varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Musikproduktion, film, 3D-modellering och design

musikproduktion

Medieproduktion är en bred ämneskategori som ger dig spännande möjligheter att vara kreativ i den digitala världen. Musik- och ljudproduktion är musikskapande med datorn som hjälpmedel där du har möjlighet att agera både producent och låtskrivare. Film hanterar hela skapandeprocessen från idé till färdigt verk. Dramaturgi, redigering och kamerateknik men också berättande genom skådespel, regi och manus. 3D-modellering och design ger en spännande översikt i modellering, animering och rendering av 3D-grafik.

Musik- och ljudproduktion

Musikskapande med datorn som hjälpmedel. Skriver du egna låtar eller gillar du stenhårda rap-beats? Denna kursen kan du gå oavsett musikalisk stil. Du lär dig grunderna inom musikproduktion och får även agera producent och låtskrivare. Du jobbar enskilt och i grupp med exempelvis egna låtar, remixer, filmmusik, teaterljud och mixning. Inga förkunskaper krävs.

Ålder: 10-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 487 kr/termin

Film

Allt från idé till färdig film. Filmgruppen på kulturskolan är till för dig som vill stå både framför och bakom kameran. Tillsammans jobbar vi fram manus som vi kan göra film av. Vi både skådespelar, hanterar kameran och redigerar. Det finns inga gränser för vilken form av film vi gör. För varje nytt projekt ställer vi oss frågan: Vad vill du visa och se?

Ålder: 9-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 975 kr/termin

3D-modellering och design

Kursen ger en översikt i modellering, animering och rendering av 3D-grafik. Vi arbetar i programvaran Blender, ett open souce-program som du kan ladda hem gratis. Blender fungerar både i PC och Mac-miljö. Du lär dig hur man skapar och redigerar grundläggande objekt, arbetar med modeller i 3D och applicerar material och texturer. Kursen går igenom belysning och komposition i scener. Längre in i kursen kommer vi jobba med animering av objekt och riggning av enklare karaktärer.

Ålder: 12-16 år
Avgift: 487 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter