Sök

Feriearbete för gymnasiet åk 1 eller 2

Varbergs kommun erbjuder dig som går i årskurs 1 eller 2 möjlighet att söka feriearbete.

Varbergs kommun erbjuder en mångfald av yrkeskategorier.

Det är nu du har chansen att prova något av dessa yrken och väcka ditt intresse för kommunen som arbetsgivare.

För att få söka ska du vara folkbokförd i Varbergs kommun. Du får arbeta under 3 till 4 veckor, 4,5 till 6 timmar/dag eller enligt överenskommelse (max 90 timmar).

För asylsökande och de som ingår i flyktingintroduktionen och ensamkommande kommer endast de med PUT eller TUT erbjuds feriearbete.

I år har vi 246 platser fördelade på följande arbetsområden:

Barnomsorg 51 platser

Förskola eller fritidshem:
Här kommer du att vara kvalitetshöjare på en förskola eller fritidshem. Du blir en extra hand, två extra ögon och ett extra knä i det dagliga arbetet med barnen. Arbetet kräver att du är ansvarstagande och tycker om att jobba med barn. Du får också vara beredd på att hjälpa till med mat eller städning. Skriv i ansökan om du har någon erfarenhet av barn. Alla som ska arbeta med barn måste lämna ett utdrag ur rikspolisstyrelsens belastningsregister. Blankett får du samtidigt som jobberbjudandet.

Biblioteket/Kulturhuset  2 platser

Här kommer du vara med i arbetet på Kulturhuset Komedianten och delta i arrangemang som Språkcafé och Konstverkstad. Genomföra besökarundersökning. Utföra biblioteksuppgifter som t ex bokuppsättning, barnaktiviteter, arbete på lokalbibliotek

Daglig verksamhet 4 platser

Här kommer du att jobba med vuxna/unga funktionsnedsatta i daglig verksamhet. Pedagogiskt arbete i grön miljö. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Cykeluthyrning 6 platser

Här kommer du jobba med cykeluthyrning, enklare cykel reparationer, hämtning och lämning av cyklar mm.

Dagverksamhet 14 platser

Här kommer du att hjälpa till med aktivering, samtal mm. Bidra till en guldkant för de äldre på dagverksamhet. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Fastighetsskötsel/Trädgård 8 platser

Här kommer du jobba med ogräsbekämpning, gräsklippning, fastighetsunderhåll, städ och renhållning.
Jobbet kräver att du är ansvarstagande, tycker om att jobba med kroppen och vara ute i friska luften.

Fastighetsunderhåll

Här kommer du jobba med vanligt förekommande enklare arbetsuppgifter inom fastighetsunderhåll.  Det kan tex. vara att dammsuga ventilationsdon, enklare snickeriarbeten och underhåll av driftlokaler. Du arbetar tillsammans med våra fastighets- och drifttekniker i våra två driftområden. .

Fästningen 24 platser

På fästningen klär du dig i tidsenliga 1600-talskläder och deltar i de dramatiserade vandringarna, där du får spela olika roller. Du kan också få arbeta som guidemedhjälpare i vandringen. Du kommer att möta och agera inför hundratals besökare varje dag och även få svara på allehanda frågor från turister. Du bör därför vara utåtriktad, glad, tycka om att agera inför en publik och vara punktlig. Om du är teaterintresserad och språkkunnig är det ett extra plus.

Se Hallands kulturhistoriska museums film om feriearbete på fästningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Finns under 2 perioder Vecka 27, 28, 29 eller Vecka 30, 31, 32.

Hallifornia 6 platser

Här kommer du att vara med och skapa Varbergs bästa evenemang! Se vad som händer bakom kulisserna, få nya vänner, erfarenheter och meriter. Att jobba med evenemang innebär att man får ta initiativ. Det kan vara krävande men det är också väldigt, väldigt roligt! Mycket handlar om att interagera med andra människor. Vi är ett stort härligt gäng som arbetar med Hallifornia och vi strävar efter att alla nya personer ska känna sig välkomna. Det kommer garanterat blir en lärorik och minnesvärd upplevelse.
Du kommer att vara en del av vår organisation före, under och efter festivalen. Exempel på arbetsuppgifter är att bygga, transportera och montera tält, staket, informationsbås, exponeringsmaterial och sittplatser. Under festivalen kan det också handla om att vara värd mot besökare, partner och medarbetare. Efter festivalen städar och packar vi ner allt och ser till att Varberg är lika fint efteråt som det var innan allt brakade loss.

OBS endast under perioden 28, 29, 30

Hemtjänst 4 platser

Här kommer du att jobba med äldre människor som bor i hemmet. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis promenader, högläsning och vara sällskap. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Hjälpmedelsservice 2 platser

Här kommer du att jobba med rekonditionering av hjälpmedel samt leverans av hjälpmedel till särskilt boende och privata hem.

Kost och städ 4 platser

Här kommer du att jobba med enklare köksarbete, sallad, disk, servering och lokalvård inom förskola, skola och tillagningskök.

Korttidsboende barn 1 plats

Här kommer du att jobba med barn 6-13 år med funktionsnedsättning som bor på korttidsboende. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis att du är med på olika aktiviteter samt i vardagen på boendet. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Korttidsboende ungdomar 2 platser

Här kommer du att jobba med ungdomar som bor på korttidsboende. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis att du är med på olika aktiviteter samt i vardagen på boendet. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Korttidsboende äldre 12 platser

Här kommer du att jobba med äldre människor som bor på korttidsboende. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis promenader, frukostvärdinna, aktivera/guldkant på tillvaron för de äldre, hjälpa till med lättare rörelseprogram. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

LSS boende vuxna 10 platser

Här kommer du jobba med vuxna funktionsnedsatta i deras boende. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis delta i planerade aktiviteter. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

Matskola 1 plats

Här kommer du att jobba som hjälpledare där du skall lära barn laga mat och hålla i aktiviteter och lekar.

Monteringsarbete 15 platser

Här kommer du att jobba med montering, paketering av olika produkter

NOD Näringslivs- och Destinationskontoret 1 plats

Här kommer du att jobba med enklare uppgifter i turistinformationen, vara med ut på eventuella infouppdrag och hjälpa till med leverans av broschyrer etc.

Parkarbete 4 platser

Här kommer du att hänga med driftslagen ut. Det kommer bli ogräsrensning, gräsklippning, städning, lekplatsunderhåll mm.

PS Vaktmästeri 5 platser

Vänder sig till elever från gymnasiesärskolans nationella program för feriejobb på PS med handledare Thomas Wallén

Sportsommar 15 platser

Sportsommar är för dig som är eller har varit aktiv i en förening i Varbergs kommun. Du kommer att få utbildning i ledarskap, Första hjälpen som direkt följs av ett tvåveckors sommarjobb som ledare på idrottscampet Sportsommar.

OBS endast under perioden 25, 26, 27

Äldreboende 46 platser

Här kommer du att jobba med äldre människor som bor på äldreboende, så kallat särskilt boende. Som kvalitetshöjare gör du det där lilla extra som förgyller vardagen för vårdtagarna som exempelvis promenader, högläsning, baka en kaka och småprata men även hjälpa till med matning eller påklädning eller delta i planerade aktiviteter. Det här jobbet kräver att du är intresserad av människor och kan ta egna initiativ.

4H:s Lantgårdsläger och Vaktmästeri 3 platser

Här kommer du att arbeta som hjälpledare där du skall hålla i aktiviteter för barn inom friluftsliv och med djur samt gräsklippning mm.

Vad tyckte de som feriearbetade 2013 - 2017?

Vill du höra andras berättelse om sitt feriearbete? Klicka på länkarna nedan.

Feriearbete 2017

Feriearbete 2016

ikon

Kontakta oss

Arbetscentrum

Susvindsvägen 3

432 32 Varberg

0340-887 55

feriearbete@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter