Sök

Cykelkampanjer

Kommunfullmäktige satsar under två års tid extra pengar på att öka det hållbara resandet i kommunen. Arbetet leds från hamn-och gatuförvaltningen och syftar till att öka cyklingen och underlätta för dig som vill resa hållbart.

Vintercyklist

Vintercyklister är en kampanj som riktar sig till de som cyklar under vår, sommar och höst, men kanske väljer bilen under vintern. I utbyte mot att deltagarna rapporterar in sina resvanor och upplevelser av cykling till kommunen får de bland annat dubbdäck till cykeln och reflexväst.

Anmäl dig och bli en av årets vintercyklister!

På egna ben

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser. Under de veckor som På egna ben pågår samlar eleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Vinnarna i 2016 års tävling

Cykelvänlig arbetsplats

Cykelvänlig arbetsplats är en kampanj för att uppmuntra de arbetsplatser som gör det lättare för sina anställda att välja cykeln som färdmedel. Genom att uppfylla givna kriterier når företagen upp till olika nivåer. Alla som uppfyller minst nivå 1 belönas med utmärkelsen "Cykelvänlig arbetsplats" och har chans att vinna priser.

Vinnarna i 2016 års "Cykelvänlig arbetsplats"

Skolreseplan

Skolreseplan är ett projekt som tar ett samlat grepp kring barns resande till och från skolan och ökar synen på barn som trafikanter och en del av trafiken. Arbetet ska bidra till att ökad hänsyn tas till barns behov vid utformningen av trafikmiljön runt skolor. En skolreseplan syftar till att förbättra trafiksäkerhet, rörelsefrihet, hälsa och miljö under ett och samma paraply med det övergripande syftet att öka andelen hållbara resor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

ikon

Självservice & blanketter