varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-11-27

Allsvensk damfotboll på Påskbergsvallen

Tidigare i höst gick Kungsbacka DFF upp till Damallsvenskan. I förra veckan blev det klart att Kungsbackalaget kommer att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg.

Tingbergsvallen, som annars är Kungsbacka DFF:s hemmaplan, uppfyller inte svenska fotbollsförbundets krav för spel i högstaligan. Därför kommer laget att spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen.

- Vi tycker att det är jätteroligt att vi har fått frågan och ser det som en självklarhet att hjälpa till i väntan på att Kungsbacka kommun har en anläggning som är godkänd för damallsvenskan, säger Mari Hagborg Lorentzon, chef för fritidsavdelningen i Varbergs kommun.

Bidrar till ökad jämställdhet

Kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun satsar hårt på att öka jämställdheten inom alla nämndens områden. Nämndsordförande Christofer Bergenblock tror att Kungsbacka DFF:s matcher kan bidra i nämndens jämställdhetsarbete.

- Det är verkligen roligt att vi kommer kunna se damfotboll på toppnivå i Varberg framöver. Jag hoppas att det även kan bidra till att fler tjejer blir inspirerade och får upp ögonen för sporten, säger Christofer Bergenblock.

Mer dam- och flickfotboll framöver

De kommande åren kommer det att spelas en hel del dam- och flickfotboll i Varberg. År 2020 är Varbergs kommun tillsammans med flera andra Hallandskommuner värdar för U17 EM flickor där flera matcher spelas på Påskbergsvallen. Redan nästa höst kommer förmatcher inför VM att spelas i Varberg. Detta innebär att internationella lag kommer på besök och det kommer att finnas möjlighet att se damfotboll på hög nivå.