varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Beställning av lunchlådor för gymnasieelever med distansundervisning

Gymnasieelever i Varbergs kommun som har behov av skollunch under sina distansstudier har möjlighet att beställa och hämta ut lunchlådor.

För att få skollunch måste myndig elev eller vårdnadshavare göra en anmälan varje vecka här på webben. Det gör du senast onsdag inför varje ny vecka. För att göra en anmälan behöver du BankID.

Har du inte BankID kan du kontakta Varberg direkt och få hjälp med att göra din beställning.

Du behöver anmäla ditt behov av lunchlådor senast onsdag inför kommande vecka.

Om du får din undervisning på gymnasieskolan så fortsätter du att äta på skolan som vanligt och behöver inte göra någon anmälan.

Länk till e-tjänst för att beställa lunchlådalänk till annan webbplats

Vem kan få lunchlåda?

Alla gymnasieelever som har distansundervisning och har behov av skollunch under vardagarna (måndag–fredag) får lunchlåda.

Hur anmäler jag mitt behov av lunchlåda?

Du måste anmäla ditt behov av lunch. Det gör du genom att logga in på e-tjänsten "Lunchlåda"länk till annan webbplats med BankID. Saknar du BankID så kontaktar du Varberg direkt så hjälper de dig. Anmäl ditt behov en vecka innan. Vi behöver få din anmälan via e-tjänsten senast onsdag för kommande vecka. Du behöver göra en ny anmälan för varje vecka.

Var och när kan jag hämta min lunchlåda?

För att minimera smittspridningen kommer utlämning av lunchlådor att ske vid två tillfällen per vecka. Du kan hämta dina lunchlådor under måndagar (två lådor) och onsdagar (tre lådor) på skolor och tider enligt nedan. Tänk på att avhämtning av mat är inte ett giltigt skäl för att vara frånvarande från lektioner.

  • Peder Skrivares skola, Hus 1: öppet för utlämning klockan 12.00–16.00.
  • Vidhögeskolan: öppet för utlämning klockan 12.00–15.00.
  • Trönninge skola: öppet för utlämning klockan 12.00–15.00.
  • Bosgårdsskolan: öppet för utlämning klockan 12.00–15.00.
  • Ankarskolan: öppet för utlämning klockan 12.00–15.00.
  • Buaskolan: öppet för utlämning klockan 12.00-15.00.
  • Kungsängen: öppet för utlämning klockan 12.00-15.00


På samtliga skolor hämtas lunchlådorna vid kökets varuintag. Du ska inte gå in i matsalen för att hämta din beställning.

Vem kan hämta lunchlådor?

För att hämta ut lunchlådor måste det ärendenummer som kommer i ett sms till det mobiltelefonnummer som uppgavs vid beställningen anges.

Vad händer om jag inte hämtar ut min lunchlåda?

Det är viktigt att i möjligaste mån undvika matsvinn därför debiteras beställaren med 50 kronor per lunchlåda som beställts och inte hämtats ut.

Vad är det för lunch som erbjuds?

Det är en enklare skollunch som erbjuds. Sallad och dryck ingår inte. Meddela eventuell specialkost som vi behöver ta hänsyn till i din anmälan. Behov av specialkost ska sedan tidigare vara anmält till skolan.

Kontakt vid fler frågor

Har du ytterligare frågor om detta? Då kan du kontakta Varberg direkt via e-post varbergdirekt@varberg.se

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter