Sök

Surfcaféer

Äldre händer vid läsplatta

Bild: mostphoto.com

På våra surfcaféer kan du lära dig om ny teknik som surfplattor och smarta telefoner. Surfcaféerna är ett enkelt, roligt och prestigelöst sätt att bekanta sig med nya medier.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Beslutet att stänga Aktiv seniors mötesplatser och frivilligverksamhet hävdes den 23 september. Nu genomförs riskbedömningar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för samtliga lokaler och aktiviteter, i syfte att möjliggöra en försiktig öppning av verksamheten från och med den 2 november. Läs mer om beslutet i nyheten på varberg.se.

Under tiden sker aktiviteter enligt månadsprogrammet för oktober:
Aktiv senior Månadsprogram oktober 2020PDF (pdf, 449.1 kB)

Det finns många nya begrepp idag, som till exempel Instagram, bloggar, Ipad och Facebook. Men vad är nyttan med dem? Varför använder barnbarnen detta? Hur fungerar det? Surfcaféerna är ett sätt att introducera ny teknik för dig som kanske inte har så stor vana av datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det är också ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta och att skapa nya kontakter. Här möts vi på ett lättsamt sätt och du får veta lite mer om nyttan för dig, inspireras och prova på ny teknik.

Tider och platser hösten 2020

Aktiv seniors verksamhet är pausad med anledning av coronaviruset. Under oktober pågår utrdening av möjligheten att öppna upp vissa mötesplatser och vissa aktiviterer. Vi inväntar just nu resultatet av detta arbete. Under tiden finns dessa möjligheter till Surfcafé:

Digitalt surfcafé

Korta instruktionsfilmer för dig som vill lära dig om smarta telefoner och surfplattor på grundläggande nivå. Alla filmerna finns samlade på sidan Digitalt surfcafé på distans för nybörjare.

Surfcafé i Bua under november

Små surfcafén på fredagar, med max 5 deltagare per timma, under ledning av Lena Naenfeldt på Aktiv senior. Ladda ned programmet för surfcafét i Bua.PDF (pdf, 367.3 kB)

Surfcafé på Ljuspunkten i november

Små surfcafén på onsdagar, med max 5 deltagare per timma, under ledning av Lena Naenfeldt på Aktiv senior. Ladda ned programmet för surfcafét på LjuspunktenPDF (pdf, 367.6 kB).ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se

 

Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter