varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-04-19

Varberg kan bli Årets superkommun

Ännu en gång har kommunen chansen att stå högst på prispallen. Varberg är, tillsammans med Ystad och Skövde, nominerad till Årets superkommun i kategorin Småstäder och landsbygdskommuner.
-Jätteroligt! Vi får åter igen en bekräftelse på att målmedvetet arbete lönar sig, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

BästAttBo, Årets gröna kommun och Årets Stadskärna – blir det ytterligare en fjäder i hatten för Varberg? Dagens Samhälle utser för fjärde gången Årets superkommun. Detta enligt en ranking, baserat på statistik och särskilda kategorier, som försöker fånga in framgångsfaktorer i kommunal utveckling.

Motiveringen till varför Varberg ligger i topp lyder:

”Varberg är en kommun som förändras med turisttillströmningen på somrarna. Men i vår undersökning utmärker sig Varberg framför allt genom fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad. Hade havsbadplatser varit en av kategorierna hade Varberg varit ännu mer svårslaget. Och i framtiden ska det bli mer av Varberg. Västkustbanan ska läggas i tunnel och industrihamnen flytta. På så vis görs plats för en helt ny stadsdel – Västerport.”

-Med visionen som ledstjärna så lyckas vi kombinera stark tillväxt, hög attraktivitet med en hållbar samhällsutveckling. Varberg är en plats med fantastiska möjligheter, säger Ann-Charlotte Stenkil.
Och Jan Malmgren, Varbergs samhällsutvecklingsdirektör instämmer
-Utifrån Västkustens kreativa mittpunkt så skapas förutsättningar för tillväxt i hela kommunen, fastslår han.

Vinnaren tillkännages vid Stora Samhällsgalan i Stockholm den 16 maj.