Sök

Kulturskolan - Drama, film, skådespel och musikal

Ungdomar sitter på en soffa.

Drama och teater/skådespel är ämnen där sociala förmågor tränas på ett sätt som stärker självkänslan och modet att ge och ta plats i samspel med andra. Vi kan dessutom erbjuda kurser i skådespeleri direkt riktat mot film/tv och teater. I vissa av kurserna arbetar vi med manus där du får möjlighet att fördjupa dig i text och textarbete. Musikal är kursen för dig som vill kombinera sång, dans och teater. Vi tränar lika delar sång, dans och teater.

Drama

I dramaämnet står gruppens deltagare i fokus. Vi arbetar därför med gruppstärkande övningar. Genom lekfulla improvisationer och rollspel lär vi oss mer om kommunikation, samarbete och att våga stå på scen. Vi jobbar med allt från improvisation till text och teater!

Ålder: 7-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Teater

Tillsammans utforskar vi teaterns magiska värld. Vi jobbar som grupp i ett sceniskt sammanhang och lär oss hur man för sig på scen, om berättandet och får verktyg för att utveckla vårt skådespeleri. Allt från text, karaktärsarbete, röst och rörelse, improvisation, arbetet gentemot en publik, gruppstärkande övningar och samarbete ingår. Målet är att utvecklas tillsammans och ha superkul på vägen!

Ålder: 13-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Musikal  - dans/teater/sång

Introduktion i musikalens värld. Här lär vi oss att jobba tillsammans som grupp i ett sceniskt sammanhang med flera olika uttrycksformer så som teater, sång och dans. Du får lära dig stå på scen, arbeta gentemot en publik/mottagare. Vår förhoppning är såklart också att du ska ha väldigt roligt!

Ålder: 9-20 år år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Film

Allt från idé till färdig film. Filmgruppen på kulturskolan är till för dig som vill stå både framför och bakom kameran. Tillsammans jobbar vi fram manus som vi kan göra film av. Vi både skådespelar, hanterar kameran och redigerar. Det finns inga gränser för vilken form av film vi gör. För varje nytt projekt ställer vi frågan: Vad vill du visa och se?

Ålder: 9-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Skådespel för film och TV

I skådespel för film och tv fokuserar vi på att göra produktion efter produktion – ett praktiskt lärande där frågorna uppstår naturligt på inspelningsplatsen. Vi jobbar fram varje skådespelares styrka i sitt skådespel i form av rollbesättningsövningar. Vi använder oss av detta till att bygga upp en grund för en casting-profil som kan användas i verkliga jobbsituationer. Ni kan se exempel på filmer skapade här genom vår YouTube-kanal.länk till annan webbplats

Ålder: 13-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 925 kr/termin

Funkisdrama - för dig med funktionsvariation

Tillsammans närmar vi oss teaterns magiska värld! Under kursens gång kommer deltagarna få lära sig att arbeta med fantasi, improvisation och att våga ta plats på scen. På ett pedagogiskt och roligt sätt övar vi oss på att känna oss bekväma i en scensituation tillsammans med andra deltagare. Du får verktyg för att utvecklas som skådespelare och i grupp samtidigt som vi har väldigt roligt!

Ålder: från 13
Avgift: 462 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

ikon

Självservice & blanketter