varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

2020-06-24

Regnbågsdagar i Varberg

Den 24-28 juni är det regnbågsdagar i Varberg. Föreningen ProLove som brukar arrangera Pride Varberg har ställt om till Regnbågsdagar, ett anpassat evenemang med anledning av pandemin.

Med anledning av corona/covid-19 går det inte att genomföra Pride Varberg som vanligt. Istället för parad och aktiviteter i Societetsparken blir det regnbågspromenad, som är tillgänglig både fysiskt och digitalt. Promenaden har stopp med regnbågsskyltar runt om i centrala Varberg med både information och quizfrågor. Promenaden avslutas på Kulturhuset Komedianten, här visas utställningen Så minns vi, finns vi – en utställning om hbtq, nazism och rasism

Föreningen är också på plats på torget under torgdagarna för att, tillsammans med RFSL, diskutera lösningar utifrån ett HBTQIA-perspektiv.

Pride Varberg har arrangerats av den ideella föreningen ProLove sedan 2015. Varbergs kommun stödjer arrangemanget bland annat genom föreningsbidrag.

Läs mer om Pride Varberg på www.pridevarberg.comlänk till annan webbplats.