varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-06-01

Hjärta och hand bland årets kaktusar

Huvud, hjärta, hand och hälsa är temat i årets kaktusplantering som firar föreningen 4H:s 100-årsjubileum.

Årets kaktusplantering i Järnvägsparken

Nu är årets kaktusplantering på plats i Järnvägsparken utmed Västra Vallgatan. Den traditionsfyllda planteringen, som visar på Varbergs rika och levande föreningsliv, uppmärksammar i år att 4H firar 100 år.

Kaktusplanteringen är en tradition i Varberg sedan 1940-talet. Föreningen som får pryda planteringen med sitt emblem ska vara angelägen för en stor majoritet av boende, besökare och näringsliv.

- Det känns jätteroligt att uppmärksamma 4H:s viktiga arbete med barn och ungdomar i årets plantering, säger Cecilia Frederiksen, stadsträdgårdsmästare.

4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan. 4H:s motto är att ”Lära genom att göra” och det genomsyrar hela verksamheten.