Sök

Varberg i omvärlden – kreativa samtal om hållbar utveckling av Varberg

Varbergs kommun bjuder, under hösten 2018, in invånare och näringsliv till en serie kostnadsfria inspirationsföreläsningar med omvärldsspaning och kreativa samtal om hållbar utveckling av Varbergs stad och landsbygd.

Varbergs vision är att bli Västkustens kreativa mittpunkt. För att nå dit är kunskap om vår omvärld och hur den förväntas att påverka oss betydelsefull. Vad innebär trender i samhället för oss lokalt – och vad betyder visionens ledord nytänkande, kunskap, framåtanda och mod i sammanhanget?

Tre teman i fokus

Varberg i omvärlden bygger på tre tematräffar, varje tillfälle börjar med en gemensam omvärldsspaning med inspirationsföreläsningar. Detta ligger sedan till grund för kreativa samtal om en hållbar utveckling av Varbergs stad och landsbygd.

Tema för träffarna är:

PASS 1 kl.17.00-18.00: Inspireras vi av tre föreläsare inom temat (max 100 pers)

PASS 2 kl.18.00-20.00: Möjlighet att bli utvald till att delta i en kreativ process (rundabordsamtal) för att ge och få idéer (max 40 pers).

Programmet med inspirationsföreläsare uppdateras löpande under hösten.

Idébank för framtiden

Förslag och idéer som framkommer under de kreativa samtalen fångas upp och sammanställs till ett gemensamt inspirationsmaterial och en idébank som kan användas av såväl kommunen som av näringslivet och andra aktörer.

 Program för träff 3: Digitalisering, 3 december

Tid:

Kl.17.00-18.00: Inspireras vi av tre föreläsare inom temat (max 100 pers)

Kl.18.00-20.00: Möjlighet att delta i en kreativ process för att ge och få idéer (max 40 pers)

Plats:

Arena Varberg, Nöjeshallen, Kattegattsvägen 26, 432 50 Varberg

 Inspirationsföreläsare:

 

Stefan

Stefan Fasth, chefsarkitekt, Atea Sverige AB

Digital transformation är idag inte evolution, det är revolution. Det går fortare än någonsin tidigare och idag utgör varken teknik eller kostnad för teknik ett hinder. Däremot kan organisationers förändringsvilja kombinerat med viss tveksamhet till hur man ska bedriva effektiv och hållbar innovation utgöra det i högre utsträckning.

Med utgångspunkt i 6 stycken projekt genomförda 2018 kommer Stefan Fasth från Atea visa exempel på hur man kan lyckas med hållbar innovation med kriterierna: bra för planeten, sund ekonomi och acceptans från medarbetare.

 

Sofia

Sofia Granath, director Strategy & Product Management, Wireless Car Göteborg

I en tid där teknisk utveckling sker i rasande takt, handlar mer om att förstå vilket digitalt avtryck vi lämnar när vi nyttjar appar och internet och dess konsekvenser. Det är skillnad på att använda digitala verktyg och nyttja värdet av digital information.

Den uppkopplade bilen och mobilitetsevolutionen som pågår idag baseras i allra högsta grad på hur vi skapar intelligens av digitalt data. Information om var vi bor, var vi jobbar, var vi spenderar vår fritid och hur vi kör bilen används redan idag av många aktörer. Sofia Granath från Wireless Car berättar och reflekterar kring vad det innebär att ”vara” digital” och mer specifikt hur det sömlösa digitala livet kan driva mot en säker, trygg, hållbar och demokratisk mobilitet.

 

Teo

Teo Härén, författare

Hur påverkar digitaliseringen samhället och inte minst, hur påverkar den vår förmåga att vara kreativa? Under snart 20 år har författaren Teo Härén arbetat med nytänkande och kreativitet och kommer leda ett samtal kring ämnet.

Mer information kommer inom kort, läs gärna mer om Teo härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 


ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

ikon

Självservice & blanketter