Sök

Kulturskolan - Dans, rörelse och nycirkus

Dans på kulturskolan

Dans är rytm, rörelse, koreografi och improvisation tillsammans med känsla, energi och estetik. Utöver kurserna nedan har vi också fördjupningskursen KAP-dans.

Barndans

Här tränar vi såväl rytmik som stegkombinationer och rörelse till musik. Vi jobbar med olika trygghetsövningar och genom improvisation får du vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt. Vi inspirerar till danslust och motoriska färdigheter.

Ålder: 5-6 år
Avgift: 925 kr/termin

Jazzdans

Vi över flera olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Streetdance/Break

Enkelt och lekfullt tränar vi grunderna i streetdance och breakdance, koordination och uttrycksförmåga. Innehåller akrobatiska rörelser så som att balansera på händerna, stå på huvudet, footworks = dansa nära marken etc. Allt på ett lustfyllt sätt!

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift 925 kr/termin

Modern balett

Vi jobbar med traditionella balettövningar vid stången och ute på golvet. Vi bygger sedan kompositioner i friare former och vidgar vårt rörelsemönster. Du utvecklar din koncentration, koordination och bygger upp en god styrka och flexibilitet i dina dansrörelser. Det ingår även sceniska projekt och uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Drans

Drans är en fantasifull blandning av drama och dans där du genom lek och gruppövningar får möjlighet att både dansa och spela teater – en första introduktion till att stå på scen.

Ålder: 7-8 år
Avgift: 462 kr/termin

Nycirkus

Nycirkus är ett multikonstnärligt ämne där vi jobbar med akrobatik, teater, jonglering, dans, lindans, musik… bara fantasin sätter gränserna. Vi arbetar mot en föreställning varje termin och eleverna själva skapar sina nummer i samarbete med varandra och cirkuspedagogerna. Ansvar, tillit och samarbete är ytterst viktigt när vi jobbar med nycirkus.

Ålder: 9- 20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: OBS! Gratis höstterminen 2018

KAP Dans - Kulturskolans avancerade program i dans

För dig som vill få en fördjupning i dans för en eventuell framtida satsning eller som en hobby att vara engagerad i. Du har två obligatoriska klasser i veckan där vi arbetar med jazz, modernt och balett. Vi lägger stor vikt vid teknikarbete men jobbar också med improvisation, komposition och koreografi där du får utveckla ditt uttryck och din kreativitet. I KAP dans ingår även sceniska projekt där du får träning i att stå på scen.

Ålder: 12-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 445 kr

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

ikon

Självservice & blanketter