varningsikon

2020-07-08 07.58

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Praktik

På denna sida kan du läsa om och söka praktikplats via "En väg in - praktiksamordning". I takt med att befolkningen ökar, ökar också behovet av nya rekryteringar. Att arbeta på kommunen är meningsfullt, inspirerande och viktigt. Som praktikant får du möjligheten att testa på att ingå i ett viktigt och meningsfullt sammanhang inom Varbergs kommun. 

Praktik ger dig möjlighet att öka din förståelse för arbetslivet. Du kan tillämpa de kunskaper du erhållit dig under din studietid och prova på olika verksamheter inom ditt studieområde. Praktikplatsen ger dig en värdefull kontakt med arbetslivet, vilket är viktigt när du söker arbete i framtiden.

Varbergs kommun erbjuder praktikplatser inom många olika arbetsområden, både inom våra förvaltningar och kommunala bolag

För att praktikplatsen ska bli så bra som möjligt för dig som praktikant arbetar vi strukturerat med matchning mellan praktikant och arbetsplats.
Läs mer om våra förvaltningar och kommunala bolag här

Sök praktikplats direkt på varberg.se

Du kan söka praktikplats direkt via vår självbetjäning. Klicka på länkarna nedan för att söka. När du valt sökväg får du fylla i ett formulär för att våra praktiksamordnare ska kunna ge dig en bra och snabb återkoppling. För att vi skall kunna erbjuda dig den önskade praktiken underlättar det om vi kan få din ansökan senast två månader före planerad praktikstart. Finns det en flexibilitet i datum för praktikstart eller praktiklängd ange gärna detta.

Sök utbildningspraktik

Ansökan för dig som går en utbildning och är intresserad av utbildningspraktik i Varbergs kommunlänk till annan webbplats


ikon

Kontakta oss

Praktiksamordnare

Therese Vidlycke

072-15 16 150

 

praktiksamordning@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter