varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2019-11-05

Spotify-veteran coachar UF-företagare

Ungdomsföretag på Peder Skrivares skola kommer få chansen att bli coachade i sina företag av Johan Forshufvud.

Bild: Boström Photography

Johan bor idag i Varberg och arbetar med företag i tillväxt och de utmaningar som kan uppstå. Under sin tid på Spotify växte företaget från 80 till 3 500 anställda. Han vill nu bidra till skolans arbete med entreprenörskap och ung företagsamhet.

– Jag gillar energin som uppstår hos eleverna i deras företagande och vill nu se om jag kan hjälpa dem framåt, säger Johan.

På torsdag den 7 november är det dags för årets PS-panelen som är ett draknäste med omkring 40 UF-företag som möts och besriver sina affärsidéer framför rutinerade entreprenörer. Syftet för UF-företagen som deltar är att få tips, inspiration och råg i ryggen inför sina UF-år.

– Själva tävlingsmomentet är så klart spännande men ännu viktigare är det att ge eleverna mod och självförtroende att förverkliga sina drömmar i livet som väntar efter skolan, fortsätter Johan.

Ung Företagsamhet (UF) är en rikstäckande organisation vars syfte är att främja företagssamheten bland unga männiksor i Sverige. Idén med detta är att ungdomar under ett läsår ska få prova på att driva ett företag.

Kontakt

Pär Wiik
Utvecklingsledare, Varbergs kommun
par.wiik@varberg.se
0702-513 244

Läs mer om Ung Företagsamhet i Halland härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster