Sök

Nyhetsarkiv

 • 2018-11-12
  Nu är Veddige bibliotek meröppet
  Den 10 november blev lokalbiblioteket i Veddige meröppet. Det innebär att låntagarna kan besöka biblioteket även när det inte finns personal på plats. Under lördagen firades satsningen med tårta, tipspromenad och livemusik.
  Läs mer
 • 2018-11-12
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 13 november klockan 9.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-11-09
  Jury utvärderar tre hotellförslag i Västerport
  Processen med markanvisning i Västerport går vidare.
  Den 29 november håller kommunen en workshop med de kvalificerade byggaktörerna. En
  jury som ska bedöma hotellförslagen är också utsedd.

  Läs mer
 • 2018-11-08
  "VÅGA” blir Varbergs nya vattentorn
  År 2020 planeras byggnationen av Varbergs nya vattentorn att starta. Nu har beslut fattats om hur det ska se ut. Tornet ska symbolisera trygghet, kraft och kreativitet och är tänkt att bli ett nytt landmärke för Varberg.
  Läs mer
 • 2018-11-08
  Bibehållen topplacering i skolranking
  ”Hög andel utbildade lärare och hög andel elever som uppnår högskolebehörighet gör Varberg till en topprankad skolkommun.” Så lyder motiveringen till Varbergs kommuns placering i Lärarförbundets årligen återkommande ranking över ”Bästa skolkommun”.
  - Vi uppmärksammas på både framgångsfaktorer och vad vi behöver utveckla när vi analyserar rankingen, säger utvecklingschefen för den kommunala skolverksamheten Maria Wirén.

  Läs mer
 • 2018-11-08
  Nya öppettider på återvinningscentralerna
  Från och med måndagen den 12 november har VIVAB nya öppettider på återvinningscentralerna.

  Läs mer
 • 2018-11-06
  Välkommen på en inspirationsdag med workshop inför EU-valet 2019
  Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet, världens näst största allmänna och fria val där vi väljer vilka som företräder oss på europeisk nivå. Trots att Sverige har varit unionsmedlemmar i 23 år är kunskaperna om hur EU påverkar oss lokalt och regionalt fortsatt låga. Likaså är valdeltagandet markant lägre än i de nationella valen där endast 50 procent av svenskarna valde att rösta i EU-valet 2014. Det är ett demokratiunderskott som kan förändras med kunskapsspridning och engagemang!
  Läs mer
 • 2018-11-06
  Ny nämnd rustar Varberg för framtidens behov

  Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden – så heter den nya nämnd som bildas för att Varberg på ett smart och samlat sätt ska möta behoven på framtidens arbetsmarknad.
  Läs mer
 • 2018-11-06
  Varbergs kommuns byggnadspris 2018
  Vad har fjärrvärmeverket ”Flisan”, Etikhusen i Träslövsläge och Ventilohuset på Birger Svenssons väg gemensamt? De har alla vunnit Varbergs kommuns byggnadspris!
  Läs mer
 • 2018-11-06
  Mat på äldre dar för dig som bor hemma
  Mat är viktig ur flera aspekter både för att tillföra kroppen näring och energi, men också för social samvaro, gemenskap och glädje. Många gånger är maten dagens höjdpunkt. Men ibland kan aptiten svikta, vilket t ex kan bero på sjukdom.
  Läs mer
 • 2018-11-06
  Besök Veddige bibliotek när det passar dig
  Från och med 10 november kan du som låntagare få tillgång till Veddige bibliotek även när det inte är bemannat. Du kan exempelvis låna och lämna tillbaka böcker, använda datorerna eller läsa tidningen. Du låser själv upp med hjälp av ditt lånekort och en PIN-kod.
  Läs mer
 • 2018-11-05
  Projekt för innovation och välfärdsteknik startar i Halland
  En resa har nu påbörjats där personalen inom vård- och omsorg i Halland kommer vara med och skapa morgondagens digitala arbetsplats. Nu startar samverkansprojektet Digga Halland.
  Läs mer
 • 2018-11-05
  Stort tack för alla träningsskor!

  Nu har vi avslutat skoinsamlingen som startade för några veckor sedan. Vi har fått in 58 par skor som våra kulturguider Samka och Mawia matchar med träningssugna personer.
  Läs mer
 • 2018-11-01
  Planering pågår för årets nyårsfirande
  Det gemensamma nyårsfirandet i Varberg har mångåriga traditioner. Just nu utreder Näringslivs- och destinationskontoret olika alternativ för hur årets nyårsfirande ska se ut, där de traditionella fyrverkerierna vid Varbergs fästning vägs mot modernare alternativ och kommuninvånarnas förslag och synpunkter. 
  Läs mer
 • 2018-11-01
  Öppettider inför Alla helgons dag
  Kommunens förvaltningskontor har inför kommande helg öppet följande:
  Läs mer
 • 2018-11-01
  Vad händer i projekt Varbergstunneln?
  Nästa år är det byggstart för Varbergstunneln. Redan nu görs förberedande arbeten i centrum, som påverkar trafiken. Och i början av nästa år stängs Västra Vallgatan mellan Otto Torells gata och Engelbrektsgatan för ledningsarbete. Få koll på allt som händer genom nyhetsbrev och möten! 
  Läs mer
 • 2018-10-31
  Välkommen på öppningskalas i Veddige simhall
  Nu är renoveringen och tillbyggnaden av Veddige simhall klar. Det firar vi med ett stort öppningskalas lördag 3 november. Det blir massor av roliga aktiviteter i simhallen. Häng med på en buskul eftermiddag!
  Läs mer
 • 2018-10-30
  Nyheter från socialnämnden 25/10
  Nästa steg i utveckling av demensvården och kartläggning av hemlösa i Varberg. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-10-26
  Utbildningsleverantören Miroi har gått i konkurs
  Utbildningsföretaget Miroi som levererat delar av Vuxenutbildningen i Varbergs utbud samt samhällsorientering för nyanlända personer har gått i konkurs.
  Läs mer
 • 2018-10-26
  Nu öppnar Veddige simhall
  Nu är det klart att Veddige simhall öppnar måndag 29 oktober. Lördag vecka 44 blir det öppningskalas med roliga aktiviteter och erbjudanden.
  Läs mer
 • 2018-10-26
  Gör något kul under höstlovet!
  Nu är årets höstlovsprogram här, och det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs till exempel om Halloweendisco, slöjd-workshop, Natt på bibblan eller Fotbollscamp med Varbergs BoIS FC? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.
  Läs mer
 • 2018-10-25
  Nu tar vi nästa steg - Varberg utvecklar demensvården
  Det planerade särskilda boendet i Träslövs trädgårdsstad ska bli knutpunkt för Varbergs kommuns satsning på vård och omsorg för personer med demens.
  Läs mer
 • 2018-10-25
  Psykisk ohälsa - vilket stöd finns att få?
  Anhörigstödet bjuder in till en informationskväll som riktar sig till dig som har en närstående med någon form av psykisk ohälsa.
  Läs mer
 • 2018-10-25
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen kommer hålla stängt 5-6 november. Vattenprover kommer därför inte kunna lämnas tisdag 6 november.

  Vid akuta ärenden kontakta Varberg Direkt på telefon 0340-880 00.

  Läs mer
 • 2018-10-25
  Sök stipendium
  Varje år delar AB Varbergs Folkrestaurants stipendiestiftelse ut ett belopp på cirka
  1 000 kronor till ett antal skolelever från Varbergs kommun.

  Läs mer
 • 2018-10-24
  Vad är okej på sociala medier?

  - Vad säger forskningen, rättsväsendet och ungdomarna? Välkommen till en kostnadsfri föreläsning med olika perspektiv på ungas användning av sociala medier. En kväll för dig med barn i åldern 14-18 år.
  Läs mer
 • 2018-10-23
  Kungsgatan anpassas för fler
  Nu inleds ett arbete med att göra Kungsgatan mer tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga.
  Läs mer
 • 2018-10-23
  Är du intresserad av din närmiljö?
  Nu har arbetet med ett stadsbyggnadsprogram börjat och vi söker dig som vill vara med vid tre dialogträffar.
  Läs mer
 • 2018-10-21
  Har du en bror eller syster med en funktionsvariation?
  Hösten 2018 startar vi syskongrupper där du kan träffa andra unga som är i en liknande situation. Vi kommer att umgås och hitta på roliga saker tillsammans.
  Läs mer
 • 2018-10-19
  Ungdomsgårdarna bjuder på biokväll
  I höst är du som går i årskurs 6-9 välkommen på biokväll med kommunens ungdomsgårdar. Det är gratis och vi bjuder på både popcorn och dricka. Filmprofilen Albin Glasell håller i ett filmquiz innan filmen börjar.
  Läs mer
 • 2018-10-19
  Ny beräknad öppningsdag för Veddige simhall
  Veddige simhall kommer tyvärr inte att öppna som planerat den 22 oktober, arbetet har blivit en vecka försenat. Ny beräknad öppningsdag är den 29 oktober.
  Läs mer
 • 2018-10-18
  Mark- och miljödomstolen kommer till Varberg
  Den 22 oktober kommer mark- och miljödomstolen till Varberg för förhandlingar utifrån Trafikverkets tillståndsansökan i projekt Varbergstunneln. En godkänd miljödom är den sista formella milstolpen för projektet.
  Läs mer
 • 2018-10-18
  Nu har kommunens alla verksamheter fiber
  270 fastigheter och runt 200 verksamheter i kommunen har nu snabb och stabil tillgång till kommunens nätverk tack vare att de blivit anslutna med fiber. Den här utbyggnaden har ökat möjligheten till digitalisering för verksamheterna.
  Läs mer
 • 2018-10-18
  Varberg knyts till Rådet för hållbara städer
  Rådet för hållbara städer arbetar för en hållbar stadsutveckling på nationell nivå. Nu har 12 kommuner tillfrågats om att vara med i en referensgrupp till rådet. Varberg är en av de utvalda.
  Läs mer
 • 2018-10-17
  Busstrafik tillbaka på Kyrkogatan
  Bygget av Varbergstunneln närmar sig. Som en förberedelse inför bygget behöver två busslinjer som idag trafikerar Västra Vallgatan mellan stationen och Gallerian få en ny körväg.
  Läs mer
 • 2018-10-16
  Erfarenheter från kunskapsresa till Libanon
  För ett par veckor sedan publicerade vi en nyhet om att integrationssekreterare Malin Folkesson skulle åka på en kunskapsresa till Libanon. Nu har hon kommit tillbaka i Sverige och berättar om sina erfarenheter.
  Läs mer
 • 2018-10-16
  Funktionsnedsättningar i fokus under Äppelveckan
  Under vecka 43 är barn och unga med funktionsnedsättningar i fokus på Kulturhuset Komedianten. På programmet finns bland annat ADHD-lådan, läshunden Molly, och en clownföreställning. Alla är välkomna – med eller utan funktionshinder.
  Läs mer
 • 2018-10-16
  Nu inför VIVAB återvinningskort
  Från och med den 18 november behöver du som bor i Varbergs kommun ett återvinningskort när du besöker VIVAB:s återvinningscentraler.
  Läs mer
 • 2018-10-15
  Lyckat test av sensorkameror i äldreomsorgen
  Den 26 september hölls ett event på Östergården om sensorkameror i äldreomsorgen. Socialförvaltningen i Varberg, och partners, informerade om ett projekt där sensorkameror har testats på särskilt boende på Östergården (Träslövsvägen 23).
  Läs mer
 • 2018-10-15
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 16 oktober klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-10-15
  Nu påbörjas rivningen av Håstens simhall
  Rivningsarbetet av Håstens simhall startar under vecka 42. Området inhägnas av byggstaket och gång- och cykeltrafik leds om.
  Läs mer
 • 2018-10-12
  Senaste nytt om Västerport
  Färskt nyhetsbrev om Västerport finns ute nu.
  Möt nya hållbarhetssamordnaren Jenny Rydén som redan som 4-åring visste att hon skulle
  bli ingenjör. Läs om de senaste utredningarna och om utmaningen om Hoken. Med
  mera!

  Läs mer
 • 2018-10-11
  Så gör Varbergs kommun för att stoppa bluffakturor
  Uppdatering 2018-10-12, klockan 17:00 Varbergs kommun har nu tagit del av den lista som SVT:s Uppdrag Granskning sammanställt för det program som sändes i onsdags. Listan visar att Varbergs kommun, utöver det som vi redovisat nedan, även gjort inköp från åtta andra företag som ingår i SVT:s granskning. Eftersom kommunen inte tidigare haft namnen på dessa företag har vi inte kunnat undersöka om vi gjort inköp genom något av dem. Nu har vi dock kunnat konstatera att Varbergs kommun under perioden 2011-2016 har handlat för 265 929 kronor utöver tidigare redovisade 70 119 kronor.
  Läs mer
 • 2018-10-11
  Informationsmöte med lokala säkerhetsnämnden vid Ringhals kärnkraftverk
  Torsdagen 18 oktober klockan 18.30 har lokala säkerhetsnämnden ett informationsmöte för allmänheten.

  Läs mer
 • 2018-10-09
  Psykisk hälsa i fokus på Anhörigveckan
  På årets anhörigvecka valde socialförvaltningen att lyfta fram anhöriga inom psykisk hälsa/ohälsa. Sammanlagt ca 160 personer besökte föreläsningarna under veckan.
  Läs mer
 • 2018-10-08
  Renen ska nu bli renare
  Nu startar saneringen av kvarteret Renen, ett av kommunens största miljöprojekt. Den gamla industrifastigheten Renen 13 ska saneras för att skadliga ämnen inte ska fortsätta spridas i omgivningen.
  Läs mer
 • 2018-10-08
  Har du träningsskor som inte används?
  I Varbergs kommun finns det massor av roliga fritidsaktiviteter! Just nu är det många unga nyanlända som gärna vill träna, träffa folk och prata svenska, och som behöver skor för inomhusbruk för att kunna delta i olika aktiviteter.
  Läs mer
 • 2018-10-04
  Prisad film på anhörigveckan
  Det finns fortfarande platser kvar till filmvisningen ikväll kl: 18.00 på Komedianten, då den prisbelönta filmen "Skörheten" visas.
  Läs mer
 • 2018-10-04
  Stadsbyggnadsprogrammet ska hjälpa till i planeringen av staden
  Nu har arbetet med ett stadsbyggnadsprogram börjat. När
  staden förändras ska vi sträva efter att stadsutvecklingen blir hållbar, att
  det unika med Varbergs stad finns kvar och stärks samt att stadsmiljön blir
  ännu mer attraktiv att vistas i.

  Läs mer
 • 2018-10-02
  Varbergs kommun klättrar på rankinglistan
  Nitton kliv uppåt blev det för Varbergs kommun i Svenskt Näringslivs rankinglista 2018.
  - En glad bekräftelse på att vi jobbar i rätt riktning, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

  Läs mer
 • 2018-10-01
  Nominera till Varbergs kommuns nya jämställdhetspris
  Varbergs kommun har inrättat ett jämställdhetspris för att främja jämställdhetsarbetet i Varberg. Nu är det dags för dig att senast 7 november nominera din kandidat!
  Läs mer
 • 2018-09-28
  Kulturhistoria och kultur vid Himleåns vattensystem
  Välkomna till Grimetons bygdegård torsdagen den 4 oktober
  Läs mer
 • 2018-09-28
  Ny bad- och simanläggning - vad händer?
  Varberg växer, 2030 beräknas vi vara 80 000 invånare. För att möta den ökande befolkningens behov av rekreation, fritids- och föreningsverksamhet ska Varbergs kommun bygga en ny bad- och simanläggning.
  Läs mer
 • 2018-09-28
  Bort med buller, fram med cykeln
  Nu ska Göteborgsvägen få ny asfalt och gång- och cykelvägar förbättras.
  Läs mer
 • 2018-09-28
  Bussar flyttar i december
  9 december är det nya datumet som gäller för flytten av Varbergs bussterminal, tvärsöver gatan mot platsen där den ligger i dag.

  Läs mer
 • 2018-09-27
  Åkulla Outdoor – en fartfylld friluftsfestival
  Söndagen den 30 september klockan 10-16 är det dags för Åkulla Outdoor. Friluftsfestivalen med bländande vacker arena där det garanterat finns något för alla att prova på. Festivalen har ett gediget program med fler än 50 aktiviteter och utställare. Du kan utmanas, uppleva och njuta i skogen denna dag.
  Läs mer
 • 2018-09-27
  Prisad film på anhörigveckan
  Den 1 - 6 oktober är det dags för anhörigveckan. I år är temat i Varberg psykisk hälsa/psykisk ohälsa.
  Läs mer
 • 2018-09-26
  Västerports byggaktörer på plats i Varberg
  På torsdagen besökte 97 byggaktörer från hela landet Varberg. Alla vill de bygga i Västerport.
  - Det handlar om större delen av Sveriges byggelit, konstaterar en nöjd Sten Hedelin, stadsbyggnadsarkitekt.

  Läs mer
 • 2018-09-26
  Nyheter från socialnämnden 20/9
  Delårsrapport 2018 och projekt för innovation och välfärdsteknik var två av frågorna som togs upp på socialnämndens möte.     
  Läs mer
 • 2018-09-25
  Hyr en lokal gratis på höstlovet!
  Vill din förening ordna en aktivitet för barn och unga på höstlovet vecka 44 men står utan lokal eller bollplan? Nu erbjuder kultur- och fritidsförvaltningen alla bidragsberättigade föreningar och studieförbund gratis hyra av lokaler och planer under lovet för att möjliggöra mer roligheter för barn och unga.
  Läs mer
 • 2018-09-25
  Kunskapsresa till Libanon ska förbättra mottagandet av kvotflyktingar
  Den 29 september åker Varbergs kommuns integrationssekreterare till Beirut i Libanon. Under det senaste året har Varbergs kommun tagit emot flera kvotflyktingar och syftet med resan, som är en nationell satsning, är att öka kunskapen och förståelsen för kvotflyktingars situation för att kunna förbättra mottagandet.
  Läs mer
 • 2018-09-25
  Balansera mera – nationell kampanj för att förhindra fallolyckor
  Balansera mera – tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen, är en nationell kampanj som årligen genomförs vecka 40, och i år är det den 1-7 oktober. Kampanjen har tre teman: mat, motion och medicin.
  Läs mer
 • 2018-09-24
  Veddige simhall öppnar 22 oktober
  Veddige simhall öppnar igen den 22 oktober. Simstadion är öppen till och med 28 september.
  Läs mer
 • 2018-09-24
  Senior i Varberg, se hit!
  Glöm inte av att boka in måndagen den 1 oktober, då är du som senior välkommen på en inspirationsdag.
  Läs mer
 • 2018-09-21
  Så här förbereder du dig inför stormbyarna som drar in under eftermiddagen och kvällen

  Under fredag eftermiddag och kväll väntas sydvästlig vind med mycket hårda vindbyar med (21-24 m/s.) Så här kan du förbereda dig:

  Läs mer
 • 2018-09-21
  Den större akuta vattenläckan är nu åtgärdad. Den mindre vattenläckan i Tvååker kommer att lagas under dagen
  Vattenläckan som påverkade dricksvattenförsörjningen till boende i Gödestad, Hunnestad, delar av Rolfstorp och Klastorp igår den 20 september är nu lagad. Den mindre vattenläckan på Tvååkers gata som drabbat cirka 20 hushåll kommer att lagas under dagen.
  Läs mer
 • 2018-09-20
  Välkommen till anhörigveckan
  Under vecka 40 kommer vi ha olika föreläsningar med temat psykisk hälsa/ohälsa.
  Läs mer
 • 2018-09-19
  VBG-maraton på Varbergs teater
  Välkommen på VBG-maraton den 22 september. Ta med vänner/familj och
  sträckkolla hela serien tillsammans med regissören, skådespelarna och
  några av ungdomsledarna. Vi bjuder på popcorn!

  Läs mer
 • 2018-09-19
  Slutligt valresultat kommunfullmäktige
  Nu finns det ett slutligt valresultat för kommunfullmäktige i Varberg.
  Läs mer
 • 2018-09-18
  Information om nya bad- och simanläggningen
  Planeringen av den nya bad- och simanläggningen på Håsten är inne i en intensiv fas. På kommunfullmäktiges möte den 18 september gavs information om en beräknad kostnadsökning.
  Läs mer
 • 2018-09-18
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 18 september klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-09-18
  Har din förening en aktivitet på höstlovet?
  Hösten börjar göra sig påmind och kanske din förening har tänkt arrangera något för barn och unga under höstlovet? Då ska ni vara med i Varbergs kommuns höstlovsprogram!
  Läs mer
 • 2018-09-14
  Satsning på personal och kvalitet i äldreomsorgen
  Socialförvaltningen, Varbergs kommun genomför en utbildningssatsning inom äldreomsorgen. Cirka 240 vårdbiträden får möjlighet att utbilda sig till undersköterskor genom olika typer av erbjudanden.
  Läs mer
 • 2018-09-14
  Anmäl ditt barn till höstens simskola
  Nu är anmälan till höstens simskola i Veddige simhall öppen. Anmäl ditt barn senast den 21 oktober.
  Läs mer
 • 2018-09-12
  Öka din kunskap om demens
  Glöm inte av, nu på lördag den 15 september bjuder Demensföreningen Varberg och Varbergs kommun in till startskottet av ett demensvänligt Varberg. I samband med detta vill vi uppmärksamma Internationella Alzheimerdagen.
  Läs mer
 • 2018-09-12
  Ny app för dig som är ung i Varberg
  Nu finns appen Ung i Varberg - en guide till allt kul som kommunen ordnar för dig som är 12-25 år. Appen är gratis och finns på Google play och i App store. 
  Läs mer
 • 2018-09-12
  Välkommen till anhörigveckan 1 - 6 oktober
  Den förste oktober, vecka 40 är det dags för anhörigveckan, igen. I år är temat i Varberg psykisk hälsa/ohälsa .
  Läs mer
 • 2018-09-11
  Berättardags, stickcafé och kortspel på Ljuspunkten
  Nu drar höstens aktiviteter på Ljuspunkten igång! På Varbergs centrala mötesplats för seniorer kan du till exempel prova på bridge eller vara kreativ tillsammans med andra. Dessutom Rummikub och stickcafé varje vecka. Välkommen till gemenskapen på Träslövsvägen 2!
  Läs mer
 • 2018-09-10
  Här skapas idéer till Barnens Boulevard i Västerport
  Skaparglädjen var på topp när tre skolklasser i kommunen workshoppade loss om hur en lekbar gata i Varbergs nya stadsdel kan se ut. -När det gäller lek är det barnen som är experter, konstaterar Lisa Wistrand från White arkitekter.
  Läs mer
 • 2018-09-10
  Preliminärt valresultat med mandatfördelning

  Nu finns ett första preliminärt valresultat från valet till riksdag, kommun och landstingsfullmäktige.
  Läs mer
 • 2018-09-07
  En dag med fokus på medeltiden
  Mode, mat och musik- allt i medeltida stil. När barnens första medeltidsdag gick av stapeln så var det ett späckat schema eleverna i årskurs fyra fick ta del av. 
  - Det är en upplevelse bara att vara här och vi har redan hunnit med massor, säger Ulrica Eliasson, lärare på Bockstensskolan.

  Läs mer
 • 2018-09-07
  Ett mjukare Varberg
  Prestation, självkänsla, den digitala utvecklingen och internetanvändning kopplat till barn och unga var områden som Micke Gunnarsson berörde när han föreläste för samtliga elever i årskurs 5 och omkring 350 pedagoger från barn- och utbildningsförvaltningen i onsdags.
  Läs mer
 • 2018-09-07
  Konfettiregn när Barnfestivalen invigdes
  Igår, torsdagen 6 september, invigdes Barnfestivalen i Societetsparken med buller och brak!
  Läs mer
 • 2018-09-06
  Påminnelse om att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.
  Läs mer
 • 2018-09-06
  Föräldrautbildningar hösten 2018
  Nu är det hög tid att anmäla sig till höstens föräldrautbildningar.
  Läs mer
 • 2018-09-04
  På ungdomssgården BU kan du vara dig själv
  I fredags återinvigde vi ungdomsgården i Bua. Drygt hundra personer kom för att fira och kika på den nyrenoverade ungdomsgården som nu har fått namnet BU [bi: ju:].
  Läs mer
 • 2018-09-03
  Nu kommer trygghetsenkäten till Varbergs kommun
  Under hösten kommer ett antal personer i Varbergs kommun få möjligheten att delta i en enkätundersökning som rör trygghetsfrågor. Syftet är att få en bild av kommuninvånarnas syn på trygghet och säkerhet, men också av hur man ser på hot och risker.
  Läs mer
 • 2018-09-03
  Varningssignalen VMA testas
  Måndagen den 3 september klockan 15:00 testas VMA-signalen. VMA betyder Viktigt Meddelande till Allmänheten. VMA-signalen används för att snabbt nå ut till allmänheten för att varna eller informera i samband med olyckor eller händelser som riskerar att orsaka fara eller störningar i samhället.
  Läs mer
 • 2018-08-28
  Senior i Varberg, se hit!
  Måndagen den 1 oktober är du välkommen på en inspirationsdag, en dag då vi sätter dig som senior i centrum.
  Läs mer
 • 2018-08-28
  Varbergs kommun köper mark för näringsliv i Himle

  Kommunstyrelsen har idag beslutat om köp av 58 hektar mark i Himle. Köpet, som ska godkännas av kommunfullmäktige den 18 september, görs för att skapa verksamhetsytor för lokala företag och nyetableringar.
  Läs mer
 • 2018-08-27
  Kommunen bjöd upp till dans i Nöjesparken
  Onsdagen den 22 augusti anordnade socialförvaltningen och kultur och fritidsförvaltningen, Varbergs kommun danstillställning med nostalgi för äldre för andra året i rad.
  Läs mer
 • 2018-08-24
  Välj ut dina favoriter i Barnfestivalens program!
  Nu har vi släppt programmet för Barnfestivalen! Vad sägs om att vara med på en sjöjungfrufest, testa parkour, gå på opera och teater eller att få träffa Youtube-stjärnorna Emil och Daniel Norberg?
  Läs mer
 • 2018-08-24
  Ny p-plats i centrum
  Letar du efter p-plats? Nu finns en ny parkeringsplats utmed Birger Svenssons väg.
  Läs mer
 • 2018-08-24
  Välkommen på återinvigning av ungdomsgården i Bua
  Fredag 31 augusti återinviger vi Buas nyrenoverade ungdomsgård med pompa och ståt. Det blir invigningstal, tårta och livemusik. Äntligen avslöjas också vad den nygamla ungdomsgården ska heta. Välkommen att fira med oss!
  Läs mer
 • 2018-08-23
  På spaning efter Västerports identitet
  Vad finns det för historiska och nutida spår där Västerport ska ligga? Den 22 augusti genomfördes  workshopen "Genius Loci" inne på det vanligtvis stängda hamnområdet.
  - Det här är ett sätt att fånga upp något av det som vi ibland kallar ”Varbergs DNA”, berättar landskapsarkitekt Karin Sjödin.

  Läs mer
 • 2018-08-22
  Efterlängtad omklädningsbyggnad invigdes på Ankarvallen
  Igår invigdes en mycket efterlängtad omklädningsbyggnad på Ankarvallen. Programmet bjöd på knattematcher, korv och en invigningsceremoni involverandes handdukar.
  Läs mer
 • 2018-08-22
  Snart skickas årets medborgarundersökning ut
  I september är det återigen dags för Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning där du som kommuninvånare får tycka till om din kommun och dess verksamheter.
  Läs mer
 • 2018-08-22
  Information om det allmänna valet 2018
  Söndagen den 9 september är det allmänna val (val till riksdag, kommun och landsting) i Sverige.
  Läs mer
 • 2018-08-21
  Många kom för att fira Lindvallen
  Det blev stor familjefest när Lindvallen återinvigdes i helgen. Upp mot 1300 personer kom för att fira den uppgraderade anläggningen.
  Läs mer
 • 2018-08-21
  Inbjudan till föreläsning om pykisk ohälsa

  Den 12 september kl. 18.00, bjuder Varbergsnämnden Region Halland, tillsammans med Trygg i Varberg, in till föreläsning i psykisk livräddning med Suicidprevention i Väst.
  Läs mer
 • 2018-08-20
  Eldningsförbudet i Varbergs kommun hävs den 21 augusti
  Från och med tisdagen den 21 augusti klockan 09:00 upphör eldningsförbudet i Varbergs kommun. Utifrån rådande väder och SMHI:s prognoser framåt är brandrisken nedåtgående och ett eldningsförbud är inte längre motiverat. Att förbudet hävs innebär att det är okej att grilla i skog och mark men kom ihåg att det alltid sker på egen risk!
  Läs mer
 • 2018-08-15
  Efterlängtad omklädningsbyggnad invigs på Ankarvallen
  Den 21 augusti inviger vi Ankarvallens nya omklädningsbyggnad. Det blir högtidlig invigningsceremoni och knattematcher med Träslövsläge IF. Vi bjuder på korv med bröd och dryck. Välkommen!
  Läs mer
 • 2018-08-15
  Välkommen på återinvigning av Lindvallen
  Under 2018 har anläggningen Lindvallen i Tofta anpassats för att bättre möta nutida behov. Nu är arbetet färdigt. Det firar vi med en festlig återinvigning den 19 augusti.
  Läs mer
 • 2018-08-14
  Snart premiär för webbserien VBG
  Fredag den 17 augusti är det premiär för VBG, en webbserie om att vara ung i Varbergs kommun. Nu släpper vi trailern.
  Läs mer
 • 2018-08-14
  Snart är det dags för skolstart!
  Nästa vecka börjar kommunens skolor igen. Här nedan kan du se vilka dagar och tider som gäller första skoldagen för grundskolan och gymnasieskolan.
  Läs mer
 • 2018-08-13
  Fortsatt eldningsförbud i Varbergs kommun men tillåtet att grilla på egen tomtmark
  Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.
  Läs mer
 • 2018-08-09
  Nu förbättras säkerheten vid Fästningsbadet
  Fästningsbadet invigdes 29 juli och har blivit en otroligt populär badplats i Varberg! Många har uttryckt sin förtjusning över stadens nya mötesplats.
  Läs mer
 • 2018-08-09
  Getabocksspelen 18-19 augusti inställt
  Den planerade omläggningen av löparbanorna på Påskbergsvallen pågår, men försening i arbetet gör att företaget som utför arbetet inte kan garantera att banorna blir klara enligt planerad tidsplan.
  Läs mer
 • 2018-08-09
  Öka din kunskap om demens
  Lördagen den 15 september bjuder Demensföreningen Varberg och Varbergs kommun in till startskottet av ett demensvänligt Varberg. I samband med detta vill vi uppmärksamma Internationella Alzheimerdagen.
  Läs mer
 • 2018-08-08
  Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.
  Läs mer
 • 2018-08-06
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 7 augusti klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-08-03
  Information till dig som har egen brunn

  VIVAB informerar om vad som gäller för dig som har egen brunn om vattnet sinar. Läs också vad du kan få för hjälp om du har akut behov av vatten.

  Läs mer
 • 2018-08-03
  MSB varnar för extremt höga brandriskvärden

  I helgen råder extremt höga brandriskvärden i södra och mellersta Sverige. MSB uppmanar allmänheten att iaktta stor försiktighet. Läget är extremt allvarligt och brandriskvärdet är bland det högst uppmätta i Sverige.
  Läs mer
 • 2018-08-01
  Dåligt vattentryck i centrala Varberg

  VIVAB meddelar att det i centrala Varberg för närvarande är dåligt vattentryck och missfärgat vatten kan förekomma. Missfärgningen är inte farlig för hälsan och ska försvinna efter en stunds spolning.

  Läs mer
 • 2018-07-29
  Fästningsbadet äntligen invigt
  I strålande sol och med härliga dopp och uppvisningar i livräddning invigdes Fästningsbadet söndagen den 29 juli.
  Läs mer
 • 2018-07-27
  Cykellopp påverkar trafiken
  På lördag, den 28 juli, är det dags för cykeltävlingen Sommargiro som CK Wano arrangerar. Start och målgång kommer att påverka trafiken i centrum.
  Läs mer
 • 2018-07-26
  Nya regler för cykling runt Fästningen
  I samband med att Fästningsbadet öppnar den 29 juli kommer
  det att bli tillåtet att cykla runt fästningen på strandpromenaden. Cykling ska ske på gåendes villkor.

  Läs mer
 • 2018-07-25
  Eldningsförbudet skärpt igen - all eldning förbjuden

  Från och med torsdagen den 26 juli klockan 00:00 är all eldning förbjuden i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Med anledning av den extrema brandrisken och väderläget skärps det redan rådande totala eldningsförbudet ytterligare. Ingen eldning eller grillning med öppen låga är tillåten. Tidigare undantag för grillning på privat mark med markägarens tillstånd tas bort. 
  Läs mer
 • 2018-07-25
  Fortsatt viktigt att spara på vattnet!

  Värmeböljan fortsätter och vattenförbrukningen ligger på en hög nivå. För att undvika bevattningsförbud uppmanas alla återigen att spara på vattnet.
  Läs mer
 • 2018-07-25
  Dags för hopp och dopp i det blå!
  Nu är det äntligen dags att inviga Fästningsbadet. Söndagen den 29 juli inviger vi med badtraditioner från förra århundradet och överraskningar vid Fästningspiren.
  Läs mer
 • 2018-07-21
  Kl 15.00, fortsatt kraftig rökutveckling i centrala Varberg
  Strax efter klockan 4 idag på morgonen gick larm om en lägenhetsbrand i centrala Varberg. Släckningsarbetet pågår fortfarande och det råder kraftig rökutveckling. Alla som befinner sig i närområdet uppmanas att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Följ händelseförloppet på Sveriges Radio P4 Halland.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer
 • 2018-07-19
  Räddningstjänsterna skickar hjälp till Dalarna
  Räddningstjänsterna i Halland arbetar tillsammans för att stödja släckningsarbetet av skogsbranden i Dalarna.
  Läs mer
 • 2018-07-19
  Parkeringen utanför simstadion är stängd idag och imorgon (19–21/7)
  Det är Halliforna i Varberg och det innebär att parkeringen vid simstadion är stängd torsdag och fredag. För simskoleföräldrar, badare, besökare av fästningen och för alla andra som planerar att ta bilen till området finns det en tillfällig parkering på Kurtinen (fotbollsplanen till vänster vid järnvägen på Ringvägen ner mot Ankaret).
  Läs mer
 • 2018-07-17
  Kungsäters bibliotek stänger för flytt
  Vecka 30 stänger Kungsäters bibliotek i väntan på flytt till nya lokaler. Sista dagen som biblioteket är öppet är den 25 juli. Biblioteket beräknas öppna i nya lokaler våren 2019.
  Läs mer
 • 2018-07-16
  Häng med på Hallifornia
  Den 19-21 juli förvandlas området kring Varbergs fästning till en magisk mötesplats fylld av aktiviteter, musik, mat och fest för den som är intresserad av att testa någonting nytt, umgås eller bara njuta av den fantastiska atmosfären.
  Läs mer
 • 2018-07-13
  Behöver du en badrullstol?
  Låna en gratis i sommar på vårt hamnkontor.
  Läs mer
 • 2018-07-11
  Kom och snorkla med oss!
  Röda och vita bojar visar vägen till Varbergs första snorkelled i första vik på Getterön. Välkommen på invigning den 18 juli!
  Läs mer
 • 2018-07-10
  Ny skolchef i Varberg är utsedd
  Nu är det klart vem som blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg. Den 1 oktober tar Susanna Hanson från Göteborg över styret för kommunens största förvaltning.
  Läs mer
 • 2018-07-06
  Spara på vattnet!
  Det torra och varma vädret har lett till en högre förbrukning av vatten både i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Uttaget av dricksvatten från våra vattenverk ligger på betydligt högre nivåer jämfört med samma period föregående år och vattenverken är nära att nå sin maxkapacitet.
  Läs mer
 • 2018-07-06
  Vi hjälper djuren i torkan
  Vi har fått frågor från invånare som undrar om vi kan hjälpa till med att skänka foder till djur. Vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför lantbrukare att klippa en del av stadens grönytor och använda gräset som foder.
  Läs mer
 • 2018-07-04
  Demokrati - Halländskt tema i Almedalen

  Årets Almedalsvecka i Visby som startade den 1 juli är nu i full gång. Liksom tidigare år finns Halland på plats med företrädare för kommunerna och Region Halland. Årets tema för Halland är "Samhällsbygge pågår – med nya perspektiv och på nya arenor". Samtalen och diskussionerna fokuserar på den svenska demokratin från olika aktuella perspektiv.
  Läs mer
 • 2018-07-04
  Varberg i omvärlden – kreativa samtal om hållbar utveckling av Varberg
  Varbergs kommun bjuder, under hösten 2018, in invånare och näringsliv till en serie kostnadsfria inspirationsföreläsningar med omvärldsspaning och kreativa samtal om hållbar utveckling av Varbergs stad och landsbygd.
  Läs mer
 • 2018-07-03
  En ny grön skön mötesplats
  Tack till alla er som kom och hjälpte oss att inviga nya Brunnsparken i lördags. En härlig dag med vatten, sång och dans!
  Läs mer
 • 2018-07-03
  Ny plats för bussar
  I kvarteret mitt emot stationen i Varberg startar nu bygget av den nya bussterminalen. Bussarna börjar trafikera terminalen den 1 oktober och kommer att finnas där under de år som Varbergstunneln byggs.
  Läs mer
 • 2018-07-02
  Sinnesrum invigt på Fogdevägens äldreboende
  Nu har ett nytt sinnesrum invigts på Fogdevägens äldreboende för personer med demenssjukdom. Sinnesrummet, med havstema, har en rogivande miljö med något för alla sinnen.
  Läs mer
 • 2018-06-29
  Regler och rutiner för uthyrning av idrottsanläggningar ska ses över
  Med anledning av föreningen Unite Peoples kvällsfotboll har behovet av att kunna boka idrottsanläggningar helgkvällar aktualiserats.
  Läs mer
 • 2018-06-29
  Extra parkeringar i helgen
  Med anledning av att många vill besöka centrum i helgen öppnar vi en tillfällig evenemangsparkering på fotbollsplanen längs Ringvägen ovanför Ankaret.
  Läs mer
 • 2018-06-29
  Parad, workshoppar och livemusik under Pride Varberg
  Lördag den 30 juni är det dags för Pride Varberg, i år med temat regnbågsfamiljer med fokus på barnen. Det blir bland annat konstworkshoppar, livemusik och parad för allas lika rätt till kärlek. På fredag arrangeras också Pre-Pride på kulturhuset.
  Läs mer
 • 2018-06-28
  Öppettider under sommaren
  Nu är sommaren och semesterperioden här och från och med måndagen den 2 juli har delar av kommunens verksamhet andra expiditionstider än vanligt.
  Läs mer
 • 2018-06-28
  Volontärer sökes!
  Vill du vara med och skapa Varbergs första, största och roligaste Barnfestival? Anmäl dig som volontär och hjälp oss uppfylla drömmar!
  Läs mer
 • 2018-06-27
  Nyheter från socialnämnden 21/6
  Prognos om fastighetsinvesteringar och övergång till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-06-26
  Varbergs kommun stöttar Varbergs BoIS FC
  med en halv miljon kronor

  Varbergs BoIS FC har ett tydligt ungdomsfokus med cirka 400 pojkar och
  flickor som medlemmar. Det är en av anledningarna till att kommunstyrelsen idag
  fattat beslutet att stötta den ekonomiskt tyngda föreningen.

  Läs mer
 • 2018-06-26
  Nya förvaltningschefer till Varbergs kommun
  Kommunstyrelsen har idag, den 26 juni, utsett två nya förvaltningschefer.
  -Båda är dokumenterat goda ledare, säger kommundirektör Carl Bartler.

  Läs mer
 • 2018-06-26
  Vi söker sjuksköterskor
  Det finns fortsatt stort behov av sjuksköterskor i Varbergs kommun. Det behövs personal till enstaka pass, enstaka veckor, sommarvikariat eller heltid.
  Läs mer
 • 2018-06-26
  Renoveringen av Veddige simhall blir försenad
  Tillbyggnaden och renoveringen av Veddige simhall blir försenad då upphandlingen av entreprenör har dragit ut på tiden. Detta medför att Veddige simhall kommer att öppna tidigast i mitten av oktober 2018.
  Läs mer
 • 2018-06-20
  Livemusik i Societetsparken hela sommaren
  Onsdag den 27 juni startar årets upplaga av Parkmusiken. Under hela sommaren bjuds det på livemusik och kultur onsdag-söndag i Societetsparken.
  Läs mer
 • 2018-06-20
  Milstolpe för projekt Västerport
  Tisdagen den 19 juni godkändes planprogrammet för Västerport av kommunfullmäktige.
  Nu är det dags för nästa steg: att arbeta fram detaljplanen för första etappen i Varbergs nya stadsdel.

  Läs mer
 • 2018-06-20
  Fira midsommar i Societetsparken
  Välkommen till årets midsommarfirande i Societetsparken. Det blir lekar runt midsommarstången och sång av två norska barnkörer som är på besök i Sverige. Dessutom blir det konsert med Anna Vild som uppträder tillsammans med Josephine & The River Boys. Så packa picknickkorgen och stäm träff med vänner och familj.
  Läs mer
 • 2018-06-20
  Öppettider inför midsommar

  Torsdagen den 21 juni har våra förvaltningskontor ändrade öppettider.

  Läs mer
 • 2018-06-20
  Energi- och klimatrådgivare fokuserar på solel och hållbara transporter
  Nu går landets kommunala energi- och klimatrådgivare ihop för att öka kunskapen om hållbara transporter och solel. Fram till hösten 2019 erbjuds privatpersoner, organisationer och företag fördjupad rådgivning av sin kommunala energi- och klimatrådgivning.
  Läs mer
 • 2018-06-19
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 juni klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-06-19
  Kom och fira World Refugee Day med oss!
  Onsdagen den 20 juni, från klockan 16.00 firar vi World Refugee Day med en rad aktiviteter på och omkring Kulturhuset Komedianten. Genom att uppmärksamma denna dag hyllar vi modet, styrkan och beslutsamheten hos alla kvinnor, män och barn som tvingas fly sina hemländer under hot om våld, konflikt och död.
  Läs mer
 • 2018-06-18
  Stor andel av Varbergs nyanlända hittar jobb

  I Varbergs kommun hittar många nyanlända personer egen försörjning snabbt. Hittills i år har 65 procent av de nyanlända antingen fått en anställning eller gått vidare till studier inom 90 dagar efter sin etablering.
  Läs mer
 • 2018-06-15
  Ny kommunikationschef utsedd
  Kommundirektör Carl Bartler har nu utsett Krister Svahn till ny kommunikationschef för Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2018-06-14
  Provkör elbil från kommunens bilpool
  Vill du prova på hur det är att köra elbil? Då ska du bege dig till Getterön nu på söndag klockan 11.00-16.00. Då arrangeras Getterödagen med många olika aktiviteter.  
  Läs mer
 • 2018-06-14
  Samrådsmöte i Tvååker
  Välkomna till Medborgarhuset i Tvååker på samrådsmöte 20 juni!
  Läs mer
 • 2018-06-13
  Ny mötesplats för ungdomar
  I lördags samlades ungdomar i Rolfstorp för invigningen av vårt första "ungdomshäng" - en del i satsningen på att utveckla mötesplatser för ungdomar i Varbergs serviceorter.
  Läs mer
 • 2018-06-13
  Årets sommarlovsprogram är här
  Sommarläger, bad och bus på Simstadion, häng i parken vid kulturhuset och mycket, mycket mer! Sommarlovet är fyllt av roliga aktiviteter för lediga elever.
  Läs mer
 • 2018-06-12
  De bygger Varbergstunneln
  Trafikverket har nu utsett Implenia Sverige AB till entreprenör för Varbergstunneln. Ännu en milstolpe för projektet är nu nådd.
  Läs mer
 • 2018-06-11
  Varbergs kommun öppnar tillfällig visselblåsarkanal
  Varbergs kommun har upphandlat en tidsbegränsad extern visselblåsarkanal. Uppdraget utförs av Frigga Advokatbyrå med kontor i Varberg, Borås och Göteborg. Kanalen kommer att vara öppen 11 juni 2018 till och med den 2 juli 2018. 
  Läs mer
 • 2018-06-11
  Ny mötesplats i Sibbarp
  I samband med nationaldagsfirandet 6 juni invigdes en ny mötesplats vid Carussedammen.
  Läs mer
 • 2018-06-08
  Nyheter från socialnämnden 24/5
  Projekt munhälsa - slutrapport och tertialrapport för socialnämnden. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-06-08
  Många besökare på Varbergs nya Ljuspunkt för seniorer
  Tisdagen 5 juni slogs portarna till Ljuspunkten, Varbergs nya centrala mötesplats för seniorer, upp för första gången!
  Läs mer
 • 2018-06-07
  Grattis Limabacka kvarn - årets vinnare av Varbergs kommuns miljöpris!
  Varbergs kommun delar årligen ut ett miljöpris för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling. I år fick Limabacka Kvarn ta emot priset under nationaldagsfirandet i Socitetsparken.
  Läs mer
 • 2018-06-07
  Samhällsservicen på en adress
  Nu förenklas samhällsservicen för dig som kommuninvånarna i Varberg. Sedan mitten av maj finns kommunens gemensamma kundservice Varberg direkt och det statliga servicekontoret på samma adress - Norra Vallgatan 14.
  Läs mer
 • 2018-06-05
  Vi söker statister till webbserien VBG
  Söndag den 10 juni spelas sista avsnittet av webbserien VBG in. Upplösningen utspelar sig vid ett event på Centralen, en kommunal mötesplats för ungdomar. Nu söker vi statister som ska spela deltagare vid evenemanget. Här kommer lite info till dig som är intresserad av att vara med.
  Läs mer
 • 2018-06-04
  Regeringen ger klartecken för tunneln
  Varbergstunneln finns med som ett av projekten i den nationella infrastrukturplanen, som regeringen presenterade idag.
  Läs mer
 • 2018-06-04
  Viktigt Meddelande till Allmänheten testas idag, måndagen den 4 juni kl. 15
  Vid 7 sekunders tut – gå inte ut! VMA-signalen, Viktigt Meddelande till Allmänheten testas varje kvartal, den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december.
  Läs mer
 • 2018-06-04
  Öppettider den 5 och 6 juni (nationaldagen)
  Vi har förändrade öppettider den 5 juni och helt stängt på nationaldagen den 6 juni.

  Läs mer
 • 2018-06-02
  Nyhetsbrev om Västerport
  Vad är på gång i projekt Västerport? Det kan du få reda på i vårt
  senaste nyhetsbrev som finns ute nu!
  Läs om höstens barndialog, om vad planarkitekt Annika Eklöv tänker på innan hon somnar och mycket mer.

  Läs mer
 • 2018-06-01
  Vernissage: Född människa av Rakel Persson
  I sommar visas en separatutställning av den Varbergsbördiga konstnären Rakel Persson på Galleri Hamnmagasinet. Utställningen Född människa visar ett urval av hennes skulpturer tovade i ull men även teckningar och målningar. Välkommen på vernissage 6 juni.
  Läs mer
 • 2018-06-01
  Varbergstunneln ett steg närmare byggstart
  Järnvägsplanen för Varbergtunneln har nu vunnit laga kraft. Nu återstår antagande av nationell transportplan och miljötillstånd innan byggstart.
  Läs mer
 • 2018-06-01
  Hjärta och hand bland årets kaktusar
  Huvud, hjärta, hand och hälsa är temat i årets kaktusplantering som firar föreningen 4H:s 100-årsjubileum.
  Läs mer
 • 2018-06-01
  Välkommen till årets nationaldagsfirande
  Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och svenska sånger av Simone Moreno. Journalisten Anna Roxvall håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!
  Läs mer
 • 2018-06-01
  Kulturskolan intar Varbergs fästning
  Lördag den 9 juni blir en dag fylld av berättelser, konst, nycirkus, historia, musik, dans och drama i fästningens alla hörn. Välkommen på familjefest när Kulturskolans elever intar Varbergs fästning!
  Läs mer
 • 2018-06-01
  Spår av Varbergs historia i stationsområdet
  Vad händer i stationsområdet? Just nu undersöks marken i tre provgropar längs med bangården av Petra Nordin och hennes kollega Elisabet Schager från Arkeologerna, Statens historiska muséer.
  Läs mer
 • 2018-05-31
  Ta hand om dig i värmen
  I veckan väntas varmare väder med flera dagar av dagstemperaturer på 26 grader eller mer. Vi påverkas olika mycket när värmen slår till. För att risken för hälsoproblem ska öka i ett land som Sverige, där det inte är så varmt i vanliga fall, räcker det att temperaturen når 26 grader.
  Läs mer
 • 2018-05-31
  Föräldrautbildningar hösten 2018
  Här är Varberg kommuns föräldrautbildningar hösten
  2018.

  Läs mer
 • 2018-05-31
  Samrådsmöte i Kungsäter
  Välkomna till Kungsäter på samrådsmöte 7 juni i Kungsäters bygdegård!
  Läs mer
 • 2018-05-28
  Nu pågår den nationella Krisberedskapsveckan
  En oväntad krissituation kan drabba ett samhälle när som helst. Därför är det viktigt att vara förberedd. Krisberedskapsveckan pågår från och med måndagen den 28 maj till och med söndagen den 3 juni. Under denna vecka uppmärksammas vikten av att vara rustad när det oväntade sker. Sveriges befolkning får möjlighet att reflektera över hur behovet av vatten, mat, värme och kommunikation kan tillgodoses om viktiga samhällsfunktioner slås ut.
  Läs mer
 • 2018-05-28
  Studenten 2018
  Fredagen den 8 juni är det studentuttspring för årskurs 3 på Peder Skrivares skola.
  Läs mer
 • 2018-05-25
  Idag börjar dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla
  Dataskyddsförordningen gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med 25 maj 2018.
  Läs mer
 • 2018-05-24
  Varberg vinner "Bäst att bo" - femte året i rad

  För femte året i rad rankas Varberg högst av alla svenska kommuner i kategorin Landsbygd när nyhetsmagasinet Fokus publicerar sin årliga lista ”Bäst att bo”.
  Läs mer
 • 2018-05-24
  Elbilsrally med målgång i Varberg
  Nordens största elbilsrally äger rum den 25-26 maj på vägar i Skåne och Halland. 50 elbilar, varav två från Varbergs kommun åker från Helsingborg till Varberg. Målgången är lördagen den 26 maj vid Campus. Välkommen att provköra fossilfria fordon!
  Läs mer
 • 2018-05-18
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 22 maj klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-05-18
  Dialogmöten Aktiv senior: Vad är ett gott liv för dig?
  Ett aktivt liv, även som senior, bidrar till att man mår bättre och håller sig friskare längre upp i åren. Kom till ett dialogmöte för Aktiv senior och tala om vilka aktivitieter du vill delta i!

  Läs mer
 • 2018-05-17
  The Only Way is Up visas i Varbergs konsthall
  I sommar visas grupputställningen The Only Way is Up i Varbergs konsthall. Välkommen på vernissage lördag 26 maj.
  Läs mer
 • 2018-05-17
  Varberg - Årets superkommun 2018

  Fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad är de främsta orsakerna till att Varberg igår utsågs till Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner. 
  Läs mer
 • 2018-05-16
  Håstens simhall stänger och Simstadion öppnar
  Den 16 maj är sista dagen som Håsten simhall är öppen för allmänheten. Nu börjar förberedelserna för den nya bad- och simanläggningen som ska ligga på samma plats. På lördag öppnar Simstadion för säsongen.
  Läs mer
 • 2018-05-15
  Miljömässa på Kulturhuset Komedianten
  Söndag den 20 maj arrangeras en miljömässa i Kulturhuset Komedianten. Välkommen att inspireras och lära dig mer!
  Läs mer
 • 2018-05-11
  Vi älskar olika – Succé för nytt ungdomsdisco på Oscars
  Den 9 maj var det lill-lördag på Oscars. Till discot kom ungdomar mellan 15- 30 år medintellektuell funktionsnedsättning.

  Läs mer
 • 2018-05-11
  Anhörigriksdagen 2018
  Anhörigriksdagen som är Sveriges största anhörigkonferens hålls i Sparbankshallen i Varberg den 15-16 maj.
  Läs mer
 • 2018-05-08
  Har din förening en aktivitet på sommarlovet?
  Solen skiner och sommarlovet känns inte så långt borta. Kanske din förening eller organisation har tänkt arrangera något roligt för alla sommarlovslediga barn och ungdomar då? I så fall ska ni vara med i Varbergs kommuns sommarlovsprogram!
  Läs mer
 • 2018-05-08
  Ett sista plask i Håstens simhall
  Snart stänger Håstens simhall och en ny bad- och simanläggning börjar byggas på samma plats. Innan dess bjuder vi in till ett sista plask i Håstens simhall. Det är fri entré och vi bjuder på massor av roliga aktiviteter. I foajén informerar vi om den nya anläggningen.
  Läs mer
 • 2018-05-07
  Årets midsommarfirande i Societetsparken
  Vi är glada att kunna meddela att det blir ett midsommarfirande i Societetsparken även i år. På midsommarafton 22 juni är alla välkomna till Spöökitetsparken, ung som gammal, till ett firande som följer traditionen och samtidigt har några nya inslag. Tag gärna med picknick och något att sitta på.
  Läs mer
 • 2018-05-04
  Ny plats för lek och möten
  Apelvikshöjds nya lekplats invigdes i torsdags kväll med härlig sol och grillad korv.
  Läs mer
 • 2018-05-04
  Varberg är tredje bäst i landet på miljöfordon
  För femte året i rad ligger Varbergs kommun högt i rankingen av kommuner när tävlingen ”Miljöfordonsdiagnos 2018” avgörs. I år var Varberg tredje bäst och fick även ett specialpris – ”Bäst i Halland”.
  Läs mer
 • 2018-05-04
  Årets pristagare inom kultur- och fritidsområdet
  Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. I år gick utmärkelserna bland annat till två kyrkomusiker och personer verksamma inom idrotterna triathlon och karate.
  Läs mer
 • 2018-05-03
  Gator dubbelriktas när Varberg växer
  Just nu pågår förberedande arbeten i centrum inför bygget av Varbergstunneln och Västerport. Nu dubbelriktas Östra Långgatan mellan Magasinsgatan och Engelbrektsgatan för att öka framkomligheten.
  Läs mer
 • 2018-05-03
  Nyheter i korthet från socialnämnden 26/4
  Arbetsmarknadsinsatser och föreningsbidrag. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-04-27
  Bostäder för småkryp invigda
  Gratis incheckning på hotell och bostad mitt i centrum. Det är nu verklighet för stadens insekter efter invigningen av det upprustade grönområdet Kilen längs Södra vägen.
  Läs mer
 • 2018-04-27
  Konstnärer sökes till två gestaltningsuppdrag
  Under våren söker Varbergs kommun konstnärer till två gestaltningsuppdrag: Veddige ungdomshäng och Tvååker centralpark. Båda uppdragen har 25 maj som sista ansökningsdag.
  Läs mer
 • 2018-04-27
  Ska du bygga nytt eller bygga till?
  Ska du bygga ett hus eller bygga om och behöver bygglov? Funderar du på solfångare eller värmepunp i ditt hus? Är du nyfiken på andra smarta energilösningar för ditt boende? Kom till oss och diskutera och få tips om de bästa lösningarna och hur du går tillväga.
  Läs mer
 • 2018-04-27
  Dansens dag firas med disco, fuldans och utomhusbio
  Den 28 april firar vi Dansens dag i Varberg. På programmet står bland annat Silent disco, utomhusbio med dansfilm och ett rekordförsök i fuldans. Dessutom blir det dansuppvisningar och pop up-dans över hela stan. Välkommen!
  Läs mer
 • 2018-04-26
  Byggnadsnämnden har sagt ja till planprogrammet för Västerport
  Inte mindre än 23 remissinstanser och ett antal kommuninvånare lämnade synpunkter på planprogrammet för Västerport under samrådsperioden.
  Nu är programmet reviderat och torsdagen den 26 april godkändes det av byggnadsnämnden.

  Läs mer
 • 2018-04-25
  Öppettider Valborg och 1 maj
  På Valborg, måndagen den 30 april, har Varberg direkt som är kommunens kundservice öppet klockan 8-16. Den 1 maj håller vi helt stängt.
  Läs mer
 • 2018-04-20
  Nu ska fler kunna bada
  Nu byggs ett trädäck och en ramp på Barnens badstrand så att det blir lättare att bada för dig som som använder rullstol, rullator och barnvagn.
  Läs mer
 • 2018-04-19
  Varberg kan bli Årets superkommun
  Ännu en gång har kommunen chansen att stå högst på prispallen. Varberg är, tillsammans med Ystad och Skövde, nominerad till Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner.
  -Jätteroligt! Vi får åter igen en bekräftelse på att målmedvetet arbete lönar sig, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

  Läs mer
 • 2018-04-18
  Stort intresse för att få bygga i Västerport
  Många företag/företagsgrupper har anmält intresse för att bli prekvalificerade inför kommande markanvisning i Västerport, etapp 1. Både stora, små, externa och lokala aktörer finns med på listan.
  -Precis en sådan blandning vi hoppades på, säger projektledare Claes Premmert.

  Läs mer
 • 2018-04-18
  Årsredovisning 2017 antagen av kommunfullmäktige
  Kommunens årsredovisning för 2017 antogs av kommunfullmäktige på tisdagskvällens sammanträde. I årsredovisningen görs en avstämning av fullmäktiges fyra strategiska målområden för perioden 2016–2019, det konstateras också att de finansiella målen är uppnådda för året och att kommunen har en fortsatt god grundekonomi.
  Läs mer
 • 2018-04-17
  Kom och prata idéer om Barnfestivalen!
  Den 6–9 september blir årets händelse för alla barn i Varbergs kommun – Barnfestivalen! Vill du arrangera något då, men vet inte exakt vad, eller hur du ska gå till väga?
  Läs mer
 • 2018-04-16
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 17 april klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-04-13
  Pingis för alla inför landskampen mot Japan 25 april
  Nu laddar Varberg inför kommande pingisveckor, då världseliten tar plats i stan inför lag-VM i bordtennis. Den 25 april är det dags för landskamp mot Japan, men först ordnar Varbergs bordtennisklubb pingis för allmänheten på torget. 
  Läs mer
 • 2018-04-13
  Varbergs kommun bidrar till minskade CO2-utsläpp genom hållbara investeringar

  Det kommunala låneinstitutet Kommuninvest har publicerat sin årliga Green Bonds Impact Report, en återrapportering avseende miljöeffekten av de investeringsprojekt som finansieras genom deras gröna lån.
  Läs mer
 • 2018-04-12
  Vad händer på gatorna till och från centrum?
  Stora ledningsarbeten och asfaltering påverkar trafiken i centrum nu under våren. I nästa vecka stängs korsningen vid Magasinsgatan/Trädlyckevägen av och Sveagatan blir dubbelriktad. Här ger vi en översikt över vilka vägar som påverkas av större arbeten.
  Läs mer
 • 2018-04-11
  VARBERG VÄXER - en ny webbplats om Varbergs samhällsbyggnad
  Det är glädjande att så många vill bo, arbeta, semestra och starta företag här. Varberg växer i en allt snabbare takt och det är många som har ett intresse av att följa hur Varberg utvecklas och förändras. Ett sätt att göra detta är via vår nya webbplats VARBERG VÄXER.
  Läs mer
 • 2018-04-09
  Välkommen på föreläsning om Solenergi
  Kom och lyssna på en föreläsning om solenergi och hur du kan nyttja solenergi till el och värme. Föreläsningen äger rum den 19 april i Folkets Hus. Välkommen!
  Läs mer
 • 2018-04-09
  Häng med på sommarkulturskola
  Under tre veckor sommaren 2018 erbjuder Kulturskolan ett gratis dagläger för dig i åldern 6-15 år. Under en vecka får du prova på bild, dans, drama, nycirkus, musik och musikproduktion. Tillsammans med nya och gamla kompisar ges du möjlighet till kreativa möten under sommarlovet. Nu är anmälan öppen.
  Läs mer
 • 2018-04-06
  Veddige simhall rustas upp för att klara fler besökare
  Hösten 2018 börjar vi bygga en ny bad- och simanläggning i Varberg. Anläggningen ska ligga där Håstens simhall ligger idag. Det innebär att Håstens simhall snart stänger för gott. Under byggtiden är badsugna hänvisade till kommunens andra badanläggningar. I sommar rustar vi upp Veddige simhall för att klara det ökande trycket.
  Läs mer
 • 2018-04-05
  Fem års jämställdhetsarbete har gett resultat
  Nyligen presenterade kultur- och fritidsnämnden 2017 års jämställdhetsbokslut. För första gången fördelas resurserna mellan pojkars och flickors idrottande på ett jämställt sätt i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2018-04-04
  En lördag fylld av konstupplevelser
  Lördagen den 7 april har konstintresserade en gyllene chans att uppleva konst i kommunens alla hörn. För andra året arrangeras Konstlördag i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2018-03-29
  Lyckad informationsträff för familjehem och kontaktpersoner
  Den 22 mars hade socialförvaltningen informationsträff för de som vill bli familjehem,
  kontaktperson eller kontaktfamilj/stödfamilj. Många intresserade kom och ställde
  frågor

  Läs mer
 • 2018-03-29
  En milstolpe i projekt Varbergstunneln
  Nu har båda detaljplanerna, som krävs för bygget av Varbergstunneln, vunnit laga kraft. En viktig leverans från Varbergs kommun till Trafikverket, som ska bygga tunneln och dubbelspåret.
  Läs mer
 • 2018-03-29
  Nyheter från socialnämnden
  Här är nyheter från socialnämndens senaste möte.
  Läs mer
 • 2018-03-28
  Samverkansprojekt ska göra sjukvården mer digital
  Digga Halland, ett halländskt samverkansprojekt för att öka den digitala kompetensen inom vård- och omsorgssektorn, får 21 miljoner kronor från Europeiska socialfonden.
  Läs mer
 • 2018-03-27
  Justering av upphandlingsunderlag inför nytt ramavtal om markarbeten
  Kommunstyrelsens arbetsutskott har idag beslutat att justera underlaget för upphandling av markentreprenader, entreprenadmaskiner, lastbilstransporter, grus och sand.
  Läs mer
 • 2018-03-21
  Välkommen på informationsmöte om Veddige simhall
  Den 28 mars bjuder vi in till ett informationsmöte om hur stängningen av Håstens simhall påverkar verksamheten i Veddige simhall.
  Läs mer
 • 2018-03-21
  Nyheter om Västerport
  Nu börjar processen att utse vilka som ska få vara med och bygga i Varbergs nya stadsdel. Om detta (och mycket mer!) kan du läsa i det senaste nyhetsbrevet om Västerport.
  Läs mer
 • 2018-03-20
  Earth Hour
  Varbergs kommun deltar i år i världens största miljömanifestation Earth Hour som arrangeras av Världsnaturfonden WWF och äger rum lördagen 24 mars kl. 20.30-21.30.
  Läs mer
 • 2018-03-19
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 20 mars klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-03-19
  Nya väderskydd på stationen
  I denna vecka börjar arbetet med att byta ut väderskydden på plattformarna vid järnvägsstationen.
  Läs mer
 • 2018-03-15
  Ledningar flyttas innan tunneln
  Nu märks det på flera håll i staden att mycket är på gång. Idag inleds arbete med nya ledningar på Kungsgatan, ett jobb som är en förberedelse inför tunnelbygget.
  Läs mer
 • 2018-03-13
  Mariedalsskolans lokaler åtgärdas höstterminen 2018
  Hösten 2018 kommer Mariedalsskolans huvudbyggnad att ersättas med andra lokaler. Skolans elever behöver därför få sin skolgång förlagd till annan skola eller andra lokaler under höstterminen 2018.
  Läs mer
 • 2018-03-12
  Festligt när Varbergs teater återinvigdes
  Nu är Varbergs teater återinvigd med pompa och ståt. Under det sex dagar långa firandet bjöds det på ett varierat program med allt från föreläsningar och författarbesök till konserter och guidade visningar i de nyrenoverade lokalerna. 
  Läs mer
 • 2018-03-12
  Öppet hus på Kulturskolan 17 mars
  Skulle du vilja lära dig att spela ett instrument? Kanske är du intresserad av dans, sång eller teater? Eller tycker du om att måla och skapa? I så fall kanske Kulturskolan är något för dig. Välkommen på öppet hus!
  Läs mer
 • 2018-03-08
  Välkommen till informationsträff om att bli
  familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson!

  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Missa inte chansen att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem , kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.
  Läs mer
 • 2018-03-08
  Nu återinviger vi Varbergs teater
  Varbergs teater har berikat stadens kulturliv sedan 1895. Efter månader av varsam renovering börjar vi bli redo att slå upp dörrarna och återigen fylla salongen med applåder och dramatik. Den 6-11 mars bjuds det på ett varierat program för att fira återinvigningen.
  Läs mer
 • 2018-03-08
  Dialogmöte för Rolfstorp och Skällinge
  Välkomna på dialogmöte!
  Läs mer
 • 2018-03-07
  Nu fungerar telefonin

  Nu fungerar det att ringa som vanligt igen till Varbergs kommun - både via Varberg direkt på 0340-880 00 och till direktnummer.
  (Onsdag klockan 12.15)
  Läs mer
 • 2018-03-06
  SeniorSurf Tvååker

  Socialförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen samverkar i ett projekt kallat SeniorSurf .
  Läs mer
 • 2018-03-06
  Nya vattenledningar från kyrkogården till hamnen
  I denna vecka börjar Vivab arbetet med att lägga nya vattenledningar från vattentornet vid Sankt Jörgens kyrkogård ner till hamnen. Syftet är att säkra rent dricksvatten och minska risk för översvämningar i framtiden.
  Läs mer
 • 2018-03-02
  Seniormässan jubilerade med hälsa i fokus
  Seniormässan firade 10-årsjubiléum med nytt publikrekord. 2316 personer kom till mässan. Varbergs kommun lyfte bland annat fram nyheter från kommunen, hälsa och ett gott liv i smarta hem.
  Läs mer
 • 2018-03-02
  Viktigt Meddelande till Allmänheten testas måndagen den 5 mars kl. 15
  Vid 7 sekunders tut – gå inte ut! VMA-signalen, Viktigt Meddelande till Allmänheten testas varje kvartal, den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december.
  Läs mer
 • 2018-03-02
  Nu söker vi eldsjälar och hjältar inom kultur, idrott och fritid
  Vet du någon som gjort något en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Nu är det dags att ansöka eller nominera till kultur- och fritidsnämndens årliga utmärkelser.
  Läs mer
 • 2018-02-28
  Seniormässan 2018

  I morgon torsdag klockan 10.00 öppnas portarna till årets Seniormässa i Sparbankshallen. I år är det 10-årsjubileum och Varbergs kommun lyfter bland annat fram nyheter från kommunen, hälsa och ett gott liv i smarta hem.
  Läs mer
 • 2018-02-28
  Nu är det dags att nominera årets miljöpristagare
  Vet du någon som visar goda exempel på engagemang och initiativ för hållbar utveckling? Kanske bidrar du själv eller någon i din omgivning med dessa värdefulla insatser? Glöm då inte att skicka in en nominering till Varbergs kommuns miljöpris 2018.
  Läs mer
 • 2018-02-27
  Nyheter i korthet från socialnämnden 22/2
  Årsrapport 2017 och Kartläggning neuropsykiatriska insatser. Det var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-02-26
  Mer plats för lek och motion
  Nu blir det synligt att arbetet med den nya bad- och simanläggningen är igång. Förberedelser med trädfällning och breddning av motionsspåret bakom nuvarande Håstens simhall påbörjas under vecka 9.
  Läs mer
 • 2018-02-26
  Modersmålsdag på komedianten
  Lördagen den 3 mars presenterar flerspråkiga elever från Varbergs kommun och Enhet flerspråkighet sin verksamhet på Komedianten.
  Läs mer
 • 2018-02-26
  Informationsträff om att bli familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson

  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Den 22 mars har du möjlighet att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.
  Läs mer
 • 2018-02-26
  Dialogmöte #4 för barnfestivalen
  I slutet av mars hålls det fjärde dialogmötet för barnfestivalen.
  Läs mer
 • 2018-02-21
  Veddige bibliotek öppnar igen vecka 11
  Veddige bibliotek är stängt för ombyggnation. Arbetet har tagit något längre tid än planerat. Vi räknar med att biblioteket kan hålla öppet som vanligt från och med måndag 12 mars.
  Läs mer
 • 2018-02-21
  10-årsjubileum för Seniormässan
  Den förste mars är det återigen dags för Seniormässan. I år är det 10-årsjubileum och Varbergs kommun lyfter bland annat fram nyheter från kommunen, hälsa och ett gott liv i smarta hem.
  Läs mer
 • 2018-02-20
  Ansökan om markavvattning
  Varbergs kommun har 2018-01-10 ansökt om markavvattning för fastigheter i Stråvalla-Kärra hos Länsstyrelsen i Halland.
  Läs mer
 • 2018-02-19
  Konstnär sökes till gestaltningsuppdrag på ny bad- och simanläggning
  Våren 2021 planeras en ny bad- och simanläggning stå klar i Varberg. Nu kan konstnärer anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag på den kommande anläggningen.
  Läs mer
 • 2018-02-19
  Gör något kul på sportlovet!
  Nu är sportlovet här! Det innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om Barnens Vasalopp i Åkulla, käpphästrace på stadsbiblioteket, sportlovsgolf eller dansläger på Dansstudion? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under sportlovet.
  Läs mer
 • 2018-02-16
  Uppdatering med anledning av anklagelse om mutbrott
  Vi har tidigare informerat om en artikel i Hallands Nyheter som anger att en anmälan om mutbrott inom Varbergs kommun ska ha lämnats in till Riksenheten mot korruption.
  Läs mer
 • 2018-02-16
  Det japanska landslaget till Varberg
  Det är nu klart att de svenska herrlandslaget får tuffast tänkbara sparringmotstånd under sitt uppladdningsläger inför VM i bordtennis i Halmstad Arena 29 april–6 maj.
  Läs mer
 • 2018-02-15
  Var med och håll Varberg rent
  Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
  Läs mer
 • 2018-02-13
  Till sist föll den!
  Först kom en kraftig smäll. Som följdes av fem minuters spänd väntan ... Sen föll den med dunder och brak. Och firades med applåder av alla som kommit för att titta när den gamla glas-silon fick ge plats för ett framtida Västerport.
  Läs mer
 • 2018-02-13
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 13 februari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-02-12
  Ny tid för silo-fällning
  Nej, ni såg inte fel i morse: den tredelade silon i hamnen är fortfarande kvar! Dåligt väder och krångel med byggströmmen gjorde att arbetet försenades och fällningen fick skjutas upp. Ny tid för silonedläggning är någon gång under tisdagen.
  Läs mer
 • 2018-02-12
  Med anledning av anklagelse om mutbrott
  Enligt en artikel i dagens Hallands Nyheter har en anmälan om mutbrott inom Varbergs kommun lämnats in till Riksenheten mot korruption, som är en del av åklagarmyndigheten. Ingen anmälan eller information har kommit in till Varbergs kommun.   
  Läs mer
 • 2018-02-12
  Dags att söka feriearbete på kommunen
  Varbergs kommun erbjuder dig som är född 2000 och/
  eller går i årskurs 2 möjlighet att söka feriearbete.

  Läs mer
 • 2018-02-09
  Är du intresserad av att bli stödfamilj/kontaktfamilj?
  Nu kan du se aktuella uppdrag direkt här på hemsidan.
  Läs mer
 • 2018-02-09
  Birger Svenssons väg stängs av
  På måndag den 12 februari stängs Birger Svenssons väg av mellan Boråsgatan och arbetsförmedlingen för schaktarbete. Avstängningen varar till den 2 mars.
  Läs mer
 • 2018-02-09
  Nu är Bolmens förskola invigd
  Bolmens förskola är Varbergs kommuns nyaste och största förskola. Under torsdagskvällen invigdes den under festliga former och det var många som var nyfikna på hur det ser ut inne i den stora vita byggnaden.
  - Det är verkligen människor i alla åldrar här idag och det är jättekul, säger Pia Ringborg Nilsson, förskolechef.

  Läs mer
 • 2018-02-09
  Riv-start för Västerport
  På måndag den 12 februari är det dags för rivning av den tredelade silon i hamnen. Ett arbete som inte sker med en spektakulär smäll, utan med en teknik som mer liknar trädfällning.
  Läs mer
 • 2018-02-08
  Havsmiljökonferens i Varberg
  Varbergs kommun är i dagarna värd för havsmiljöorganisationen KIMO Sveriges årsmöte 2018.
  Läs mer
 • 2018-02-02
  Dags att ansöka - Socialnämndens årliga föreningsbidrag och ett extra tillfälligt stöd för ensamkommande flyktingbarn
  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet eller som på annat sätt bedöms vara till nytta inom nämndens verksamhetsområde. Nu är det dags att ansöka om bidrag för perioden 1 juni 2018 till 31 maj 2019.
  Läs mer
 • 2018-02-01
  Nyheter i korthet från socialnämnden 25/1
  Projekt hälsofrämjande arbetsplatser och kvalitet i särskilt boende. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2018-02-01
  Arkitekter valda för att utveckla den nya stationen
  Okidoki och 02 Landskap har gått vidare i det parallella arkitektuppdraget för den nya stationen och stationsområdet i Varberg.
  Läs mer
 • 2018-01-31
  Här kan du titta på Varberg Sessions #03!
  Torsdagen den 1 februari, bjuder Varbergs kommun in till Varberg Sessions #03 - en inspirerande eftermiddag på temat "Att mötas i staden". Se föredragen i Sparbankshallen här på varberg.se.
  Läs mer
 • 2018-01-31
  Socialförvaltningens kundcenter blir del av Varberg direkt
  Socialförvaltningens kundcenter går nu över till nya Varberg direkt.
  Läs mer
 • 2018-01-30
  Tyck om Varberg avvecklas när Varberg direkt startar upp
  Den 17 oktober beslutade kommunfullmäktige att avveckla synpunktshanteringen Tyck om Varberg i samband med att kommunens nya gemensamma kundservice Varberg direkt startar den 1 februari.
  Läs mer
 • 2018-01-29
  Torsdag 1 februari öppnar Varberg direkt
  Den 1 februari öppnar Varbergs kommun sin kommungemensamma kundservice Varberg direkt. Du är varmt välkommen att vända dig hit med dina frågor och synpunkter. Vi lyssnar, tar emot synpunkter och guidar dig.
  Läs mer
 • 2018-01-25
  Unga skådespelartalanger sökes till webbserie om att vara ung i Varberg
  Älskar du att stå framför kameran? Är du mellan 12 och 25 år? Då kan du ansöka om att vara med i en ny webbserie om att vara ung i Varberg. Varbergsregissören Albin Glasell står för manus och regi.
  Läs mer
 • 2018-01-24
  Antagen förtätningsstrategi
  Kommunfullmäktige har antagit en förtätningsstrategi för Varbergs tätort.
  Läs mer
 • 2018-01-23
  Föräldrautbildningar våren 2018
  Nu är det hög tid att anmäla sig till vårens föräldrautbildningar.
  Läs mer
 • 2018-01-22
  Maya Økland sökte sina rötter genom kameralinsen
  Under våren visas fotoutställningen Stranger in Motherland i Varbergs konsthall. Välkommen på vernissage 27 januari klockan 14. Konstnären Maya Økland finns på plats och berättar om sin utställning.
  Läs mer
 • 2018-01-22
  Nu släpps den nya Varbergskartan
  Hur hittar man de bästa motionsspåren i Varberg? Eller parkeringsplatser för bilen i centrum?Och var finns alla återvinningsstationer? I Varbergskartanlänk till annan webbplats kan du enkelt söka och ta del av olika typer av samhällsinformation.
  Läs mer
 • 2018-01-22
  Välkommen till Varberg Sessions #03
  Är du intresserad av stadsutveckling? Vill du lyssna till två av Sveriges mest erfarna personer på området? Nu lottar vi ut 15 platser till Varberg Sessions #03 den 1 februari. Anmäl dig här!
  Läs mer
 • 2018-01-18
  Nya initiativ för en bättre miljö
  Varbergs kommun ska förenkla för människor så fler gör det som är bättre för miljön. Därför har nu Varbergs ishall, lokalbiblioteket i Träslövsläge och Centralen utvecklat sitt miljöarbete och som ett kvitto på det blivit miljödiplomerade.
  Läs mer
 • 2018-01-17
  Taggig jubilar sökes
  Nu är det dags att ansöka om din förening eller organisation vill fira sitt jubileum genom att pryda årets kaktusplantering i Järnvägsparken.
  Läs mer
 • 2018-01-17
  Har din förening en aktivitet på sportlovet?
  Under vecka 8 är alla barn och ungdomar i Varbergs kommun sportlovslediga och kanske din förening har tänkt arrangera något roligt för dem då? I så fall ska ni vara med i Varbergs kommuns sportlovsprogram!
  Läs mer
 • 2018-01-17
  Konstnär sökes till gestaltningsuppdrag på särskilt boende
  Vid årsskiftet 2019/2020 planeras ett nytt särskilt boende för äldre stå klart i Träslöv. Nu kan konstnärer anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag på boendet.
  Läs mer
 • 2018-01-17
  Varberg Sessions #03
  Den 1 februari är det dags för den tredje upplagan av Varberg Sessions. Temat är ”Att mötas i staden!” Föreläser gör arkitekt Monica von Schmalensee och stadskreatör Katarina Fredrika – två tongivande aktörer när det gäller inkluderande stadsutveckling.
  Seminariet kommer direktsändas på youtube och här på varberg.se.

  Läs mer
 • 2018-01-15
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 16 januari klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-01-11
  Västkustvägen stängs av
  Brukar du köra på Västkustvägen genom Varberg? I natt och halva dagen i morgon stängs vägen av mellan Peder Skrivares skola och Hagaskolan av för reparation av en vattenläcka som riskerar säkerheten på vägen.
  Läs mer
 • 2018-01-11
  Terminsstart för surfcafé för seniorer
  Nu startar surfcafé för seniorer igen efter juluppehåll.
  Läs mer
 • 2018-01-11
  Var med och skapa höstens barnfestival!
  Hösten 2018 arrangerar Varbergs kommun en barnfestival tillsammans med en rad aktörer. Du som är intresserad av att vara med är välkommen till ett dialogmöte 23 januari där vi lyssnar till barnrättstrategen Åsa Ekman som ger en "crash course" i barnkonventionen.
  Läs mer
 • 2018-01-10
  Vårens program för anhörigstödet 2018!
  Nu är anhörigstödets program klart och det är fyllt med olika aktiviteter.
  Läs mer
 • 2018-01-09
  Tillfälligt stängt på Veddige bibliotek
  Under perioden 29 januari till 23 februari håller Veddige bibliotek stängt på grund av byggnadsarbeten.
  Läs mer
 • 2018-01-08
  Otto Torells gata stängs av
  Otto Torells gata mellan Västra Vallgatan och Östra Hamnvägen stängs av den 8 januari för ledningsarbete. En förberedelse inför bygget av Varbergstunneln och den nya stadsdelen Västerport.
  Läs mer
 • 2018-01-08
  Dialogmöte i Kungsäter 18 januari
  Välkommen på dialogmöte i Kungsäter. Nu är det dags för ett första dialogmöte kring den kommande fördjupande översiktsplanen i Kungsäter.
  Läs mer
 • 2018-01-04
  Fotbollscup med inkludering som mål
  En rullande boll kommer att vara i blickfånget under lördagens fotbollscup i Breareds idrottshall. Men för initiativtagarna som är ensamkommande ungdomar är det framför allt att umgås och knyta nya vänskapsband som står i fokus.
  Läs mer
 • 2017-12-31
  Nyårsfyrverkerier vid Varbergs Fästning
  Ikväll välkomnar vi alla varbergare och vänner från andra orter till ett magiskt nyårsfirande vid Varbergs Fästning, norra fästningshörnan. Det storslagna fyrverkeriet blir kvällens höjdpunkt och ett sätt att fira gemensamt över alla gränser.
  Läs mer
 • 2017-12-28
  Ökad tillgänglighet och insyn i kommunens beslut
  På varberg.se publiceras digital anslagstavla och beslutsunderlag innan de förtroendevalda fattar beslut.
  Läs mer
 • 2017-12-22
  Julöppet på barn- och utbildningsförvaltningens kansli
  Under perioden 22 december till 7 januari har barn- och utbildningsförvaltningens kansli öppet vardagar mellan klockan 9-12.
  Läs mer
 • 2017-12-22
  Resultat från SCB:s medborgarundersökning hösten 2017
  Nu finns resultaten från Statistiska Centralbyråns senaste medborgarundersökning – en attitydundersökning som genomförts under hösten 2017. För Varbergs kommun visas fortsatt positiva resultat inom flera områden.
  Läs mer
 • 2017-12-21
  En julklapp till trafikanter i centrum
  Nu är Västra Vallgatan mellan Lasarettsgatan och Bäckgatan asfalterad och öppen för trafik efter årets ombyggnation.
  Läs mer
 • 2017-12-21
  Bondgårdsaktivitet ger rikare liv
  Under hösten har arbetscentrum på Varbergs omsorg gett möjlighet till verksamheterna inom funktionsnedsättning att bekanta sig med lantbruket i Vare. Bondgårdsaktiviteten är ett exempel på aktiviteter som kommunen erbjuder inom friskvård, kultur och upplevelser inom funktionsnedsättning.
  Läs mer
 • 2017-12-21
  Varberg blir officiell partner för lag-VM i bordtennis
  När intresset från de stora bordtennisnationerna riktas mot Halland för lag-VM i Halmstad 2018, sätter vi också Varberg på kartan inom världssporten. I slutet av april har Varberg förmånen att arrangera träningsläger och svenska landslagets träningsmatch mot ett internationellt landslag.
  Läs mer
 • 2017-12-21
  Lägre pris på kollektivtrafikresor med periodkort från och med 2018-01-01
  I Varbergs kommun införs från och med 2018-01-01 enzontaxa, vilket innebär att alla med periodkort reser inom samma zon i hela kommunen. Innehavare av periodkort/kommunkort kan resa i Hallandstrafikens linjelagda kollektivtrafik inom kommunen (stads- och regionbuss samt Västtågen på Viskadalsbanan) samt till Ullared.
  Läs mer
 • 2017-12-21
  Gratis kollektivtrafik för dig som är 75 år eller äldre
  Varbergs kommun har beslutat att, alla som är folkbokförda inom kommunen och är 75 år eller äldre, ska ha möjligheten att resa gratis från den 2 januari 2018 med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet.
  Läs mer
 • 2017-12-20
  Filmen om "Årets värdskapare" Käthe Wiman och Camilla Sjölund
  Se filmen där Käthe Wiman och Camilla Sjölund som utnämts till "Årets värdskapare 2017". Här berättar de om sitt arbete med att hjälpa anhöriga till personer som har problem med missbruk och beroende i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-12-20
  Filmen om "Årets kreativa medarbetare" Pia Ringborg
  Se filmen där Pia Ringborg, som utnämts till "Årets kreativa medarbetare 2017", berättar om sitt och pedagogernas arbete på förskolan Bolmen.
  Läs mer
 • 2017-12-20
  Nyheter i korthet från socialnämnden 14/12
  Månadsrapport och Kartläggning av insatser till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-12-19
  Medborgarlöfte för en ökad trygghet i Varberg
  En säkrare trafikmiljö och en tryggare vardag för barnen. Medborgarlöftet i Varberg för 2018 har fokus på barnen och deras skolmiljö. 
  Läs mer
 • 2017-12-19
  Elever i årskurs 7-9 på Bosgårdsskolan evakueras
  Under vårterminen 2018 kommer elever i årskurs 7-9 på Bosgårdsskolan att evakueras från Bosgårdsskolan till Lindberg skola respektive Trönninge skola.
  Läs mer
 • 2017-12-19
  Fira kortfilmens dag i Varberg
  Under kortfilmsdagen den 21/12 firar Doc Lounge Varberg tillsammans med Varbergs kommun kortfilmens underbara varande. Det visas filmer av både lokala talanger och prisbelönta regissörer, bland annat blir det premiär för Ablin Glasells senaste film In the Gap och publiken kommer att få se årets mest hyllade och prisbelönta kortfilm, Niki Lindroth von Bahrs framtidsdystopi Min Börda.
  Läs mer
 • 2017-12-18
  Öppettider under jul/nyår och trettondagshelgen
  Varbergs kommun önskar alla kommuninvånare och samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år. Under julen gäller ändrade expeditionstider hos våra förvaltningar.
  Läs mer
 • 2017-12-15
  Föräldrautbildningar våren 2018
  Här är Varberg kommuns föräldrautbildningar våren 2018.
  Läs mer
 • 2017-12-15
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 december klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2017-12-15
  Nyfiken på nya stationen?
  Välkommen att se de två arkitektförslagen på Varbergs nya station och stationsområde. Jernhusen ställer ut förslagen i vänthallen under vecka 51 och 52 och du har möjlighet att e-posta dina synpunkter.
  Läs mer
 • 2017-12-14
  Ny avgift för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem
  Den 1 januari 2018 höjs inkomsttaket för hushållets bruttoinkomst, som maxtaxan baseras på, till 46 080 kr/månad. Det innebär att det fastställts nya högsta avgiftsbelopp per månad för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. 
  Läs mer
 • 2017-12-13
  Så påverkas bad- och simverksamheten när Håstens simhall stänger
  Under hösten 2018 börjar arbetet med en ny bad- och simanläggning på Håsten. Anläggningen kommer att ligga där Håstens simhall ligger idag och beräknas stå klar våren 2021. Sommaren 2018 stänger vi Håstens simhall för gott. Nu finns en preliminär plan för hur bad- och simverksamheten ska bedrivas under 2018.
  Läs mer
 • 2017-12-11
  (Nästan) allt du vill veta om Stadsutvecklingsprojektet
  Har du frågor om projekten Varbergstunneln, Farehamnen eller Västerport?
  Chansen är stor att du nu hittar svaren på kommunen webbplats!

  Läs mer
 • 2017-12-11
  Vinnarna av Varbergs kommuns medarbetarpriser 2017 är …
  Pia Ringborg på Bolmens förskola är Årets kreativa medarbetare och Camilla Sjölund och Käthe Wiman på socialförvaltningen är årets värdskapare. Det tillkännagavs vid en lunch under måndagen på Stadshotellet där alla som nominerats till årets medarbetarpriser var inbjudna.
  Läs mer
 • 2017-12-11
  Tårtkalas när Rolftorps bibliotek blev mer öppet
  Den 9 december började Rolfstorps bibliotek med konceptet meröppet, som innebär att låntagarna får tillgång till biblioteket även när det inte är bemannat. Under lördagen firades detta med tårta, tal och livemusik.
  Läs mer
 • 2017-12-11
  Ett magiskt nyårsfirande avslutar 2017
  Nu välkomnar vi alla varbergare och vänner från andra orter till det traditionella nyårsfirandet vid Varbergs Fästning. Det uppskattade fyrverkeriet blir nyårskvällens höjdpunkt men också ett sätt att fira gemensamt över alla gränser.
  Läs mer
 • 2017-12-08
  Kom i julstämning med kulturskolan
  Den 14 december är det Jul på Rosenfred, Kulturskolans traditionella julfirande. Det blir öppet hus med konstutställning, teater, dans, musik, film, julshow, eldshow och mycket mer.
  Läs mer
 • 2017-12-06
  Stolta vinnare tog emot pris
  I tisdags fick kommunrepresentanter ta emot LRF:s pris till Årets gröna kommun. Varbergs kommun fick utmärkelsen för höga betyg inom bland annat tillsyn, handläggningstider och bevarande av åkermark, och ett förhållningssätt som underlättar för landsbygdsföretagen.
  Läs mer
 • 2017-12-06
  Dialogmöte i Tvååker
  Läs mer
 • 2017-12-04
  Ändrade hämtningstider av hushållsavfall på juldagen och nyårsdagen
  För dig som har ordinarie hämtningsdag av hushållsavfall på måndagar gäller ändrad hämtning på juldagen/nyårsdagen.
  Läs mer
 • 2017-12-01
  Besök Rolfstorps bibliotek när det passar dig
  Från och med 9 december blir biblioteket i Rolfstorp meröppet, då kan du som låntagare få tillgång till biblioteket även när det inte är bemannat. Du kan exempelvis låna och lämna tillbaka böcker, använda datorerna eller läsa tidningen. Du låser själv upp med hjälp av ditt lånekort och en PIN-kod.
  Läs mer
 • 2017-11-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden 23/11
  Månadsrapport och regional samverkan var två av av frågorna som togs upp på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-11-30
  Varberg är årets gröna kommun
  Lantbrukarnas riksförbund har utsett Varberg till Årets gröna kommun och vi är därmed först ut att ta hem utmärkelsen.
  Läs mer
 • 2017-11-30
  Sammanfattning av åtgärder för förbättrad dagvattenkvalitet i Varberg
  Vid flera tillfällen under de senaste åren har döda fiskar påträffats i det öppna dagvattensystemet för Monarkdiket och Lassabackadiket i Varberg. Varbergs kommun, VIVAB och Länsstyrelsen inledde tidigare under året ett gemensamt arbete för att hitta orsakerna till att fisken dör och lösningar för att förbättra vattenkvaliteten.
  Läs mer
 • 2017-11-29
  Ljus och nya tider i Västerport!
  Från och med nu på torsdag (vecka 48) ändrar vi tiderna när Västerports lokal i hamnen är öppen. Kom och träffa oss som arbetar i projektet tisdagar och torsdagar klockan 15-19 , eller lördagar 11-15 . Nu har vår skylt dessutom fått ljus så det är lättare att hitta i vintermörkret. Välkomna!
  Läs mer
 • 2017-11-29
  Konstworkshop på Östergårdens äldrecenter
  På fredagen 24 november hade de äldre på Östergårdens äldrecenter möjlighet att delta i en konstworkshop ledd av konstnären Ana Carolina Flemming.
  Läs mer
 • 2017-11-24
  Två arkitektförslag på ny station
  De två arkitektteamen Abako och OkiDoki har nu presenterat sina förslag på den nya stationen och stationsområdet i Varberg. Jernhusen, ett statligt bolag som idag äger stationsbyggnaden, är beställare av uppdraget.
  Läs mer
 • 2017-11-24
  Nyhet för dig som vill bli stödfamilj/kontaktfamilj
  Nu kan du som är intresserad av att bli stödfamilj/kontaktfamilj se aktuella uppdrag direkt på vår hemsida.
  Läs mer
 • 2017-11-24
  Hallands bästa skolrestaurang finns på Påskbergsskolan
  Påskbergsskolans måltidspersonal har utsetts till Hallands bästa Skolrestaurang 2017 av Hallands MatAkademi. Priset på 10 000 kronor delades ut tisdagen den 21 november av landshövding Lena Sommestad.
  Läs mer
 • 2017-11-21
  236 teaterstolar söker sponsorer
  Hösten 2017 renoverar vi anrika Varbergs teater. Ambitionen är att återställa teatern till originalskick. I samband med detta byter vi ut samtliga 236 teaterstolar. Nu söker vi sponsorer till de nya stolarna. Gåvogivarna kommer bland annat att hedras på en skylt i teaterfoajén.

  Läs mer
 • 2017-11-21
  Sista samrådsmötet om planprogrammet för Västerport
  – alla välkomna!

  onsdag den 22 november klockan 18.30 ger vi en presentation av kommunens förslag till planprogram för Västerport. Plats: Folket Hus
  Läs mer
 • 2017-11-21
  Byggstart för ny bad- och simanläggning under 2018
  Varbergs kommun ska bygga en ny bad- och simanläggning. Anläggningen kommer att ligga där Håstens simhall ligger idag. Byggnationen börjar under hösten 2018 och beräknas vara klar i början av 2021.
  Läs mer
 • 2017-11-20
  Varbergs kommun får 10 miljoner kronor i byggbonus

  199 av landets 290 kommuner får i år del av regeringens byggbonus. Boverket har meddelat vilka kommuner som har beviljats regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. Varberg tilldelas över 10 miljoner kronor för sina 396 byggda bostäder.
  Läs mer
 • 2017-11-20
  Varberg är årets vinnare i Bästa Tillväxt i Halland
  Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Det är femte gången som Varberg vinner, något som ingen annan kommun slagit.
  Läs mer
 • 2017-11-20
  Gratis sand för halkbekämpning
  Vi erbjuder dig sand för halkbekämpning utan kostnad.
  Läs mer
 • 2017-11-17
  Minskade utsläpp om du tänder brasan i toppen
  När vinterkylan är på gång börjar många elda i sina kaminer och spisar för att få lite extra värme. Det många inte tänker på är dock att vedeldning gör att hälsofarlig rök kan spridas i bostadsområden. Hur stora utsläppen blir beror mycket på sättet man eldar. Därför skickar Varbergs kommun nu ut information om hur man kan elda på ett sätt som minskar utsläppen.
  Läs mer
 • 2017-11-15
  Kommunens budget beslutad

  Igår kväll fattades beslut om Varbergs kommuns budget för 2018 och plan för 2019-2022 då fullmäktige antog budgetförslaget från Alliansen och Miljöpartiet.
  Läs mer
 • 2017-11-13
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 14 november klockan 9.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2017-11-10
  Varbergs kommun visar vägen inom e-handel och upphandling

  Varbergs kommun har de senaste åren tagit stora kliv framåt inom e-handel och upphandling, och det har gett goda resultat. Att ”göra en varbergare” börjar bli ett begrepp bland andra kommuner och vi tar emot många studiebesök, berättar upphandlingschef Christine Källner.

  Läs mer
 • 2017-11-10
  Samrådsmöte om Västerport på söndag
  På söndag den 12 november klockan 13.00 hålls en presentation av planprogrammet för Västerport i Folkets Hus. Välkomna att lyssna, fråga och berätta vad ni tycker om förslaget! Både politiker och tjänstemän finns på plats.
  Läs mer
 • 2017-11-07
  Västerport: Samråd och nyhetsbrev
  Idag går planprogrammet för Västerport ut på samråd. Det finns
  också ett helt nytt nyhetsbrev att läsa om Varbergs nya stadsdel.

  Läs mer
 • 2017-11-03
  Samtalsgrupp för våldsutsatta kvinnor
  Känner du någon som lever med våld eller hot i hemmet
  eller är du själv utsatt?

  Läs mer
 • 2017-11-01
  Silon ger plats för Västerport
  I dag påbörjas arbetet med att riva den gamla glasbrukssilon i hamnen. Gammal kvarlämnad soda har försvårat rivningsprocessen något men arbetet beräknas vara färdigt om cirka tre månader.
  Läs mer
 • 2017-10-31
  Teaterföreställning på mötesplats Medaljongen
  Teater psykos presenterar "Ryck upp dig". Det är en föreställning som lyfter psykisk ohälsa och svårigheter i att inte alltid kunna leva upp till samhällets normer och krav.
  Läs mer
 • 2017-10-31
  Välkommen på vernissagetur med ArtMadeThis Varberg
  Under hösten 2017 har åtta kvinnliga konstnärer satt färg på kommunens landsbygd genom konstprojektet ArtMadeThis. Välkommen på invigning och vernissagetur den 4 november.
  Läs mer
 • 2017-10-31
  Den nya ungdomsgården i Veddige fick VG
  I lördags invigdes Vege, den nya ungdomsgården i Veddige. Solen sken över de runt hundra nyfikna som kommit för att kolla in den nya ungdomsgården. I slutet av artikeln finns ett bildspel med massor av härliga bilder från evenemanget.
  Läs mer
 • 2017-10-31
  Nu har den nya mötesplatsen för psykisk hälsa öppnat
  Ett fyrtiotal personer besökte den nya mötesplatsen Medaljongen vid öppnandet den 24 oktober.
  Läs mer
 • 2017-10-30
  Skolbarn på egna ben ger dubbel vinst
  341 elever i tolv klasser från sex olika skolor har deltagit i årets omgång av På egna ben.
  Läs mer
 • 2017-10-26
  En milstolpe för projekt Västerport
  Nu är det dags: tisdagen den 7 november går planprogrammet för Västerport ut på samråd.
  - Det ska bli spännande att se vad Varbergsbor och remissinstanser tycker! säger stadsbyggnadsarkitekt Sten Hedelin.

  Läs mer
 • 2017-10-26
  Taklagskalas på förskolebygge
  Att det var en grå och regnig förmiddag igår märktes inte på byggarbetsplatsen på Brunnsberg. Redan klockan 9.00 stod 17 barn i 4-5 årsåldern redo att hjälpa till med förberedelserna av projektets taklagskalas.
  Läs mer
 • 2017-10-25
  Dialogmöte för att samla in viktiga synpunkter kring skollunchen
  Igår samlades drygt 50 vårdnadshavare på Trönninge skola för att, tillsammans med politiker och tjänstemän, diskutera skolmaten samt lämna förslag på vad som kan förbättras i samband med lunchen.
  - Det här är ett jättebra initiativ, vi hoppas verkligen att politikerna lyssnar och tar till sig våra förslag, menar vårdnadshavare Linda Anderson.

  Läs mer
 • 2017-10-25
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Utveckling av korttidsverksamhet för barn med funktionsnedsättning och ny bostad med särskild service inom LSS var två av frågorna på socialnämndens möte i oktober.
  Läs mer
 • 2017-10-24
  Gör något kul under höstlovet
  Höstlovet är snart här, och årets höstlovsprogram innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om Halloweendisco i Spööökitetsparken, Natt på biblioteket eller LEGO-workshops på museet? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets höstlov.
  Läs mer
 • 2017-10-24
  Välkommen på invigning av den nya ungdomsgården i Veddige
  Är du också nyfiken på Vege? Lördag den 28 oktober inviger vi den nya ungdomsgården i Veddige med pompa och ståt. Det blir invigningstal, massor av roliga aktiviteter och livemusik. Dessutom fyller ungdomsgårdsverksamheten i Veddige 40 år. Kom och fira med oss!
  Läs mer
 • 2017-10-23
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har planeringsdagar 6-7 november och kontoret har därför stängt dessa dagar. Detta betyder att vattenprover inte kan lämnas under vecka 45.
  Läs mer
 • 2017-10-20
  Nu är Västerport på plats
  Eller i alla fall skylten över projektets lokal!
  I november slås dörrarna till lokalen upp när kommunen ställer ut förslaget till planprogram för Varbergs nya stadsdel.

  Läs mer
 • 2017-10-19
  Kickoff inledde storsatsning på demensvården
  Nu inleder socialnämnden en storsatsning för att utveckla vården för personer med demens. Satsningen sker i samverkan med bland annat minnesmottagningen och demensföreningen. Den 17 oktober var det Kick off.
  Läs mer
 • 2017-10-19
  Utveckling av korttidsverksamhet
  Socialnämnden beslutade idag att flytta korttidsverksamheten för barn med funktionsnedsättning från Vidars gränd 12 i Varberg till Samuels väg 5 i Tvååker.

  Läs mer
 • 2017-10-18
  Jo, en rondell till i stan
  Nu ökar vi trafiksäkerheten i korsningen mellan Södra vägen och Kattegattsvägen. Genom att bygga om korsningen till en rondell förenklar vi framkomligheten och minskar olycksrisken för cyklister och gående, men också för bilisterna.
  Läs mer
 • 2017-10-18
  Sju av kommunens landsbygdsorter får gatukonst genom konstprojektet ArtMadeThis
  Under oktober sätter åtta kvinnliga konstnärer färg på kommunens landsbygd genom konstprojektet ArtMadeThis.
  Läs mer
 • 2017-10-17
  Välkommen till Medaljongen!
  En mötesplats för dig som är intresserad av psykisk hälsa.
  Läs mer
 • 2017-10-17
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 17 oktober klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2017-10-16
  Vårdnadshavare fick prova skollunchen
  Hur smakar egentligen skollunchen? Under två veckor i oktober har vårdnadshavare med barn i kommunens förskolor och skolor getts möjlighet att själva bilda sig en uppfattning.
  Läs mer
 • 2017-10-13
  Två arkitektförslag ritar förslag på nya stationen
  Jernhusen har bjudit in två arkitektkontor till ett parallellt uppdrag för att ta fram förslag på utformning av den nya stationen och stationsområdet.  
  Läs mer
 • 2017-10-12
  Jonathan ”Ollio” Josefsson ställer ut på Galleri Hamnmagasinet
  Under hösten visar Jonathan "Ollio" Josefsson ett urval av sina senaste verk på Galleri Hamnmagasinet (tidigare Konsthallen/Hamnmagasinet). Utställningen pågår 14 oktober-19 november.
  Läs mer
 • 2017-10-09
  Sanna Lundell avslutade lyckad anhörigvecka i Varberg
  På årets anhörigvecka satsade socialförvaltningen på att lyfta fram anhöriga inom missbruk och beroende. Ett sätt att belysa anhörigas perspektiv och att nå ut till fler anhöriga. Sanna Lundell avslutade anhörigveckan, som uppskattningsvis lockade cirka 400 besökare under veckan.

  Läs mer
 • 2017-10-06
  Hiphop, humor och hamburgare när Centralen fyller 3 år
  Nu är det drygt tre år sedan Centralen slog upp portarna för kommunens unga. Lördag den 7 oktober firas detta med en fartfylld fest. Det blir bland annat livemusik, stand-up och fototävling.
  Läs mer
 • 2017-10-06
  Rolfstorps förskola – ett nybygge med demokratisk tanke
  På tisdag invigs Rolfstorps nya förskola. Men verksamheten är redan i full gång.
  - Själva lokalerna har flexibla lösningar, och det möjliggör ett pedagogiskt innehåll som vi är mycket stolta över, säger förskolechef Mette Törnblad.

  Läs mer
 • 2017-10-05
  Bästa skolkommun: Varberg fortsatt tio i topp!
  Idag presenterades Lärarförbundets ranking för Bästa skolkommun. Varbergs kommun är för andra året i rad topp tio i riket och på första plats bland de halländska kommunerna!
  Läs mer
 • 2017-10-05
  Byt mönster, bli vintercyklist!
  Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Dags att tänka om! Om du blir en av våra vintercyklister, får du dubbdäck och startpaket och gör samtidigt en insats både för miljön och din egen hälsa.
  Läs mer
 • 2017-10-05
  Seminarium med land-artkonstnär Frank Nordiek
  Som en del av det regionala konstprojektet (X)Sites kommer tyska konstnären Frank Nordiek till Kulturhuset Komedianten och föreläser.
  Läs mer
 • 2017-10-04
  Utställningen Materiell Tanke visas i Varbergs konsthall
  Lördag den 7 oktober öppnar utställningen Materiell Tanke i Varbergs konsthall. Utställningen presenterar sju samtida finländska konstnärskap och för fram ett annorlunda sätt att se och uppleva konst. Välkommen på invigning klockan 14. 
  Läs mer
 • 2017-10-04
  Fullsatt på anhörigveckans första föreläsning
  Många kom till kulturhuset komedianten igår (måndag) för att se anhörigveckan invigas och lyssna på anhörigstödets första föreläsning ”Hjärnkraft - Hjärnsvikt” med Beata Terzis. 
  Läs mer
 • 2017-10-04
  Stipendium för studenter

  AB Varbergs Folkrestaurants stipendiestiftelse delar varje år ut ett belopp på cirka 1 000 kronor per stipendiat till vissa skolelever från Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-10-03
  Vidhöge förskola står redo för invigning
  Ikväll invigs Vidhöge förskola. I nya välplanerade lokaler bubblar inspirationen och pedagogerna är både stolta och glada över resan som pågår.
  - Vi har fått en nystart tack vare flytten, säger förskolläraren Cecilia Stehnson.

  Läs mer
 • 2017-10-02
  Välkommen till anhörigveckan  2 - 5 oktober
  Sanna Lundell kommer till anhörigveckan i Varberg. Det är en del av kommunens satsning för att stötta anhöriga till någon som är i missbruk eller beroende. Anhörigveckan pågår mellan 2 – 5 oktober på Kulturhuset Komedianten samt på Peder Skrivares gymnasium.
  Läs mer
 • 2017-10-02
  Nyheter i korthet från socialnämnden 21/9
  Delårsrapport och kartläggning av hemlösa var två av
  frågorna som togs upp på socialnämndens möte.

  Läs mer
 • 2017-10-02
  I Varberg får många nyanlända jobb efter avslutad etablering
  Under förra året fick 57 procent av de nyanlända som deltagit i etableringen i Varberg arbete efter avslutad etablering. I riket som helhet är siffran 28 procent och Varberg är därmed bland de fem bästa i landet.
  Läs mer
 • 2017-10-02
  Åkulla Outdoor - Varbergs nya friluftsfestival
  Den 8 oktober klockan 10-17 är det dags för Åkulla Outdoor – en friluftsfestival med energi och utmaningar, för hela familjen.
  Läs mer
 • 2017-09-29
  Bättre utsikt på Varbergs torg
  I nästa vecka börjar träden runt torget att beskäras för att skapa bättre genomsiktlighet och för att fasaderna på byggnaderna ska bättre komma till sin rätt.
  Läs mer
 • 2017-09-26
  Varberg ökar men vill nå bättre företagsklimat
  Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet presenterades idag och Varberg hamnar på plats 120 vilket är en förbättring med 7 platser.
  Läs mer
 • 2017-09-25
  Senior i Varberg, se hit!
  Lördagen den 30 september är du välkommen till event Peppar-Peppar, en dag där din trygghet och hälsa sätts i centrum.
  Läs mer
 • 2017-09-22
  Välkommen till anhörigveckan  2 - 5 oktober
  Sanna Lundell kommer till anhörigveckan i Varberg. Det är en del av kommunens satsning för att stötta anhöriga till någon som är i missbruk eller beroende. Anhörigveckan pågår mellan 2 – 5 oktober på Kulturhuset Komedianten samt på Peder Skrivares gymnasium.

  Läs mer
 • 2017-09-21
  Akutboende flyttar till Väröbacka
  Fastigheten Åkaren har sålts till Varbergs Bostad AB och verksamheterna behöver flytta ut. Socialnämnden beslutade idag att akutboendet i Varberg ska flytta till Furets väg i Väröbacka.
  Läs mer
 • 2017-09-20
  Nu finns det bovärdar i Varbergs kommun
  Bovärdarna finns på trygghetsboendena i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-09-19
  Dansbandet Callinaz gästar kulturhusets språkcafé
  Lördag 23 september bjuder språkcaféet på Kulturhuset Komedianten upp till dans. På scen står Callinaz som spelar svängig dansbandsmusik med influenser från rockabilly, 50- och 60-talsmusik. Välkommen att dansa, mingla och ta en kopp kaffe!
  Läs mer
 • 2017-09-19
  Elevskyddsutbildning ger kunskap om elevers påverkan på arbetsmiljön i skolan
  Idag träffades elevskyddsombuden för Trönninge skola, Bosgårdsskolan, Göthrik skola och Påskbergsskolan för en gemensam elevskyddsutbildning.
  Läs mer
 • 2017-09-19
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen 19 september klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2017-09-15
  Allas rätt till kultur i fokus under Äppelveckan
  Under Äppelveckan uppmärksammar vi äppelhyllan lite extra. På den finns böcker för barn och unga med funktionsnedsättningar. Det blir bland annat föreläsning, författarbesök och fest med Babblarna. Alla är välkomna, med eller utan funktionsnedsättning.  
  Läs mer
 • 2017-09-14
  Nu kan du som privatperson ansöka om lantmäteriförrättning digitalt
  I e-tjänsten ansökan om lantmäteriförrättning kan du med e-legitimation ansöka om avstyckning, fastighetsreglering, klyvning och sammanläggning. 
  Läs mer
 • 2017-09-14
  Har din förening en aktivitet på höstlovet?
  Hösten börjar göra sig påmind och kanske din förening har tänkt arrangera något för barn och unga under höstlovet. Då ska ni vara med i Varbergs kommuns höstlovsprogram!
  Läs mer
 • 2017-09-13
  Hallifornia vann utmärkelsen Placebrander of the year 2017
  Varbergs position som Hallands Kalifornien har sedan 2013 stärkts genom återkommande longboardtävlingar, kabelpark för wakeboard, kultur, mat och musik. I år utsågs Hallifornia till vinnare i årets platsmarknadsföring och platsutveckling.
  Läs mer
 • 2017-09-11
  Trädfällning i Brunnsparken
  Med början i morgon tisdag kommer flera av Brunnsparkens träd att fällas. Detta för att parken ska bli en ljusare och tryggare plats att vistas på. 
  Läs mer
 • 2017-09-08
  Nu undersöks kvarteret Renen
  I september och fram till november kommer både Varbergs kommun och Trafikverket att göra undersökningar i kvarteret Renen och området runt omkring. Det kommer bland annat att borras i jord och berg och tas olika typer av prover. Arbetet kommer att pågå både under kontorstid och kvällstid.
  Läs mer
 • 2017-09-08
   Kvinnliga konstnärer sökes
  I ett unikt projekt satsar Varbergs kommun på gatukonst på landsbygden. I samarbete med ArtMadeThis, som tidigare genomfört liknande projekt i Göteborg, Stockholm, Malmö och Uppsala, söker vi nu kvinnliga konstnärer som ska utföra muralmålningar på åtta platser i Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-09-07
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Budget för 2018 och månadsrapport var två av frågorna som var uppe på socialnämnden.
  Läs mer
 • 2017-09-06
  Riksdagens cykelnätverk på två hjul genom staden
  Måndagen den 4 september välkomnade vi riksdagens cykelnätverk till Varberg. Efter en rundtur på Cycle Europe följde en guidad cykeltur genom staden.  
  Läs mer
 • 2017-09-05
  PS blev årets UF-skola i Halland
  Igår kväll stod det klart at Peder Skrivares skola vann kategorin årets UF-skola i Halland. Den ständiga viljan och drivet att utvecklas var en del av motiveringen till vinsten.
  - Det är alltid kul att få uppmärksamhet för vårt arbete, det stärker oss, säger Pär Wiik, skola- arbetslivsutvecklare i Varbergs kommun.

  Läs mer
 • 2017-09-04
  Föräldrautbildningar hösten 2017
  Här är Varberg kommuns föräldrautbildningar hösten 2017.
  Läs mer
 • 2017-09-04
  Korv, frågor och trädgårdstips
  I torsdags den 31 augusti invigde vi det nya naturområdet vid Tvååkers kanal. Tack till alla er i Tvååker som kom och firade med oss!
  Läs mer
 • 2017-09-01
  Cykellopp påverkar trafiken
  Ta det försiktigt i trafiken när mountainbikecyklister tävlar i Bockstensturen på lördag.
  Läs mer
 • 2017-09-01
  Anta löputmaningen – spring Avloppet den 16 september!
  Det är dags att inviga Norra kuststammen, den nya avloppsledning som VIVAB byggt längs norra kusten i Varberg. Detta firas med ett motionslopp för både individuella löpare och lag längs ledningens sträckning.

  Läs mer
 • 2017-08-31
  Klartecken för Varbergstunneln
  Det blev ett positivt besked för Varbergstunneln i Trafikverkets förslag till ny nationell plan för transportsystemet. Även en upprustning av Viskadalsbanan och fortsatt utbyggnad av Kattegattleden ingår i planen som nu ska ut på remiss.
  Läs mer
 • 2017-08-31
  Ändrat startdatum för vattengympa i våra simhallar
  På grund av sjukdom är starten för vår vattengympa senarelagd, och startar v 38 istället för 37.
  Läs mer
 • 2017-08-31
  Klart för byggstart och konstnärlig gestaltning i Brunnsparken
  I nästa vecka startar ombyggnationen av Brunnsparken på uppdrag av hamn- och gatunämnden. Det är också klart med den konstnärliga gestaltningen i parken efter att kultur- och fritidsnämnden godkänt konstnären Knutte Westers förslag ”Vattenbärare”.
  Läs mer
 • 2017-08-25
  Höstens program för anhörigstödet 2017!
  Nu är anhörigstödets program klart och det är fyllt med olika aktiviteter.
  Läs mer
 • 2017-08-24
  Vägarbete påverkar trafik från Getterön
  Under fredag till söndag, 25-27 augusti, stängs ett körfält av på Getteröbron. Trafik från Getterön hänvisas till Östra Hamnvägen.
  Läs mer
 • 2017-08-23
  Dags att ansöka om socialnämndens fonder
  Du som är behövande och bosatt i Varbergs kommun har möjlighet att ansöka om medel ur donationsfonder som socialnämnden förvaltar.
  Läs mer
 • 2017-08-23
  Ny cykelväg i Trönningenäs
  Nu startar vi byggnationen av en ny gång- och cykelväg för att öka trafiksäkerheten i det växande Trönningenäs.
  Läs mer
 • 2017-08-22
  Upphandling av entreprenörer till Varbergstunneln

  Entreprenörer som är intresserade av att vara med och bygga Varbergstunneln kan nu ansöka hos Trafikverket om så kallad prekvalificering.
  Läs mer
 • 2017-08-21
  Trönninge skola och Tresteget invigda!
  Provsmakning, stafetter och tävlingar. Det var ett fullspäckat schema när Varbergs kommuns hittills största investering invigdes.
  - Det finns så många möjligheter här! Kombinationen mellan dessa kan bli en häftig utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

  Läs mer
 • 2017-08-18
  Invigning av Trönninge skola och Tresteget
  Söndagen den 20 augusti inviger vi Trönninge skola och Tresteget – Trönninge idrottscentrum under festliga former. Det blir högtidlig invigningsceremoni, rundtur i skolan, tävlingar, uppvisningar och musikunderhållning.
  Läs mer
 • 2017-08-17
  Snart skickas årets medborgarundersökning ut

  Om du tillhör en av de utvalda som får delta i medborgarundersökningen kommer du snart få hem en enkät i brevlådan. Det är viktigt att du deltar i undersökningen, eftersom resultatet ger värdefull information om vad du som invånare tycker.
  Läs mer
 • 2017-08-17
  Varbergs kommun bjöd upp till dans
  Onsdagen den 16 augusti anordnade socialförvaltningen, Varbergs kommun danstillställning med nostalgi för äldre.
  Läs mer
 • 2017-08-17
  Ombyggnationen på Västra Vallgatan startar igen
  Ombyggnationen av Västra Vallgatan mellan Bäckgatan och Lasarettsgatan drar igång nästa vecka efter sommaruppehållet.
  Läs mer
 • 2017-08-16
  Västerport har blivit med lokal
  Nu har Projekt Västerport en egen lokal! I oktober flyttar vi in på Otto Torells gata 22. Redan till helgen kan den som vill besöka lokalen då Sommarakademin bjuder in till ett avslutande Öppet hus.
  Läs mer
 • 2017-08-15
  Snart är det dags för skolstart!
  Nästa vecka börjar skolan igen. Här nedan kan du läsa om vilka dagar och tider som gäller första skoldagen för grundskolan och gymnasieskolan.
  Läs mer
 • 2017-08-11
  Lindbergsvägen stängs för asfaltering
  Brukar du köra på Lindbergsvägen? I nästa vecka, den 14–18 augusti, stänger vi av vägen framför nya skolan för asfaltering. Vi uppmanar alla att välja annan väg under tiden arbetena pågår.
  Läs mer
 • 2017-08-10
  Engagerande konst i (X)sites
  Om du nyligen kommit till Varberg med tåg har du kanske sett budskapet ”Imagine a future”. Det är en del i landart-projektet (X)sites som sträcker sig längs hela Kattegattleden från Kungsbacka i norr till Helsingborg i söder.
  Läs mer
 • 2017-07-31
  Välkommen till öppna föreläsningar och stadsvandring under sommarakademin
  Den 4-19 augusti genomförs Interdisciplinary urban dialogue i Varberg, en sommarakademi med utgångspunkt i Varbergs stadsutvecklingsprojekt. Ett tjugotal internationella studenter, forskare och andra yrkesverksamma
  inom arkeologi, arkitektur, konst och kulturarv arbetar tillsammans och utforskar Varberg ur ett historiskt, samtida och framtida perspektiv

  Läs mer
 • 2017-07-28
  Cykellopp påverkar trafiken
  På lördag, den 29 juli, är det dags för cykeltävlingen Sommargiro som CK Wano arrangerar. Start och målgång kommer att påverka trafiken i centrum.
  Läs mer
 • 2017-07-17
  Härligt häng under Hallifornia
  Den 20-22 juli förvandlas området kring Varbergs Fästning till en magisk mötesplats fylld av aktiviteter, musik, mat och fest för den som är intresserad av att testa någonting nytt, umgås eller bara njuta av den fantastiska atmosfären.
  Läs mer
 • 2017-07-07
  Ny gång- och cykelväg i Veddige invigd
  Med cykelskola för barnen, tipspromenad och korvgrillning blev nya gång- och cykelvägen invigd innan midsommar i Veddige.
  Läs mer
 • 2017-07-05
  En sommarakademi om stadsutveckling, konst och kulturarv
  Den 4-19 augusti genomförs Interdisciplinary urban dialogue i Varberg, en sommarakademi med utgångspunkt i Varbergs stadsutvecklingsprojekt. Deltagarna är svenska och internationella studenter, lärare och yrkesverksamma inom arkeologi, arkitektur, konst, kulturarv och stadsplanering.
  Läs mer
 • 2017-07-05
  Varbergs kommun får gröna lån för hållbar utveckling
  Varbergs kommun har beviljats så kallade ”gröna lån” för investeringar i VIVABs (Vatten & Miljö i Väst AB) projekt Norra kuststammen och ultrafilteranläggningen på Kvarnagårdens vattenverk samt i Varberg Energis biobränsleeldade värmeverk – Flisan af Varberg.
  Läs mer
 • 2017-07-05
  Lindbergsvägen öppnar för trafik
  Idag öppnar Lindbergsvägen åter för trafik efter arbetena vid Trönninge nya skola. Asfaltering av vägen kommer att ske veckan innan skolstart, vecka 33, den 14-18 augusti.
  Läs mer
 • 2017-07-04
  Koll på vattnet
  Varannan vecka hela sommaren tar vi prov på badvattnet på våra badplatser. Vi har överlag bra kvalitet på badvattnet i hela kommunen. I Björkäng har vattnet vid ett fåtal provtagningar de senaste åren haft förhöjda bakteriehalter, vilket gör att vi är ålagda att avråda från bad.
  Läs mer
 • 2017-07-03
  Nu är anmälan till sommarsimskolans sista kursperiod öppen
  Sommaren 2017 genomförs fyra olika kursperioder för sommarsimskolan. Nu är anmälan till period 4 öppen. Den pågår vecka 34-36 i Håstens simhall.
  Läs mer
 • 2017-07-03
  Var med och skapa Varbergs barnkulturfestival
  Den 6-9 september 2018 ska en barnkulturfestival äga rum i Varbergs kommun. Nu söker projektgruppen efter samarbetspartners i form av föreningar, institutioner, grupper eller fria aktörer. Låter det intressant? Välkommen till ett dialogmöte den 28 augusti.
  Läs mer
 • 2017-06-30
  Handikappbadet i Kåsa igång inom kort
  Från och med vecka 28 kommer handikappbadet vid Kåsa att vara bemannat och liften vara lagad.
  Läs mer
 • 2017-06-30
  Varberg klättrar på listan mot Sveriges miljöbästa kommun
  Varbergs kommun hamnar på plats 18 av 290 i årets rankning av landets miljöbästa kommuner. Bakom kommunrankningen står tidningen Aktuell Hållbarhet i samarbete med miljöbarometern.
  Läs mer
 • 2017-06-30
  Ballonger och korv i Limabacka
  Tack till alla er som kom och invigde Limabackas nya lekplats!
  Läs mer
 • 2017-06-29
  Evenemangshelg med extra parkeringsplatser
  För att underlätta för alla besökare till olika evenemang i helgen öppnar vi en tillfällig parkering på Ringvägen.
  Läs mer
 • 2017-06-28
  Trafikverket genomför markundersökningar
  I slutet av juni kommer Trafikverket att undersöka marken vid kvarteret Renen för att få en bättre kännedom om berget och bergets sprickor samt hur föroreningar har rört sig i området.

  Läs mer
 • 2017-06-28
  Ljusare spår i Påskbergsskogen
  Nu genomför vi en efterlängtad upprustning av motionsspåret i Påskbergsskogen. Vi förbättrar belysning och ser över framkomligheten i spåret.
  Läs mer
 • 2017-06-27
  Sommaröppna förskolor och fritidshem i Varbergs kommun
  Förskolorna i Varbergs kommun samarbetar under sommarperioden eftersom antalet barn i verksamheten minskar under denna period. På samma sätt samarbetar fritidshemmen och under ett antal veckor i sommar så har vissa verksamheter i Varbergs kommun öppet medan andra har stängt.

  Läs mer
 • 2017-06-27
  Pop up-park med skate i centrum
  En pop up-park med skatetema växer nu fram i Sjöallén. Förra årets skateramp är tillbaka, nu med sittplatser och inramande växter.
  Läs mer
 • 2017-06-26
  Parad, musik och föreläsningar under Pride Varberg
  Den 1 juli är det åter dags för Pride Varberg, i år med extra fokus på transpersoners situation. Det blir bland annat föreläsningar, livemusik och parad för allas lika rätt till kärlek och sin egen könsidentitet. Dagen innan arrangeras också Pre-Pride på kulturhuset.
  Läs mer
 • 2017-06-26
  Livemusik i Societetsparken hela sommaren
  Onsdag den 28 juni startar årets upplaga av Parkmusiken. Under hela sommaren bjuds det på livemusik och kultur onsdag-söndag i Societetsparken.
  Läs mer
 • 2017-06-26
  Intressanta föreläsningar under årets Frukostakademi
  Börja sommardagen med en intressant föreläsning och en välsmakande frukost. Under vecka 27 arrangeras den årliga Frukostakademin i Varberg.
  Läs mer
 • 2017-06-22
  Triathlon på söndag påverkar trafiken
  Varbergs triathlon på söndag kommer att påverka trafiken på gatorna längs strandpromenaden. På strandpromenaden kommer cyklisterna komma i hög fart, så var försiktig.
  Läs mer
 • 2017-06-21
  Välkommen till matvagnarna!
  Kom och testa utbudet från årets matvagnar i innerhamnen. Under juni till augusti gästspelar tre matvagnar för att ge oss en förhöjd upplevelse av stadens matutbud.
  Läs mer
 • 2017-06-20
  Följ kommunfullmäktige i direktsändning
  Tisdagen den 20 juni klockan 18.00 sammanträder kommunfullmäktige. Du har möjlighet att följa sammanträdet direkt via vår webb-tv.
  Läs mer
 • 2017-06-19
  Öppettider inför midsommar
  Torsdagen den 22 juni har några av våra förvaltningskontor ändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2017-06-19
  Skolsmedjan har anlänt till Varberg
  Idag är det dags för Varberg att anordna sin fjärde konferens tillsammans med Skolsmedjan. Organisationen Skolsmedjan verkar för skolutveckling och arrangerar konferenser med syfte att möjliggöra möten, dialog och görande. De 130 deltagarna kommer från hela landet och kommer alla att bidra till Bästa möjliga möte för lärande, som även är temat för dagarna.
  Läs mer
 • 2017-06-14
  Trygghet i stan under skolavslutningen
  På skolavslutningskvällen den 16 juni kommer socialsekreterare samt en behandlingsassistent från ungdomsrådgivningen att finnas på plats i Varberg centrum. 
  Läs mer
 • 2017-06-13
  Föräldrautbildningar hösten 2017
  Här är Varberg kommuns föräldrautbildningar hösten 2017.
  Läs mer
 • 2017-06-10
  Många ville prata - om park, hamn och gata
  Intresset var stort när hamn- och gatuförvaltningen presenterade årets sommarblommor och förslaget för nya Brunnsparken under lördagen.
  Läs mer
 • 2017-06-09
  Grattis till studenten!
  Idag säger vi stort grattis till alla studenter. Vi träffade två förväntansfulla elever från Peder Skrivares skola strax innan utspringet.
  - Det här känns så otroligt bra, vi har väntat på denna dag länge, säger Sofia Hjalmarsson, som i några timmar till går i 14NAB.

  Läs mer
 • 2017-06-09
  Kom och prata - om park, hamn och gata
  Välkomna till Brunnsparken i morgon den 10 juni för att se årets sommarblommor och nya förslaget för Brunnsparken. Tyck till om våra badplatser och lär dig mer om hållbart resande. Låt barnen provsitta våra maskiner och plantera sin egen sommarblomma.
  Läs mer
 • 2017-06-09
  Omvärldsbevakning är viktigt för Varberg

  Omvärldsbevakning är en viktig del av kompetensutvecklingen i Varbergs kommun, både för tjänstemän och politiker. Närmast planeras bland annat för tre studieresor med fokus på stadsutveckling.
  Läs mer
 • 2017-06-08
  Musik, mat och dans under World Refugee Day
  Söndagen den 18 juni, uppmärksammas World Refugee Day med en rad aktiviteter på Rosenfredsskolan. Det blir bland annat dansworkshoppar, livemusik och föreningsmässa. Välkommen!
  Läs mer
 • 2017-06-08
  Studenten 2017
  I morgon, fredag, är det dags för studentfirande för elever åk 3 på Peder Skrivares skola och på Drottning Blankas skola. Årets utspring för Peder Skrivare skola äger rum klockan 16-17 vid Sparbankshallens parkering.
  Läs mer
 • 2017-06-07
  Stjärnfall och galaxer i parkernas svarta hål
  På lördag den 10 juni presenterar vi årets sommarblommor på eventet Kom och prata – om park, hamn och gata. Årets tema är rymden och i dagarna fylls rabatter och blomsterfat av galaxer, supernovor och stjärnhimlar.
  Läs mer
 • 2017-06-07
  Prata med ”Trygg i Varberg” om föräldraskap, ungdomar och alkohol
  Föräldrars nej till alkohol fungerar. Du är varmt välkommen till Torggatan i Varberg, tisdagen den 13 juni klockan 14.00-18.00 för att prata mer om föräldraskap, ungdomar och alkohol.
  Läs mer
 • 2017-06-05
  Välkommen till årets Nationaldagsfirande
  Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges Nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och konsert med Busbandet. Johanna Koljonen håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!
  Läs mer
 • 2017-06-02
  Gör något roligt under sommarlovet
  Nu är det snart dags för sommarlov. Lovprogrammet innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga. Vad sägs om vattendisco på Simstadion, barnteater i Societetsparken eller Medeltidsdagar på Fästningen? Missa inte heller sommarens alla läger.
  Läs mer
 • 2017-06-02
  Öppettider inför nationaldagen

  Måndagen den 5 juni och tisdagen den 6 juni har våra expeditioner och förvaltningskontor ändrade öppettider.

  Läs mer
 • 2017-05-30
  Nyhetsbrev om Västerport
  Nu kan den som vill prenumerera på ett nyhetsbrev om Västerport!
  I brevet kan du läsa om både stort och smått som händer i projektet. Dessutom finns nya ”historiska” sidor på varberg.se.

  Läs mer
 • 2017-05-30
  Allt fler får praktikplats i kommunen

  Varbergs kommun och dess förvaltningar och bolag tar emot fler praktikanter än någonsin förr. Ökningen jämfört med 2015 är hela 34%.
  Läs mer
 • 2017-05-29
  Politiker på praktik
  Några av hamn- och gatunämndens ledamöter tog idag chansen att praktisera ute i verksamheten. Ett bra sätt att få inblick i den verksamhet som man är med och beslutar om.
  Läs mer
 • 2017-05-26
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Förstudierapport för särskilt boende och redovisning av arbetsmiljöarbete var två av frågorna som var uppe på socialnämndens möte 18 maj.
  Läs mer
 • 2017-05-24
  Varbergs kommun söker bygglov för tillfälliga bostäder på Breared
  Idag lämnar VFAB (Varbergs Fastighets AB) in en bygglovsansökan som handlar om att sätta upp paviljonger med tillfälliga bostäder på en tomt på Breared (del av Getakärr 6:44, se karta). Bostäderna kommer att hyras av nyanlända personer som fått uppehållstillstånd och som anvisats till Varbergs kommun för att etablera sig. VFAB är ett helägt kommunalt bolag som arbetar på uppdrag av Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-05-24
  Daglig verksamhet invigd på Ankarvägen 10
  Den 23 maj invigde socialförvaltningen daglig verksamhet i de nya lokalerna på Ankarvägen 10. Det nya konceptet innefattar ny pedagogik som ger möjlighet till träning, lärande och ökad självständighet och delaktighet.
  Läs mer
 • 2017-05-23
  Stor årskonferens i Varberg
  Varberg arrangerade den 17-18 maj rikskonferensen Årets Stadskärna, med anledning av att Varberg vann just denna utmärkelse 2016!
  Läs mer
 • 2017-05-22
  Öppettider inför Kristi himmelsfärds dag
  Onsdagen den 24 maj och fredagen den 26 maj (Klämdag) har våra expeditioner och förvaltningskontor ändrade öppettider.
  Läs mer
 • 2017-05-22
  Välkommen på föreläsning om Solenergi
  Att installera solceller på en villa är idag enkelt och lönsamt. Både teknik och regler har utvecklats, vilket gör att riskerna är små och procedurerna enkla. Solceller har rasat kraftigt i pris och är en långsiktigt god investering för många villaägare – även för dem som inte har ett tak i perfekt söderläge.
  Läs mer
 • 2017-05-19
  En fredag med fisken i fokus
  Idag är det Fiskarens dag på många av kommunens skolor och förskolor. Det innebär att det serveras fisk från lokala handlare och att fisken och dess ursprung uppmärksammas lite extra.
  Läs mer
 • 2017-05-19
  Planerat driftstopp i kommunens telefoni
  Under kvällen den 19 maj genomförs ett återställningstest i kommunens telefonisystem. Under testet går det inte att ringa till Varbergs kommun. Viktiga funktioner inom exempelvis räddningstjänsten och socialförvaltningen är undantagna från testet. Arbetet inleds klockan 18 och beräknas pågå 4-5 timmar.
  Läs mer
 • 2017-05-18
  Deltagare från fem europeiska länder träffas i Varberg på temat social inkludering
  Under torsdagen och fredagen (18-19 maj) träffas det europeiska nätverket Eurotowns Task Team Social Inclusion. Varbergs kommun är värd för arrangemanget och deltagarna kommer från fem olika EU-länder.
  Läs mer
 • 2017-05-18
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningens kontor har stängt med anledning av planeringsdag måndagen den 22 maj. Förvaltningen har även förändrade öppetider onsdagen den 24 maj och fredagen den 26 maj, då är kontoret öppet mellan 10.00 och 12.00.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Knutte Westers utställning Plats utan namn visas i Varbergs konsthall
  Lördag den 20 maj öppnar utställningen Plats utan namn med den internationellt prisbelönade konstnären Knutte Wester i Varbergs konsthall. I Knutte Westers konst möter vi dem som sällan blir hörda och som lever i ett utanförskap i samhället. Ofta är det barn: barn på flykt, barn som tvingas leva gömda, barn i hemlösa familjer och barn på barnhem. Välkommen på invigning och vernissage klockan 14.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Nu släpps biljetterna till Change Music Festival
  Sommaren 2017 är den nyskapande kammarmusikfestivalen Change Music Festival tillbaka i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms slott. Idag släpps biljetterna.
  Läs mer
 • 2017-05-17
  Välkommen till Rosenfredsfestivalen
  Lördagen den 20 maj är det dags för Rosenfredsfestivalen, Varbergs barn- och ungdomsfestival som efter ett par års uppehåll äntligen är tillbaka. Ett fullspäckat program bjuder på bland annat Tobbe Trollkarl, roliga aktiviteter och uppträdanden av Kulturskolans elever.
  Läs mer
 • 2017-05-16
  Dagens Samhälle rankar Varberg högt
  För tredje året i rad utser Dagens Samhälle Årets superkommuner. Rankingen har som mål att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling. Varberg placerar sig på plats 30 av de totalt 131 kommuner som ingår i kategorin ”täta kommuner”*, och får allra bäst betyg på områdena Attraktivitet och Skola.
  Läs mer
 • 2017-05-15
  Många kom när den nya ungdomsgården invigdes
  I lördags invigdes Träslövsläges nya ungdomsgård. Det var stor uppslutning, drygt 300 personer kom för att fira och titta på de nya lokalerna. Besökarna var såväl barn och unga som föräldrar och gamla gårdsbesökare. Programmet bjöd på massor av roliga aktiviteter och livemusik med lokala band.

  Läs mer
 • 2017-05-15
  Värnamovägen avstängd för asfaltering
  Med början på onsdag kväll den 17 maj stängs Värnamovägen vid Lugnetrondellen för asfaltering. Arbetena pågår kvälls- och nattetid fram till torsdag morgon den 25 maj. Vägen stängs av under tiden arbetena pågår så var vänlig och välj en annan väg.
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Varbergs kommun i topp för fjärde året - vinnare av BästAttBo som landsbygdskommun

  Varberg är vinnare av BästAttBo i kategorin landsbygdskommuner - för fjärde året i rad! Bakom utmärkelsen står tidskriften Fokus, som för tolfte gången presenterar sin rankning "Här är det bäst att bo".
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nya formella beslut om Varbergstunnelns detaljplaner
  Mark- och miljödomstolen har bestämt att besluten om Varbergstunnelns detaljplaner ska tas om. Tidplanen påverkas inte.
  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nu behöver vi spara på dricksvattnet i Varberg!
  På grund av låg grundvattennivå i Varbergs kommun behöver vi
  hjälpas åt med att spara på dricksvattnet.

  Läs mer
 • 2017-05-11
  Nu är Familjenshus invigt
  Tisdagen den 9 maj invigdes nysatsningen av Familjenshus.
  Läs mer
 • 2017-05-10
  Kampanj för att hjälpa barn
  Socialstyrelsen har nu en kampanj för att få fler att
  hjälpa barn. Målsättningen med kampanjen är att få fler personer att intressera sig för uppdragen i kommunerna.

  Läs mer
 • 2017-05-10
  Peder Skrivares skola vann SM-guld
  Igår kväll avgjordes SM i Ung Företagsamhet. Årets unga ledare blev Martin Olsson från Varberg.
  - Att han är bäst av de totalt 26 000 elever som har ett UF-företag, det är stort, säger Pär Wiik, skola- och arbetslivsutvecklare.

  Läs mer
 • 2017-05-10
  Varbergs kommun är bäst på miljöfordon
  Enligt rapporten Miljöfordonsdiagnos 2017 är Varberg är en av landets bästa kommuner vad det gäller miljöfordon. I rakingen kommer Varberg på en delad förstaplats tillsammans med Botkyrka och Stockholm.
  Läs mer
 • 2017-05-08
  Hur förberedd är du för en samhällskris?
  Vi vet att det kommer att hända, men inte när, var eller hur. När en oväntad kris eller allvarlig händelse drabbar ett samhälle kan små förberedelser vara avgörande, därför är det viktigt att var och en ser till att vara rustad.
  Läs mer
 • 2017-05-08
  Kom och prata el- och gasbilar under Kör rent Tour
  Den 12-13 maj besöker Kör rent Tour Halland. Det blir fossilfritt rally i Halmstad och seminarier och fordonsutställningar på olika platser. Fredag den 12 maj kommer Kör rent till Varberg. Kom och prata fossilfria fordon!
  Läs mer
 • 2017-05-04
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har förändrade öppettider
  Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har stängt tisdagen den 9 maj. Detta betyder att vattenprover inte kan lämnas under vecka 19.
  Läs mer
 • 2017-05-04
  Välkommen till invigningen av den nya ungdomsgården i Träslövsläge
  Lördag den 13 maj inviger vi den nya ungdomsgården i Träslövsläge med pompa och ståt. Det blir invigningstal, massor av roliga aktiviteter och livemusik. Äntligen avslöjas vad den nya ungdomsgården ska heta.
  Läs mer
 • 2017-05-03
  Inget färjeläge i Farehamnen –  Stena Line undersöker andra alternativ
  Varbergs kommun projekterar inte längre för ett färjeläge i Farehamnen. Stena undersöker andra alternativ, bland annat förs en diskussion med Hallands Hamnar om att flytta till Halmstad.
  – Vår strävan har varit att få med oss Stena till den nya Farehamnen. Där har vi haft en politisk enighet. Tyvärr har vi inte kunnat hitta en överenskommelse som gör det möjligt, säger kommundirektör Carl Bartler.

  Läs mer
 • 2017-05-02
  Om anmälan till årets sommarsimskola
  Fredagen den 28 april öppnade anmälan till årets sommarsimskola. Tyvärr uppstod tekniska problem med e-tjänsten och flera användare hade svårigheter med att slutföra sin anmälan. Många fick också otydlig eller felaktig information i en e-postbekräftelse.
  Läs mer
 • 2017-05-02
  Varbergs kommun söker bygglov för tillfälliga bostäder i Veddige
  Idag har VFAB (Varbergs Fastighets AB) lämnat in en bygglovsansökan som handlar om att sätta upp paviljonger med tillfälliga bostäder på en tomt i Veddige (del av Veddige 33:3, se karta). Bostäderna kommer att hyras av nyanlända personer som fått uppehållstillstånd och som anvisats till Varbergs kommun för att etablera sig. VFAB är ett helägt kommunalt bolag som arbetar på uppdrag av Varbergs kommun.
  Läs mer
 • 2017-05-02
  Välkommen på invigning av vår nysatsning på Familjens
  hus!

  Tisdagen den 9 maj kl 10 firar vi vår nysatsning på Familjens hus.
  Läs mer
 • 2017-05-01
  Nu söker vi fler språkvänner
  Språkvän Varberg hjälper etablerade svenskar och nysvenskar att mötas. Nu söker projektet fler språkvänner till vårens omgång. Den 4 och 13 maj anordnar projektet informationsmöten för alla som är intresserade av att bli språkvänner.
  Läs mer
 • 2017-04-29
  De får 2017 års kultur- och fritidsutmärkelser
  Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Den 26 april fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om 2017 års utmärkelser. Här är årets stipendiater och mottagarna av hedersplakett.
  Läs mer
 • 2017-04-28
  Tekniska problem med anmälan till sommarsimskolan
  Under fredagen öppnade anmälan till sommarsimskolan och det var många som ville anmäla sina barn. Tyvärr uppstod tekniska problem med e-tjänsten och flera användare hade svårigheter med att slutföra sin anmälan.
  Läs mer
 • 2017-04-27
  Skaterampen tillbaka i centrum
  I sommar kommer skaterampen tillbaka till Sjöallén i centrala Varberg. Samtidigt pågår arbete med en inomhushall för skateboarding i Kunskapsskolans lokaler.
  Läs mer
 • 2017-04-27
  Nyheter i korthet från socialnämnden 20/4
  Satsning på demensvård och bra betyg av våra kunder. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-04-26
  Marknad Varberg ser framsteg i näringslivsklimatet!
  SKL:s rapport Löpande insikt släpptes den 25 april och Varberg har gjort positiva framsteg.
  Läs mer
 • 2017-04-26
  Årsredovisning 2016 antagen av kommunfullmäktige
  På tisdagskvällen den 25 april antogs kommunens årsredovisning av fullmäktige. Det ekonomiska resultatet för 2016 uppgår till 89,8 mnkr, vilket innebär en positiv budgetavvikelse på 49 mnkr.
  Läs mer
 • 2017-04-25
  Söndagsjogg med politiker
  I strålande sol och frisk västkustvind invigdes Breareds motionsspår av
  över hundra motionärer. Här kan du se härliga bilder och en film från invigningen.

  Läs mer
 • 2017-04-25
  Urspårat godståg orsakar stopp i tågtrafiken
  Ett godståg har spårat ur vid Getterön i Varberg. Ingen person är skadad men det är totalstopp i tågtrafiken som passerar Varberg. (Denna nyhet är uppdaterad.)

  Läs mer
 • 2017-04-21
  Satsning på demensvården

  Socialnämnden gör nu en särskild satsning för att utveckla vården och omsorgen för personer med demenssjukdom
  Läs mer
 • 2017-04-21
  Välkommen på invigning av nytt motionsspår!
  Kom och jogga med kommunens folkvalda politiker i Brearedsloppet på söndag!
  Läs mer
 • 2017-04-19
  Borrning och gropar för tunneln
  I slutet av april och under maj kommer Trafikverket att göra borrningar och provgropar för arkeologi inför byggandet av Varbergstunneln.
  Läs mer
 • 2017-04-13
  Cisternerna lämnar plats för tunnel och Västerport
  Nu rivs de gamla oljecisternerna i hamnområdet. Marken ska först användas av Trafikverket under tunnelbygget. Därefter kommer området bli en del av nya stadsdelen Västerport.
  Läs mer
 • 2017-04-12
  Hur har vi det med vatten i Varberg?
  På flera håll i landet är grundvattennivåerna låga och i några kommuner råder redan nu bevattningsförbud. I Varberg är nivåerna lägre än de brukar vara vid den här tiden men än så länge finns inga särskilda restriktioner.
  Läs mer
 • 2017-04-12
  Öppettider inför påskhelgen
  På skärtorsdagen den 13 april har våra förvaltningskontor begränsade öppettider.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Varbergs kommun vann Time Care Award
  Mer tid för kunderna, minskad administration och lättare att bemanna är några av anledningarna till att Lena Persson Brunnsåker, Varbergs omsorg, fick Time Cares* utmärkelse för årets prestation inom bemanning och planering. Det prestigefyllda priset delades ut under högtidliga former på Globe hotell.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Kommunen flaggar på halv stång
  För att hedra offren vid fredagens terrordåd i Stockholm flaggar kommunen på halv stång idag, måndagen den 10 april.
  Läs mer
 • 2017-04-10
  Nya tider i p-husen Briggen och Kanngjutaren
  Är du en av dem som upplevde att parkeringsmöjligheterna
  försämrades i december 2016 när p-tiderna i parkeringshusen justerades? Nu justeras tiderna i Briggen och Kanngjutaren.

  Läs mer
 • 2017-04-07
  Med anledning av händelserna i Stockholm
  Efter det fasansfulla som hänt i Stockholm går våra tankar till alla dem som drabbats.
  Läs mer
 • 2017-04-05
  Ny tillfällig infart till återvinningscentralen på Östra Hamnvägen
  Torsdagen den 6 april påbörjar VIVAB ett VA-arbete på Östra Hamnvägen i Varberg. Besökarna till återvinningscentralen kommer därför under en tid framöver att hänvisas till en tillfällig infart. 
  Läs mer
 • 2017-04-05
  Ny e-tjänst för trädfällning
  Är du intresserad av att ett träd blir fällt på kommunal mark?
  Läs mer
 • 2017-04-04
  Vill du ha ett berikande jobb med varierande tider i sommar?

  Det finns fortfarande möjlighet att söka sommarvikariat inom
  områdena hemtjänst, äldreboende och funktionsnedsättning.


  Läs mer
 • 2017-04-03
  Välkommen till informationsträff om att bli familjehem!

  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Missa inte chansen att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem.
  Läs mer
 • 2017-04-03
  Välkommen på boksläpp 6 april i Komedianten.
  På torsdag har vi öppet hus i Komedianten med anledning av boksläppet för Varberg kommuns nya kulturmiljöprogram för landsbygden.
  Läs mer
 • 2017-04-03
  Med anledning av den tragiska bussolyckan i Härjedalen
  Från Varbergs kommun vill vi uttrycka vårt innerliga deltagande med alla dem som drabbats av helgens tragiska bussolycka, med familjemedlemmar, skolkamrater och andra anhöriga.
  Läs mer
 • 2017-03-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden
  Kvalitetsberättelse, patientberättelse och slutrapport Psynk-projektet var två av frågorna som var uppe på socialnämnden.
  Läs mer
 • 2017-03-24
  Kyrkogatan återställs efter ledningsarbete
  Innan påsk kommer vi att börja återställa Kyrkogatan, på sträckan mellan Kungsgatan och Västra Vallgatan, efter en fjärrvärmelagning för en tid sedan.
  Läs mer
 • 2017-03-21
  Informationsträff om att bli familjehem
  Är du en vuxen som vill göra skillnad och bidra till en tryggare uppväxt för ett barn eller en tonåring? Missa inte chansen att komma på en informationsträff där vi berättar om att bli familjehem.
  Läs mer
 • 2017-03-20
  Så tycker Varbergsborna om arkitektförslagen
  Invånarna i Varbergs kommun har lämnat över 3 000 synpunkter på de tre arkitektförslagen för Västerport. Nu är de sammanställda i rapporten: ”Så här tycker Varberg!”
  Läs mer
 • 2017-03-17
  Hjälp oss hålla Varberg rent!
  Anställda på hamn- och gatuförvaltningen samlade ihop 5 ton skräp från vägdiken och dess omgivningar under de två årliga städdagarna i veckan. Hjälp oss att hålla kommunen ren och fin genom att ta hand om ditt skräp eller ordna en skräpplockaraktivitet.
  Läs mer
 • 2017-03-15
  Öppet hus på Kulturskolan: Hitta din grej
  Lördag den 18 mars bjuder Kulturskolan in till öppet hus. Nyfikna barn och ungdomar kan bland annat testa att dansa, sjunga och måla och det blir workshops i både drama och nycirkus. Det går självklart också att prova en uppsjö av olika instrument.
  Läs mer
 • 2017-03-14
  Håstensskolan är åter öppen i morgon den 15 mars

  Efter inbrott och skadegörelse är det beslutat att Håstensskolan kommer att vara öppen i morgon och undervisning kommer att bedrivas som vanligt.

  Läs mer
 • 2017-03-10
  Planerat VA-arbete i Himle på söndag

  Vattnet kommer att vara avstängt för samtliga Vivab-kunder i Himle klockan 9.00-16.00 på söndagen (12 mars).
  Läs mer
 • 2017-03-08
  Större och mindre avstängning i centrum
  I veckan startar projektet med att bygga cykelbana på Västra Vallgatan mellan Lasarettsgatan och Bäckgatan. Samtidigt stängs Norrgatan av västerifrån för ett mindre underhållsarbete.
  Läs mer
 • 2017-03-03
  Nya vattenläckor i Tvååker under fredagen

  Uppdaterad fredag kl 15.30: Tvååker har återigen drabbats av vattenläckor. Idag fredag två vattenläckor, varav den ena nu har lagats. Den andra läckan är lokaliserad och kommer att kunna lagas under dagen. Kunder i området kan uppleva dåligt tryck kranen eller vara utan vatten.
  Läs mer
 • 2017-03-03
  Många inspirerades på Seniormässan

  Över 2300 personer kom till Seniormässan och inspirerades av utställare och ett omfattande program. Det var nytt publikrekord. Varbergs kommun hade bland annat fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.

  Läs mer
 • 2017-03-03
  Kommunens telefonisystem uppgraderas
  Den 6 mars uppgraderas kommunens telefonisystem. Arbetet inleds klockan 18 och beräknas ta några timmar. Uppgraderingen skulle kunna medföra driftstörningar som gör att det inte går att ringa till kommunens verksamheter. Risken för detta bedöms dock som låg. 
  Läs mer
 • 2017-03-02
  Händelsen med vattenläcka i Tvååker/Himle avslutad

  Dricksvattnet i Tvååker och Himle kan nu användas som vanligt igen.
  Läs mer
 • 2017-03-02
  Nu är Hagaskolans restaurang KRAV-certifierad
  Sedan februari 2017 är Hagaskolans skolrestaurang KRAV-certifierad. Köket är certifierat på nivå 1 vilket innebär att minst 25 procent av alla inköpta livsmedel ska vara antingen KRAV-märkta, ekologiska eller MSC-märkta.
  Läs mer
 • 2017-03-01
  Nyheter i korthet från socialnämnden 23/2
  Årsrapport 2016 och utveckling av demensvården. Det var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte.
  Läs mer
 • 2017-03-01
  Hälsa och välfärdsteknik i fokus på seniormässan
  Den 2 mars är det dags för årets seniormässa i Sparbankshallen. Varbergs kommun kommer i år bland annat ha fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.
  Läs mer
 • 2017-02-28
  Vem blir årets miljöpristagare?

  Nu är det dags att nominera årets miljöpristagare 2017. Du kan nominera dig själv eller någon annan i din omgivning som visar goda exempel på initiativ och engagemang för hållbar utveckling.

  Läs mer
 • 2017-02-28
  Forever Alone  en barnteaterföreställning med Unga Klara
  Fredag 10 mars visas Forever Alone i Tvååkers Medborgarhus. Det är en fantasifull och spännande teaterföreställning som tar upp viktiga frågor. Föreställningen är kostnadsfri och riktar sig till alla barn över 6 år.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Bosgårdsskolan, Sunnanängs förskola och Snickerns förskola är öppna som vanligt i morgon tisdag

  Vattenläckan i Tvååker är nu lokaliserad och verksamheterna har fått tillbaka vattnet och kommer att vara öppna som vanligt i morgon tisdag.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Tvååker och Himle: Koka vatten som ska användas som livsmedel

  Uppdaterad måndag kl 15:16: Allmänheten i Tvååker och Himle uppmanas att koka vattnet. Vattenläckan har lokaliserats och samtliga hushåll utom två ska ha fått fått vattnet tillbaka i sina kranar. Bosgårdsskolan samt Snickern förskola och Sunnanängens förskola har under måndagen stängts men håller öppet som vanligt igen på tisdagen.
  Läs mer
 • 2017-02-27
  Bosgårdsskolan, Sunnanängs förskola och Snickerns förskola är stängda idag
  Uppdatering måndag kl 15:00: Vattenläckan är nu lokaliserad och verksamheterna kommer att hålla öppet som vanligt i morgon tisdag.
  Läs mer
 • 2017-02-22
  Sökes: Eldsjälar och hjältar inom områdena kultur, idrott och fritid
  Vet du någon som gjort något en beundransvärd insats inom områdena kultur eller idrott och fritid i Varbergs kommun? Nu är det dags att ansöka eller nominera till kultur- och fritidsnämndens årliga utmärkelser.
  Läs mer
 • 2017-02-16
  Gör något kul under sportlovet
  Nu är det snart dags för sportlov. Årets lovprogram innehåller massor av roliga aktiviteter för barn och unga i alla åldrar. Vad sägs om discofredag på Kulturhuset Komedianten, Band Camp på Rosenfredsskolan eller hinderbana i simhallen? Detta och mycket, mycket mer finns att göra under årets sportlov.
  Läs mer
 • 2017-02-16
  Var med och håll Varberg rent
  Varje vår deltar vi i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Förskolor och skolor i kommunen deltar i kampanjen, men också frivilligorganisationer eller privatpersoner. Alla med målet att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
  Läs mer
 • 2017-02-15
  Hälsa och välfärdsteknik i fokus på seniormässan
  Den 2 mars är det dags för årets seniormässa i Sparbankshallen. Varbergs kommun kommer i år bland annat ha fokus på hälsofrämjande perspektiv och välfärdsteknik.
  Läs mer
 • 2017-02-15
  Ny cykelväg i Veddige
  I dagarna börjar vi bygga en ny gång- och cykelväg, som ska koppla västra och östra Veddige och öka trafiksäkerheten för fotgängare och cyklister.
  Läs mer
 • 2017-02-13
  Nyhet för dig som är kontaktperson
  Du som är kontaktperson kan nu se vilka olika uppdrag som finns direkt här på vår hemsida
  Läs mer
 • 2017-02-13
  Dags att söka feriearbete på kommunen
  Varbergs kommun erbjuder dig som är född 1999 och/eller går i årskurs 2 möjlighet att söka feriearbete
  Läs mer
 • 2017-02-09
  Vintercykla med oss på fredag!
  Hjälp oss nå toppen i den internationella utmaningen om att få flest personer att vintercykla till arbetet eller skolan på i morgon fredag.
  Läs mer
 • 2017-02-06
  Trafikverket, Region Halland och Varbergs kommun samarbetar för Varbergstunneln
  En del av den ökade kostnaden i projekt Varbergstunneln föreslås bekostas av Region Halland och Varbergs kommun. Ett tilläggsavtal har tagits fram som ska reglera finansiering och genomförande.
  – Vi höjer vår insats, men får samtidigt mycket tillbaka, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil.

  Läs mer
 • 2017-02-06
  Digitala lås införs inom hemtjänst och trygghetslarm

  För att förbättra service, trygghet och säkerhet kommer Varbergs kommun att införa digitala lås för de som har trygghetslarm eller hemtjänst. De nya låsen innebär att personalen endast
  behöver ha med sig en digital nyckel istället för att hantera ett stort antal nycklar. Låsen införs under våren 2017.

  Läs mer
 • 2017-01-31
  Utställningen Love City visas i Varbergs konsthall
  Lördag den 4 februari öppnar utställningen Love City av Pascale Marthine Tayou i Varbergs konsthall. Utställningen är specialgjord för konsthallen och är till stora delar skapad på plats. Välkommen på vernissage klockan 14.
  Läs mer
 • 2017-01-31
  Dags att ansöka om socialnämndens föreningsbidrag

  Socialnämnden ger årligen bidrag till föreningar som kompletterar socialnämndens verksamhet eller som på annat sätt bedöms vara till nytta inom nämndens verksamhetsområde. Nu är det dags att ansöka om bidrag för perioden 1 juni 2017 till 31 maj 2018.

  Läs mer
 • 2017-01-30
  Nyheter i korthet från socialnämnden 26/1
  Månadsrapport december och upphandling av bemanningstjänster var några av frågorna som var uppe på socialnämndens möte 
  Läs mer
 • 2017-01-30
  Nu startar vårens föräldrautbildningar
  Nu börjar föräldrautbildningarna för vårterminen.
  Läs mer
 • 2017-01-30
  Bemannad utställning om Västerport på Komedianten
   I morgon tisdag är utställningen om Västerport på Komedianten bemannad. Detsamma gäller den 6 och den 9 februari.
  Kom och ta en kaffe och prata med oss som jobbar i projektet! Vi är där från klockan 16 till 19.

  Läs mer
 • 2017-01-25
  Återinvigning av Påskbergsvallens konstgräsplan
  Lördag den 28 januari bjuder vi in till återinvigning av Påskbergsvallens konstgräsplan. Det blir tal, invigningsmatcher och grillad korv.
  Läs mer
 • 2017-01-25
  Terminsstart för surfcafé för seniorer

  Nu startar surfcafé för seniorer igen efter juluppehåll.
  Läs mer
 • 2017-01-24
  Invigning av ny lekplats på Lugnet
  På lördag inviger vi den nya lekplatsen på Lugnet med korvgrillning och tal av hamn- och gatunämndens ordförande Tobias Carlsson.
  Läs mer
 • 2017-01-24
  De vann lördagens poängpromenad
  Promenaden gick från torget till utställningen om Västerport på Folkets Hus.
  Vinnare och de rätta svaren hittar du här!

  Läs mer
 • 2017-01-24
  Nya sätt att öka barns delaktighet

  Under våren 2017 driver vi, på socialförvaltningen, ett projekt för att göra barn mer delaktiga i utredningar och insatser.
  Läs mer
 • 2017-01-23
  Västerport drog fullt hus
  Drygt 750 personer kom för att titta på de tre arkitektförslagen under lördagens öppna hus. Nu finns utställningen på Komedianten till och med den 12 februari. Det går också att titta på bilderna på varberg.se/projektvasterport - där kan du även lämna synpunkter på förslagen!
  Läs mer
 • 2017-01-23
  Gemensamt arbete för att hindra fiskdöd
  Varbergs kommun, VIVAB och Länsstyrelsen har inlett ett gemensamt arbete för att hitta orsakerna till att fisken dör och lösningar för att förbättra vattenkvaliteten.
  Läs mer
 • 2017-01-20
  Direktsändning: Arkitekter presenterar förslag om Västerport
  Tre arkitektteam presenterar sina förslag om Västerport i Folkets Hus lördagen den 21 januari. Öppet Hus för alla mellan kl. 10 och 15!
  Klockan 13.30 sändes en presentation i direktsändning här på varberg.se. Sändningen kan nu ses i efterhand.

  Läs mer
 • 2017-01-18
  Var med och lys upp Strandpromenaden!
  Vi inviger den nya belysningen mellan Ankaret och Kåsa. Välkommen att vara med!
  Läs mer
 • 2017-01-16
  Nu kan du låna is-livräddningsmateriel hos Räddningstjänsten
  Planerar du en utflykt på is i vintervädret? Kom ihåg säkerheten och utrusta dig rätt! Räddningstjänsten tipsar och lånar ut materiel.
  Läs mer
 • 2017-01-13
  Kulturhuset firar femårsdagen med stort kalas 
  Det har nu gått fem år sedan Kulturhuset Komedianten öppnade portarna. Detta ska firas med ett stort kalas den 14 januari. Alla är inbjudna och den bästa present en invånare kan ge är att komma. 
  Läs mer
 • 2017-01-13
  Mer klimatsmart mat i förskolan och skolan
  Från och med 2017 kommer kommunens förskolor och skolor servera mer klimatsmart mat. Bakgrunden till förändringen är både kommunens nya hållbarhetsmål och en omfördelning av barn- och utbildningsnämndens resurser.
  Läs mer
 • 2017-01-11
  Ridån går upp för arkitektförslagen

  Nu är det dags: Nästa lördag - den 21 januari - presenterar arkitektteamen sina färdiga förslag på hur Västerport kan komma att se ut. Alla intresserade är välkomna till Folkets Hus!
  Läs mer
 • 2017-01-10
  Vädervarning klass 2 för snöfall med drivbildning 
  SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för snöfall som kan ge kraftig drivbildning för onsdagen den 11 januari. Ovädret beräknas dra in över Halland under förmiddagen i morgon.
  Läs mer
 • 2017-01-05
  Invigning av snölekplats och Hallands första snöskulptur
  Söndagen den 15 januari firas World Snow Day världen över. Syftet med dagen att främja allt vad snölek heter. Förhoppningen är att skapa varaktigt intresse för barn och ungdomar. I år står Åkulla bokskogar som värd för snöfesten i Halland.
  Läs mer

Filtrera nyheter