varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Nyheter från Varbergs kommun med anledning av covid-19


 • Varbergs kommun återupptar fritidsaktiviteter för barn och unga successivt


  Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Varbergs kommun kommer att återuppta aktiviteter för barn och unga successivt.
  Läs mer

 • Nu vaccineras vårdnära medarbetare


  En sjuksköterska ger sin patient en spruta i överarmen.
  Anna-Lena Sivertsson är sjuksköterskan som under våren 2020 bytte arbetet på Kommunhälsan mot socialförvaltningens verksamheter några dagar i veckan för att lätta på det hårda trycket som så snabbt blev en verklighet på bland annat våra äldreboenden. Nu står hon och sjuksköterskekollegorna i fokus igen.
  Läs mer

 • Eleverna i årskurs 7-9 återgår till kombinerad fjärr- och närundervisning  Smittskyddsläkaren i Halland rekommenderar ingen förlängning av generell fjärr- och distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 i Halland. Nu börjar planeringen för att återgå till en kombinerad fjärr- och närundervisning med fler verktyg för att minska risken för smittspridning.
  Läs mer

 • Hon ser sprutan som en räddning   Den här dagen har Gerd Augustsson, som så många andra, väntat på i flera månader. Äntligen ska hon få sin första dos vaccin mot covid-19.
  Läs mer

 • Biblioteken erbjuder begränsad service


  En öppen bok på ett bord
  Nu erbjuder biblioteken i Varbergs kommun begränsad service i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  Läs mer

 • Snart dags för vaccination i Varberg


  Bild på spruta
  Smittspridningen av covid-19 når rekordhöga nivåer med ansträngt läge både inom sjukvård och äldreomsorg. Samtidigt drar nu vaccineringen mot covid-19 igång i Varberg. Först på tur är de som bor på äldreboenden med vaccinationsstart redan vecka 2 och veckorna därpå följer hemsjukvårdspatienter, hemtjänstbrukare och kommunens personal i vårdnära arbeten.
  Läs mer

 • Elever i årskurs 7-9 inleder vårterminen med distansundervisning


  På grund av det försämrade smittoläget i Halland har smittskyddsläkaren i Halland rekommenderat Varbergs kommun att inleda vårterminen med distansundervisning för årskurs 7-9 under två veckor. Varbergs kommuns förskole- och grundskoleförvaltningen har i dag beslutat att följa rekommendationen som gäller mellan måndagen den 11 januari och fredagen den 22 januari.
  Läs mer

 • Ingen utomhusträning på kommunala anläggningar i Varbergs kommun


  Varbergs kommun kommer, efter samråd med övriga halländska kommuner, inte att öppna för utomhusträning i kommunens anläggningar.
  Läs mer

 • Region och kommun förbereder inför vaccination


  Inom Varbergs kommun och i Region Halland kraftsamlas nu för att vaccinera kommuninvånare och delar av vår personal mot covid-19 under första halvåret 2021. Först ut att vaccineras är omsorgstagare/patienter i kommunal och privat äldreomsorg och den vårdnära personalen.
  Läs mer

 • Bibliotek och bad-, is- och idrottsanläggningar stänger


  Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19. Därför stängs nu kommunens mötesplatser och anläggningar för kultur, idrott och fritid.
  Läs mer

 • Mötesplatser och anläggningar håller fortsatt stängt under jul och nyår


  Från 14 december gäller nya nationella råd för att förhindra spridningen av covid-19. Råden lyfter tydligt fram den enskildes skyldighet att vidta försiktighetsåtgärder, men även att företag och organisationer har ett stort ansvar att bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Med bakgrund i detta fortsätter kommunens mötesplatser och anläggningar att hålla stängt till och med 10 januari 2021.
  Läs mer

 • Vårt skyddsteam är nominerat till drottningens pris  Skyddsteamet på socialförvaltningens hälso- och sjukvårdsavdelning har nominerats till drottning Silvias prestigefyllda pris, Queen Silvia nursing award för det bildspråk länk till annan webbplatssom använts i kommunikationen med personer med demens under Corona-pandemin.
  Läs mer

 • Lokala allmänna råd förlängs för att minska smittspridning  Folkhälsomyndigheten har idag, den 24 november, beslutat om att förlänga de lokala allmänna råden i Halland för att minska smittspridning av covid-19.
  Läs mer

 • Vinterlovet börjar tidigare i år  Förskole- och grundskoleförvaltningens ledningsgrupp har beslutat att avsluta höstterminen en dag tidigare, detta i samråd med rektorer och övriga halländska kommuner. Förskolorna och grundskolorna stänger fredagen den 18 december.
  Läs mer

 • Besöksvärd i Varberg direkt


  Kommunens kontaktcenter Varberg direkt kommer att ha en besöksvärd som tar emot besökare i entrén och ser till att det inte är för många personer samtidigt i lokalen.
  Läs mer

 • Avråder från besök på äldreboenden


  Socialförvaltningen avråder för närvarande från besök på våra äldreboenden, på grund av smittspridning.
  Läs mer

 • Så ställer vi om för att minska smittspridning  Bibliotekens tjänster begränsas, öppen förskoleverksamhet stänger och kommunalt arrangerade fritidsaktiviteter stängs eller görs digitala. Det är några av åtgärderna Varbergs kommun genomför för att hejda spridningen av covid-19 i länet.
  Läs mer

 • Skärpta råd för Halland – uppdateringar kommer inom kort  För att begränsa smittspridningen av covid-19 gäller till och med 2020-11-24 lokala allmänna råd i Halland. Varbergs kommun arbetar just nu för att anpassa verksamheten till situationen och vi kommer att uppdatera informationen här på varberg.se så snart som möjligt.
  Läs mer

 • Kommundirektör och förvaltningschef besökte Barnabro förskola och Trönningeskolan F-3


  Ing-Marie Rundwall
  Kommundirektör Carl Bartler och tillförordnad förvaltningschef på förskole- och grundskoleförvaltningen Ing-Marie Rundwall gjorde under höstlovet besök på Barnabro förskola och F-3 på Trönninge skola. De stora samtalsämnena för besöken var frågor kring coronapandemin, framtiden och medarbetarnas upplevelser. Självklart fanns det även tid för lek med barnen!
  Läs mer

 • Tillsammans kan vi - igen!  Efter en sommar med minskad smittspridning av covid-19 befinner vi oss åter i ett allvarligt läge. Låt oss åter hjälpas åt att hålla i och hålla ut. Det mest effektiva vaccinet just nu är det sunda förnuftet och omtanken om varandra!
  Läs mer

 • I år är kommunens anställda värda ett extra stort tack   Vi lämnar snart ett minst sagt speciellt år bakom oss. Den pågående pandemin har påverkat och kommer fortsätta påverka oss alla på ett eller annat sätt. För många av kommunens anställda innebär det en stor ansträngning på jobbet. 
  Läs mer

 • Överskott i prognosen men samtidigt görs förändringar, hur hänger det ihop?  Den nyligen beslutade delårsrapporten visar ett överskott på cirka 300 miljoner i år men samtidigt ser vi flera beslut om effektiviseringar i våra nämnder för att möta framtida ekonomiska utmaningar. Hur hänger detta ihop? Vi låter ekonomidirektör Jens Otterdahl Holm förklara.
  Läs mer

 • Medborgarundersökning 2020 – Är du utvald?  Om du tillhör en av de utvalda som får delta i medborgarundersökningen kommer du snart få hem en enkät i brevlådan. Det är viktigt att du deltar i undersökningen, eftersom resultatet ger värdefull information om vad du som invånare tycker.
  Läs mer

 • Simstadion höjer maxgränsen och öppnar upp för allmänheten tre vardagskvällar i veckan  Nu öppnar Simstadion upp för allmänheten måndag, onsdag och fredag 15.30-18.30. Samtidigt ökas maxantalet besökare till 100 personer. Detta då det inte uppstått trängsel och besökarna följer anläggningens uppmaningar och restriktioner.
  Läs mer

 • Regnbågsdagar i Varberg  Den 24-28 juni är det regnbågsdagar i Varberg. Föreningen ProLove som brukar arrangera Pride Varberg har ställt om till Regnbågsdagar, ett anpassat evenemang med anledning av pandemin.
  Läs mer

 • Extra satsning på sommarlovsaktiviteter för barn och unga  Permitterade föräldrar, inställda feriearbeten och avbokade semesterresor är konsekvenser av coronapandemin som kan göra att barn och unga inte får samma möjligheter till ett aktivt och meningsfullt sommarlov. Därför satsar Varbergs kommun i år extra på kostnadsfria sommarlovsaktiviteter.
  Läs mer

 • Digitala kafferep skapar gemenskap i en annorlunda vardag


  Deltagarna i den digitala visningen av utställningen Spåren under staden.
  Frågesport, museivisning och digitala kafferep står på programmet i Aktiv seniors nyaste mötesplats Nätverket. Vi har mött Bengt och Margot som är trogna besökare på dessa aktiviteter.
  Läs mer

 • Vill din förening trygghetsvandra i Varbergs kommun i sommar?


  Ett rött hjärta som ligger i två händer
  Nu erbjuder Varbergs kommun bidragsberättigade föreningar ersättning för att trygghetsvandra under sommaren. Ta chansen att bidra till ett tryggare samhälle samtidigt som ni får inkomster till er förening!
  Läs mer

 • Den 18 juni släpper Parkettmusiken biljetterna till konsertplatserna på Varbergs teater  Sommaren 2020 blir Parkmusiken Parkettmusiken, en konsertserie med ett begränsat antal platser på Varbergs teater och ett oändligt antal platser på webben. Den 18 juni släpper vi biljetterna till de platser som finns inne på Varbergs teater.
  Läs mer

 • Simstadion ökar taket för antalet besökare  Det maximala antalet besökare som släpps in på Simstadion samtidigt ökas på prov, från maximalt 50 personer till maximalt 75 personer initialt.
  - Vi ser att besökarna följer de restriktioner vi har satt upp och att vi därmed kan öka maxantalet utan att riskera att det blir trängsel, säger Olof Johansson, enhetschef.

  Läs mer

 • Digitalt språkcafé ska möjliggöra språkträning och nya möten även under pandemin  Nu lanserar Varbergs bibliotek ett digitalt språkcafé. Under torsdagseftermiddag framöver finns det möjlighet till att öva på svenska och träffa nya människor över nätet.
  Läs mer

 • I år firar vi nationaldagen hemma hos dig  Med anledning av covid-19 kan vi inte samla tusentals människor i Societetsparken på nationaldagen i år. Men istället för att ställa in har vi flyttat stora delar av firandet hem till dig och dina grannar.
  Läs mer

 • Öppet brev till kommuninvånare och besökare  En säregen sommar står för dörren och vi behöver gemensamt ta ansvar för att den ska bli så härlig som möjligt och kunna bjuda på vila och glädje för både varbergsbor och sommargäster.
  Läs mer

 • Studenter - det här är er dag!  Tack för att ni har hållit avstånd i en tid då ni egentligen skulle ta till vara på varandras sällskap. Tack för att ni har hållit ut även när motivationen sinat. Tack för att ni tagit ansvar och visat omsorg för varandra och för samhället. 
  Läs mer

 • Parkmusiken blir Parkettmusiken  I år kan vi inte genomföra Parkmusiken som vi brukar med anledning av covid-19. Istället för att ställa in den populära konsertserien har vi ställt om. Sommaren 2020 blir Parkmusiken Parkettmusiken, ett hybridevenemang med ett begränsat antal platser på Varbergs teater och ett oändligt antal platser på varberg.se/parkettmusiken.
  Läs mer

 • 2020 års medborgarceremoni flyttas till nästa år


  Tre personer står vid en mikrofon framför en publik.
  På nationaldagen brukar de varbergare som fått svenskt medborgarskap under det föregående året firas med en egen mottagning. Men med anledning av den pågående pandemin och de restriktioner som gäller kan medborgarceremonin inte genomföras som vanligt i år.
  Läs mer

 • ”Ett gott gäng som hjälps åt” - arbetet på kommunens korttidsboende för covid-19-patienter  På korttidsboendet som tillfälligt har gjorts om till boende för covid-19-patienter är personal och patienter numera vana vid de nya hygienrutinerna; skyddskläder och olika zoner.
  - Vi är ett gott gäng som hjälps åt och stöttar varandra, säger Johanna Gustavsson, undersköterska, som har arbetat på boendet sedan uppstarten 20 april.

  Läs mer

 • Hur blir sommaren i Varberg?


  Kommundirektör Carl Bartler i en inspelad lägesuppdatering och frågestund om hur situationen med covid-19 påverkar sommaren i Varberg.
  Läs mer

 • Simma lugnt på Simstadion i sommar  Simstadion kommer att ha öppet även sommaren 2020. Men med anledning av covid-19 kommer våra öppettider och förutsättningarna för dig som besöker oss att vara annorlunda i år.
  Läs mer

 • Aktiv senior öppnar digital mötesplats  Nu öppnar Aktiv senior en ny, helt digital mötesplats. Under våren kan seniorer följa med på guidade visningar på Hallands kulturhistoriska museum, utmana sina vänner i frågesport eller bara ta en kopp kaffe och prata lite vid ett digitalt kafferep.
  Läs mer

 • Digitalt surfcafé hjälper seniorer att ta steget in i den digitala världen  Coronapandemin har satt käppar i hjulet för Aktiv seniors ordinarie verksamhet som till stor del består i aktiviteter på olika mötesplatser runt om i kommunen. Nu lanseras ett nytt koncept som ska hjälpa seniorer som vill komma igång med att använda surfplatta.
  Läs mer

 • Nu kan gymnasieelever som studerar på distans beställa lunchlådor för avhämtning  Gymnasieelever hemmahörande i Varbergs kommun som har behov av skollunch under sina distansstudier erbjuds nu en möjlighet att beställa och hämta ut lunchlådor. Under måndagen fattade Eva Pehrsson-Karlsson (C), efter överläggningar i utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott, ett ordförandebeslut i frågan.
  Läs mer

 • Anneli tar biblioteket till dig som är 70+


  Bild på Annelie i Apelviken
  Nu när många äldre inte kan besöka biblioteken erbjuds lässugna 70-plussare kostnadsfri hemkörning av böcker. Bibliotekens hemleverans har tagit fart under april månad.
  Läs mer

 • Det blir en annorlunda sommaravslutning i år  Sommaravslutningar, skolavslutningar och andra större sammankomster inom Varbergs kommuns förskolor och skolor kommer att bli annorlunda i år.
  Läs mer

 • Kreativa initiativ när näringslivet stöttar vården


  Emil Bergman på Akwel Sweden med ett visir i handen
  Tusentals insamlade kronor som gått till inköp av skyddsutrustning och företag som låter 3D-printern producera visirhållare – det ideella engagemanget för att stötta socialförvaltningen är stort hos de lokala företagen.
  Läs mer

 • "Jag känner mig trygg med Varbergs arbete"


  Foto på en kvinna
  Camilla Adielsson, expert inom smittskydd och vårdhygien från Vårdhygien Halland besökte Varberg förra veckan och träffade då socialförvaltningens samverkansgrupp. Vi ringde upp henne för att ställa lite frågor om covid-19 inom vård och omsorg.
  Läs mer

 • Fira med avstånd och omtanke under vårens högtider


  Påsken har precis passerat och fler högtider ligger framför oss. I år är det viktigt att vi firar med avstånd och omtanke.
  Läs mer

 • Spåren under staden – på museet eller hemma hos dig


  Bild från den digitala visningen av utställningen
  Är du nyfiken på de arkeologiska fynd som gjorts i samband med utgrävningarna för projekt Varbergstunneln? Just nu visas fynden i utställningen Spåren under staden på Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Nu kan du också se utställningen från din soffa!
  Läs mer

 • Nu blir ingenjören vårdbiträde – för en tid  Sigrid Skarsgård är exploateringsingenjör på samhällsutvecklingskontoret.
  I vanliga fall!
  Just nu sitter hon i skolbänken för att friska upp sina vårdkunskaper.

  Läs mer

 • Anpassning av bidragsregler för att stödja Varbergs föreningar


  Coronapandemin påverkar Varbergs föreningar och kulturarrangörer, och för att underlätta för dem tog kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott i förra veckan beslut om ett antal undantag från bidragsreglerna, som ska gälla under 2020.
  Läs mer

 • Årsredovisning 2019 antagen av kommunfullmäktige


  Kommunens årsredovisning för 2019 antogs av kommunfullmäktige på tisdagskvällens sammanträde. I årsredovisningen görs en slutlig sammanställning av fullmäktiges fyra strategiska målområden för perioden 2016–2019. En avstämning görs också av de finansiella målen och det konstateras att kommunen har en fortsatt god grundekonomi.
  Läs mer

 • Beslut om studentavslutning 2020  Under tisdag förmiddag hölls en pressträff där gymnasiechef och studentkommittén från Peder Skrivares skola samt rektorer från Drottning Blankas Gymnasium, LBS Gymnasium, och Sveriges Ridgymnasium informerade om beslut tagna för studentavslutning 2020.
  Läs mer

 • Påverkas du och din familj av oron i samhället just nu?


  Ungdom pratar i telefon
  Corona har påverkat oss alla och för många har pandemin också fört med sig andra problem och ökad oro. Det kan till exempel handla om problem i familjen, ensamhet, oro eller ekonomisk press. Från den 20 april öppnar socialförvaltningen i Varberg stödtelefon för rådgivning och stöd.
  Läs mer

 • Tecken på marijuanaanvändning hos ungdomar  De sociala kontakterna för ungdomar ser inte ut som vanligt i den rådande situationen med corona/covid-19. Många fritidsaktiviteter är inställda och för gymnasieeleverna är inte längre skolan ett ställe där du träffar dina vänner. Men behovet av socialt umgänge kan vara större än normalt under dessa tider.
  Läs mer

 • Sjuksköterskor med rätt att göra en insats  Våren 2020 är deras kompetens en hårdvaluta, en av de mest eftertraktade i hela världen. Och sjuksköterskorna Helena Arkemar och Anna-Lena Sivertsson på Kommunhälsan är mer än redo att byta arbetsplats för att göra en insats.
  - Alla måste göra vad de kan, och alla kan göra något!

  Läs mer

 • Anhörig och orolig? Det finns stöd


  Kvinna i telefonsamtal
  Är du som anhörig, och under rådande omständigheter extra orolig för någon närstående som har en funktionsnedsättning, är drabbad av psykisk ohälsa, äldre eller kanske bor på särskilt boende.
  Läs mer

 • Handla mat blir ett vanligare stöd  Allt fler använder det stöd som Röda Korset nu erbjuder riskgrupper. Det handlar om hjälp med att utföra matinköp eller andra enklare ärenden.
  Läs mer

 • Nej till beställd omsorg från andra kommuner


  Varbergs kommun kommer inte erbjuda stöd och hjälp till äldre och sjuka personer som bor i andra kommuner, men som tillfälligt vill bo i Varberg. Detta med anledning av coronaviruset. Beslutet gäller från och med nu och tills vidare.
  Läs mer

 • En glad påsk kräver sunt förnuft


  Carl Bartler och Ann-Charlotte Stenkil (M)
  När detta skrivs är det fjorton grader utanför Varbergs kommunhus. Våren är här och påsken står för dörren, och i vanliga fall skulle vi kanske se fram mot en långhelg med familj och vänner och kanske en resa.
  Läs mer

 • Häng med ut och upplev naturen  Nu är foldern "Upplev naturen 2020" här
  Läs mer

 • Två coronafall på äldreboende i Varberg


  Socialförvaltningen har nu två konstaterade fall av corona-smitta på ett äldreboende som drivs i privat regi.
  Läs mer

 • Att göra-tips i påskhelgen


  Familj på cykeltur.
  Påskhelgen står inför dörren. Att vistas i naturen eller på hemmaplan är enkla sätt att både njuta av vårväder och samtidigt hålla distans. Här är några att göra-tips, oavsett om du gillar fart eller är i behov av lugn.
  Läs mer

 • Nytänkande i klassrummen på distans  Det ekar tomt i korridorerna på Peder Skrivares skola, precis som i landets övriga gymnasieskolor. Men i lärarnas arbetsrum är det desto mer rörelse och distansundervisningen är i full gång.
  Läs mer

 • Besöksförbudet på äldreboenden skärps


  Socialförvaltningen beslutade idag om att skärpa besöksförbudet på särskilt boende för äldre för att minska risken att någon blir sjuk. Detta innebär att även promenader utomhus ingår i besöksförbudet.
  Läs mer

 • Beslut i korthet  Förskole- och grundskolenämndens beslut den 30 mars 2020. Här kan du ta del av vilka beslut som fattades och korta beskrivningar av ärendena.
  Läs mer

 • Tillfälligt nationellt besöksförbud på äldreboenden


  Regeringen har beslutat om ett besöksförbud på landets samtliga äldreboenden för att förhindra spridningen av covid-19. Beslutet träder i kraft den 1 april.
  Läs mer

 • Utökad språkkompetens i Varberg direkt  Just nu är det extra viktigt att kommunen når ut med information om vad som händer här i Varberg kopplat till utvecklingen kring coronaviruset. Vi finns tillgängliga via Varberg direkt och uppdaterar löpande på webbsidan varberg.se/corona samt i våra andra kanaler. För att också kunna nå fler av dem som pratar lite eller ingen svenska har Varberg direkt nu stärkt upp med personer som kan språken arabiska, tigrinska och dari.
  Läs mer

 • Maria och hennes vänner hoppas på en ljusnande framtid  Det här skulle varit deras bästa tid. Men för gymnasieskolans avgångsklasser är studentens lyckliga dag just nu osäker.
  -Allra mest saknar jag att inte få gå i skolan med min klass vår sista tid tillsammans, säger tredjeårseleven Maria Söderström.

  Läs mer

 • Nytt åtgärdspaket underlättar för Varbergs företag  Idag godkändes kommunens åtgärdspaket som ska underlätta för näringslivet. Näringslivs- och destinationskontoret (NOD) välkomnar åtgärderna och fortsätter driva frågor som ska göra tillvaron enklare för företagen.
  Läs mer

 • Böcker till dörren för dig som är 70+


  Böcker i en påse utanför en dörr
  Nu erbjuder Varbergs bibliotek kostnadsfri hemkörning av böcker till personer som är 70 år och äldre. Ring och berätta vilka böcker du önskar – vi lämnar böckerna i en påse vid ytterdörren.
  Läs mer

 • Miljö- och hälsa fortsätter att kontrollera


  Kontrollverksamheten som miljö- och hälsoskyddsförvaltningen utför är i många fall en samhällsviktig verksamhet och därför viktig att genomföra även i rådande tider. 
  Läs mer

 • Personalen på Vipvägen slår en skyddande ring kring sina boende


   Personal från Vipvägens gruppboende
  Hur förklarar man för en person som saknar talat språk varför en familjemedlem inte kan komma på besök? Personalen på Vipvägens gruppboende vet. Varje dag gör de allt de kan för att de boende - ”våra grabbar”- ska ha en så normal tillvaro som bara är möjligt, trots onormala tider.
  Läs mer

 • Nilson Group stöttar med utrustning  I oroliga tider, är det gott att se hur olika delar av samhället sluter upp bakom varandra. Både privatpersoner och näringslivet vill dra sitt strå till stacken och bidra till att mildra situationen. Här kommer ett fint exempel på det:
  Läs mer

 • Funka, kommunens fritidsverksamhet för funktionsnedsatta, ställer om aktivitetsutbudet


  Funka arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar i Varbergs kommun. Nu ser verksamheten över sina aktiviteter för att minska risken för spridning av corona/covid-19.
  Läs mer

 • Dagverksamheter pausas


  Kommunens dagverksamheter med social inriktning för äldre pausas tillfälligt från tisdagen den 24 mars.
  Läs mer

 • Förtydligande kring besöksförbud på boenden inom vård och omsorg


  För att minska risken att coronaviruset ska spridas och för att skydda utpekade riskgrupper har vi infört ett tillfälligt besöksförbud på våra boenden för äldre och begränsat besöken på våra övriga boenden.
  Läs mer

 • PRAO för årskurs 8 genomförs inte vårterminen 2020


  Förskole- och grundskolenämnden har med anledning av coronaviruset covid-19 beslutat att inte genomföra PRAO för årskurs 8 under vårterminen 2020.
  Läs mer

 • Så påverkar regeringens besked om distansutbildning


  Peder Skrivares skola, Vuxenutbildningen i Varbergs kommun och Campus Varbergs yrkeshögskola ställer om till distansutbildning efter dagens besked från Sveriges regering.

  Läs mer

 • Kommunens bibliotek, simhall och andra fritidsverksamheter håller fortsatt öppet


  I skuggan av covid-19 vill Varbergs kommun så långt det går bidra till att uppehålla ett fungerande samhälle där friska människor kan mötas, om än på lite större avstånd än vanligt. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vidtar rekommenderade åtgärder för att minska smittspridning. Vi håller också merparten av vår kultur- och fritidsverksamhet öppen som vanligt.
  Läs mer

 • Öppet brev till Varbergs kommuninvånare


  Kommundirektör Carl Bartler och Ann-Charlotte Stenkil (M) kommunstyrelsens ordförande.
  Tillsammans kan vi minska spridning och öka trygghet.
  Läs mer

 • Aktiv seniors verksamhet pausas


  Från och med måndag 16 mars är Aktiv seniors verksamhet pausad med anledning av coronaviruset. Beslutet är taget för att minska spridningen och i omsorg om seniorer som Folkhälsomyndigheten identifierat som en riskgrupp.
  Läs mer

 • MOA-mässan den 18 mars är inställd


  Den 11 mars fattades ett nationellt beslut om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte får hållas i Sverige. Yrkesmässan för elever i årskurs 8, MOA-mässan, som skulle genomförts den 18 mars ställs in utifrån försiktighetsåtgärder.
  Läs mer

 • Öppet hus på Kulturskolan ställs in


  Lördag 14 mars skulle Kulturskolan haft öppet hus. Evenemanget ställs nu in med anledning av det nya förbudet mot evenemang som samlar fler än 500 personer.
  Läs mer

 • Större evenemang ställs in på grund av nytt förbud


  Onsdag 11 mars beslutade regeringen att begränsa möjligheterna att hålla evenemang där fler än 500 personer samlas. Detta för att minska spridningen av coronaviruset. Det nya förbudet kommer att medföra att ett antal av kommunens större evenemang ställs in.
  Läs mer

 • Restriktioner för besök på särskilt boende inom omsorgen


  10 mars gick Folkhälsomyndigheten ut och ändrade riskbedömningen när det gäller coronaviruset från hög till mycket hög. Samtidigt betonar myndigheten också nu att åtgärder måste tas utifrån omsorgen om de mest sårbara grupperna i samhället. Efter rekommendation från Region Halland inför socialförvaltningen i Varberg nu restriktioner och i vissa fall besöksförbud på våra boenden.
  Läs mer

 • Två konstaterade fall av coronavirus i Varbergs kommun


  Två fall av coronavirus har konstaterats hos personer hemmahörande i Varbergs kommun. Personerna har en koppling till varandra och har enligt uppgift smittats på en gemensam resa.
  Läs mer