Sök

Kulturhuset Komedianten

kulturhuset komediantens fasad, nybyggt och den gamla teatern från sent 1800-tal

Kulturhuset Komediantens fasad möter den gamla teatern från sent 1800-tal.

Kulturhuset Komedianten är en av Varbergs största mötesplatser. Här hittar du allt från myllrande liv och verksamheter till lugn och ro.

Månadsprogrammet


Sagostund, jazzkonsert, språkcafé och konstvisning. Det är en mängd olika aktiviteter i Kulturhuset Komedianten varje dag. Saker som arrangeras av kulturavdelningen själva eller andra aktörer. Läs månadens program i Kulturhuset Komediantens kalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.länk till annan webbplats

Kultur, böcker, nöje, bildning, råd och konst – och kaffe!


På Komedianten kan du bland annat låna böcker, surfa på internet, se spännande samtidskonst, lyssna till föreläsningar, se teaterföreställningar, ta del av informationsutställningar och uppleva konserter med lokala och nationella artister. I biblioteket finns gott om bra arbetsplatser för dig som behöver studera eller forska. Du kan också ta en fika eller bara läsa en tidning.

Från bebis till tonåring


Barn och ungdomar har en självklar plats på Komedianten. Både i biblioteket och i konsthallen finns utrymmen och verksamheter för barn i alla åldrar, från bebis och uppåt! Om barn- och ungdomsverksamheten kan du läsa mer under rubriken Kultur för barn och unga.

Person poserar framför en bokhylla i biblioteket.

Varbergs vardagsrum


Kulturhuset Komediantenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster invigdes i januari 2012. Byggnaden är ritad av arkitekt Lars Gauffin som haft som mål att skapa ett hus som öppnar sig mot staden. Den svängda entrén är därför inte bara lätt att ta sig upp på, den fungerar också som en inbjudande förlängning av Kungsgatan. Tre välkända samtidskonstnärer har bidragit med utsmyckningen av Komedianten: Här finns verk av Lisa Jonasson, Ernst Billgren och Christan-Pontus Andersson. Möbler och andra inredningsdetaljer är utvalda med stor omsorg – allt för att göra Kulturhuset Komedianten till ett trivsamt vardagsrum där du kan känna dig hemma!

Kulturhuset Komediantens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om kulturhuset och alla dess verksamheter och aktiviteter.

ikon

Kontakta oss

Kulturhuset Komedianten

Engelbrektsgatan 7

0340-886 00
kultur@varberg.se


Öppettider

Kulturhuset

Måndag-fredag 08:00-19:00

Lördag 09:00-16:00

Söndag 12:00-16:00

Stadsbiblioteket

Måndag-fredag 10:00-19:00

Lördag 10:00-16:00

Söndag 12:00-16:00

Varbergs Konsthall

Måndagar stängt

Tisdag-torsdag 12:00-17:00
Fredag-söndag 12:00-16:00

För avvikande öppettider kring helgdagar, se Kulturhuset Komediantens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Självservice & blanketter