varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg erbjuds istället för förskola eller fritidshem och vänder sig till barn i åldrarna 1-12 år. Pedagogisk omsorg kan bedrivas i personalens hem eller annan lämplig lokal.

Fristående pedagogisk omsorg

Fristående pedagogisk omsorg finns i Veddige, Lindberg, Getterön, Tvååker, Träslövsläge och centrala Varberg. Huvudman är Ekolek barnomsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunal pedagogisk omsorg

I nuläget finns det ingen kommunal pedagogisk omsorg motsvarande ovanstående.

Kommunal pedagogisk omsorg på obekväm tid

Varbergs kommun erbjuder pedagogisk omsorg på kvällar, nätter och helger (obekväm arbetstid) för barn mellan 1-12 år. Verksamheten finns på Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och nattöppnas i nytt fönster, som är öppen dygnet runt.

Ansökan till pedagogisk omsorg går till på samma sätt som ansökan till förskola.länk till annan webbplats Pedagogisk omsorg styrs av skollagen och läroplanen för förskolan är vägledande men inte styrande.

Kommunens ansvar vid fristående pedagogisk omsorg

Huvudman för pedagogisk omsorg i fristående regi ska godkännas av kommunen utifrån att de kvalitetskrav som finns är uppfyllda. Kommunen har tillsynsansvar att se till att verksamheten drivs enligt gällande mål och bestämmelser.


ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

ikon

Självservice & blanketter