Sök

Projektledare näringsliv


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun befinner sig i ett expansivt skede med stark tillväxt och stora investeringar. Under 2018 har vi bl.a. blivit utnämnda till Årets superkommun vilket är ett fint kvitto på att vi är en kommun som har ambitioner. Varbergs Vision år 2025, "Västkustens kreativa mittpunkt, innebär att vi skall sträva efter att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar i vårt dagliga arbete. Vi skall också präglas av hållbarhet och delaktighet som är viktiga ledord i kommunen. Vår vision skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö Näringslivs- och destinationskontoret är en del av kommunstyrelsens förvaltning och ansvarar för platsvarumärket Varberg inspirerar samt näringslivs- och destinationsutveckling i hela kommunen. Vi består av 15 medarbetare som arbetar för att skapa en attraktiv plats där företag på ett enkelt sätt kan etablera sig och vidareutvecklas. Vi verkar för, och marknadsför, att Varbergs kommun ska vara en attraktiv bostads- och besöksort. Vi driver även arbetet om förbättrat företagsklimat i Varberg, ansvarar för Turistinformationen och samordnar kommunens förvaltningar i frågor som rör landsbygdsutveckling. Vår avdelning vill erbjuda en god arbetsmiljö, med god social sammanhållning och drivs av att utvecklas tillsammans! Var med och utveckla företagsklimatet i Varberg Nu söker vi en driven Projektledare näringsliv


Arbetsuppgifter

Tjänsten som projektledare handlar främst om att stärka upp näringslivsavdelningen i operativa och utvecklingsinriktade frågor, men också att leda och delta i olika typer av projekt. Du är en person som har driv, gillar att lösa komplexa problem och uppskattar att arbeta med många arbetsuppgifter samtidigt. Du har inte bara erfarenhet av projektledning i stort, utan också marknadsföring, såsom att analysera, planera, paketera och kommunicera resultat och nytta. Du är en social person som drivs av att skapa hållbara relationer. FÖRETAGSFRÄMJANDE INSATSER • Du utvecklar kontakten med det befintliga näringslivet, dess föreningar och nätverk samt medverkar till att stärka relationen mellan kommunen och näringslivet för ett bättre företagsklimat. • Du deltar, samordnar och utvecklar nätverksmöten mellan näringslivet, kommunen och andra aktörer i hela kommunen. • Du tar ansvar för marknadsföring avseende företagsfrämjande insatser i samverkan med kommunens kommunikationsavdelning. UTVECKLINGSPROJEKT • Du arbetar med projekt av olika karaktär, både förvaltningsövergripande utvecklingsprojekt och EU-projekt • Du är aktiv i arbetet med att marknadsföra platsen och arbetar med strategiska marknadsplaner, våra varumärken och driver självständigt projekt som stärker platsens attraktivitet. • Du leder projekt av olika karaktär, både marknadsinriktade sådana med inriktning mot platsens attraktivitet för att starta, driva och utveckla företag, men även utvecklingsprojekt med koppling till internationalisering, till samhällsbyggnation och innovation i Varberg. • Arbetet sker såväl strategiskt som operativt och du kommer att ha mycket samarbete med människor både externt och internt.

Kvalifikationer

Du har: • Högskoleexamen inom management, ekonomi, samhälls-/statskunskap, kommunikation eller närliggande områden • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda stora utvecklingsprojekt • Erfarenhet att arbeta med näringslivsutveckling • Dokumenterad kommunikations- och marknadskompetens avseende platsmarknadsföring • Vana vid publika framträdanden • Förmåga att driva frågor och processer på ett målinriktat och självständigt sätt • Förmåga att inge förtroende och skapa goda samarbetsrelationer utifrån ett prestigelöst och öppet förhållningssätt • God förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar Du är en van användare av digitala verktyg. Meriterande är att Du har erfarenhet av arbete i EU-projekt, både regionalt, nationellt och internationellt.


Övrigt

Körkort för bil är ett krav. Viss kvällstjänstgöring kommer att förekomma. Provanställning kan komma att tillämpas. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-17

Referensnummer: A845297


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Martin Andersson, Näringslivsdirektör

Telefon: 070-810 44 46


Ulla Reideman, HR-strateg

Telefon: 0340-882 11


Fackliga kontaktpersoner

Vision exp. Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter