varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Lunchlådor för elever i årskurs 7-9 med distansundervisning

Vårterminen för elever i årskurs 7-9 på de kommunala skolorna i Varbergs kommun inleds med distansundervisning. Elever som har behov av skollunch under sina distansstudier har möjlighet att få lunchlådor.

Vem kan få lunchlåda?

Alla elever i årskurs 7-9 på kommunala grundskolor samt elever i årskurs 6 på Håstensskolan som studerar på distans och har behov av skollunch under vardagarna (måndag–fredag) 11-22 januari får lunchlåda.

De elever som får sin undervisning på skolan fortsätter att äta på skolan som vanligt och behöver inte göra någon anmälan.

Hur anmäls behov av lunchlåda?

En förfrågan från förskole- och grundskoleförvaltningen skickas ut via Unikum där vårdnadshavare kan förbeställa lunchlådor för sina barn under den tvåveckorsperiod som distansundervisningen gäller.

Var och när kan lunchlåda hämtas?

En lunchlåda med varm mat kan hämtas på valfri kommunal skola varje vardag mellan klockan 11.oo och 13.00. I den förbeställning som vårdnadshavare gjort har det uppgetts på vilken skola som maten ska hämtas.

På samtliga skolor hämtas lunchlådorna vid kökets varuintag. Du ska inte gå in i skolan eller matsalen för att hämta din beställning.

Vem kan hämta lunchlådor?

Eleven själv, vårdnadshavare eller annan person kan hämta lunchlådorna och anger då elevens förnamn.

Vad är det för lunch som erbjuds?

Det är en enklare skollunch som erbjuds. Sallad och dryck ingår inte. Behov av specialkost ska sedan tidigare vara anmält till skolan, men måste även ha uppgetts i den föranmälan som vårdnadshavaren har gjort.

Kontakt vid fler frågor

Förfrågan om ifall eleverna ska ha lunchlåda går ut till alla elever och vårdnadshavare via Unikum.

Har du ytterligare frågor om detta? Då kan du kontakta Varberg direkt via e-post varbergdirekt@varberg.se


ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Självservice & blanketter