visuellt. Du har allmän datorvana och kunskap i markprojektering och AutoCAD. Du är även van vid att arbeta med Adobe CC och gärna Sketch Up. Du har erfarenhet av mängdbeskrivningar och kan hjälpa till med kostnadsberäkningar. Tjänsten innebär god möjlighet till utveckling och varierade arbetsuppgifter. Hos oss har du också möjlighet att arbeta från ax till limpa. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. B-körkort är ett önskemål.


Övrigt

Vi kommer att starta intervjuerna så snart vi fått in intressanta ansökningar så vänta inte med att söka. För kontakt med Cecilia Frederiksen angående tjänsten under julhelgen SMS:a nummer och namn så ringer Cecilia upp. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-01-21

Referensnummer: A839110


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt


Upplysningar

Cecilia Frederiksen, Avdelningschef Offentliga rummet

Telefon: tel. 073-387 53 23


Karin Sjödin, Landskapsarkitekt

Telefon: 072-9835727


Fackliga kontaktpersoner

Andreas Lindqvist Tel: 070-554 89 65, 0340-88273


Ann-Sofi Berntsson Tel: 0340-880 87


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter