Sök

Mat, lunch

I förskola och skola serveras lunch varje dag. Maten som serveras lagas i olika tillagningskök runt omkring i kommunen utifrån Varbergs kommuns kostpolicy och livsmedelverkets rekommendationer. Matsedel för förskola och skola kan du hitta både via en webbsida eller en app i din smartphone.

Matsedel för förskola och skola

Matsedel för förskola och skola i Varbergs kommun hittar du via webbplatsen Din skolmatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du enkelt och smidigt ha koll på skolmatsedeln och undvika att laga samma mat till middag som serveras i skolorna och förskolorna.

Matsedeln som app i mobilen

Du som har en smartphone kan snabbt och enkelt kolla vad som serveras i skolor och förskolor med appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Varje enhets matsedel visas flera veckor i förväg. På dinskolmat.se hittar du information om hur du laddar ner matsedeln som app i din mobil. Appen heter Skolmaten och är enkel och gratis att ladda ner. I applikationen väljer du först Varbergs kommun och sedan den skola eller förskola som du vill se matsedeln för.

Intyg för specialkost

Behöver ditt barn specialkost på grund av allergi, överkänslighet eller av etiska/kulturella skäl ska du som vårdnadshavare skicka in ett intyg om specialkostPDF (pdf, 639.1 kB). Specialkost av medicinska skäl ska vara ordinerad av läkare eller dietist. Vid svåra allergier kan vi behöva kräva in ett läkarintyg eller journalutdrag för att verifiera specialkosten. Specialkostintyg krävs vid varje nytt läsår eller vid förändrade förhållanden.

Nötallergi
Nötter, jordnötter och mandel förekommer inte i maten och får heller inte tas med till förskolan eller skolan.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter