Sök

Bli stödfamilj/kontaktfamilj?

Pojke ligger på golvet

Foto: mostphoto.com

Det finns många barn och ungdomar i Varberg som behöver en extrafamilj. Som stödfamilj/kontaktfamilj tar ni emot ett barn i ert hem en helg i månaden eller mer. Varbergs kommun söker kontinuerligt kontaktfamiljer – kanske kan det vara något för er?

Barn och ungdomar kan ha en utvecklingsstörning, autism, rörelsehinder eller psykiska funktionsnedsättningar. Deras föräldrar behöver avlastning och barnen behöver miljöombyte och stimulans. Andra barn och ungdomar kan av sociala eller medicinska skäl behöva en trygg familj att komma till då och då. De behöver fler stabila vuxna i sin vardag för att utvecklas och må bra.

Vem kan bli stödfamilj/kontaktfamilj?

En stödfamilj/kontaktfamilj är en familj som har tid, plats och engagemang att ta emot ett barn i sitt hem. En del familjer bor i stan, andra på landet. Gemensamt är att de blir en stabil och trygg plats för barnet att vara på.

Stöd och ersättning

Vi ger er löpande stöd och information så att ni kan klara ert uppdrag på ett bra sätt. Ni får ersättning för ert uppdrag i form av arvode och omkostnadsersättning. Ersättningen utgår från SKL:s rekommendationer.

Hur går det till?

Först anmäler ni ert intresse. Efter det gör vi en utredning för att se att ni som familj har rätt förutsättningar. Utredningarna ser olika ut beroende på uppdrag, men intervju samt utdrag ur social-, kronofogde-och polisregister ingår alltid. Tillsammans kommer vi fram till ett uppdrag som passar er.

Välkommen att ansöka

Känner ni att detta är något för er och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. Du kan också lämna Intresseanmälan att bli kontaktfamilj eller stödfamiljlänk till annan webbplats via vår självservice.

Aktuella uppdrag

Här ser du våra aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

ikon

Självservice & blanketter