Sök

Naturområden, naturreservat

Naturen i Varbergs kommun är till för oss alla. Vi måste alla vara varsamma mot naturen och visa hänsyn mot både människor och djur.

Många av de finaste naturområdena i Varberg har idag ett långsiktigt skydd i och med att de är naturreservat.

Mer information om våra naturområden finns att läsa hos Länsstyrelsen Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upplev naturen

I foldern Upplev naturenPDF (pdf, 2.9 MB) har vi samlat aktiviteter där representanter från olika lokala föreningar guidar dig runt i Varbergs kommuns vackra natur. Från mars till oktober kan du följa med på utflykter och lära dig mer om bland annat fåglar, svampar, blommor, stenar och historia. Aktiviteterna är oftast gratis och öppna för alla. Klä dig efter väder, packa en ryggsäck med fika och följ med ut i naturen!

Foldern finns bland annat på biblioteken, Turistbyrån och kommunens Informationstorg. Foldern är framtagen och utgiven genom ett samarbete mellan Varbergs kommun, Studiefrämjandet Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Naturum Getterönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt lokala föreningar med anknytning till natur och miljö.

ikon

Kontakta oss

Kommunekolog

Rasmus Kaspersson

Samhällsutvecklingskontoret

0340-88 264

lars.rasmus.kaspersson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter