varningsikon

2020-08-05 08.08

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Nätverket- en digital mötesplats

Välkommen till Aktiv seniors nyaste mötesplats Nätverket - här träffas vi helt digitalt. På Nätverket kan du delta i aktiviteter hemifrån över internet med hjälp av din dator, surfplatta eller smarta telefon. Här kan du till exempel få följa med på guidad visning på Hallands kulturhistoriska museum, utmana dina vänner i frågesport eller bara ta en kopp kaffe och språka lite vid ett digitalt kafferep.

Med anledning av covid-19 har Aktiv senior pausat alla aktiviteter som innebär att vi träffas fysiskt på våra mötesplatser. Vi jobbar för fullt med att hitta nya sätt att bedriva vår verksamhet. På prov lanserar vi nu mötesplatsen Nätverket som vi hoppas kan vara ett bra alternativ för dig som brukar använda digitala verktyg i din vardag. Vi har också lanserat digitala surfcaféer för seniorer som vill komma igång med att använda surfplatta eller smart telefon. Läs mer om våra digitala surfcaféer.

Så fungerar det

Vi kommer att genomföra aktiviteter varje måndag och torsdag fram till mitten av juni 2020. Alla aktiviteter sker via den digitala plattformen Teams. Det kostar ingenting att delta i aktiviteterna och du kan använda Teams kostnadsfritt. Du ordnar själv en digital enhet att delta genom (dator, smart telefon eller surfplatta) och ansvarar för att du har tillgång till internet.

Steg 1

Anmäl att du vill ha tillgång till Nätverket genom att mejla till aktivsenior@varberg.se.

Steg 2

Du får ett mejl med en länk till Nätverket. Du använder samma länk för att komma till alla våra aktiviteter. I samma mejl får du också en manual som förklarar hur du gör för att ansluta. Öva gärna någon gång innan du ska delta vid en aktivitet

Steg 3

Anslut till en aktivitet. Nedan ser du vilka dagar och tider som vi erbjuder aktiviteter. Du behöver inte meddela vilken/vilka aktiviteter du vill delta i. Det är bara att ansluta.

Aktiviteter

Här nedan presenterar vi vårens aktiviteter på Nätverket. Under juli gör vi ett sommaruppehåll. Om både vi som arrangerar och ni som deltar tycker att det fungerar bra kommer vi att planera för fler aktiviter till hösten.

Guidad visning av Spåren under staden på Hallands kulturhistoriska museum 360°

Två måndagar erbjuder vi i samarbete med Hallands kulturhistoriska museum en guidad virtuell visning av utställningen Spåren under staden. I utställningen kan du följa Varbergs historia med utgångspunkt från grävningarna som sker inför bygget av Varbergstunneln. Utställningen visar inte bara de aktuella utgrävningarna, utan även material från tidigare arkeologiska utgrävningar och den information de gett oss om hur staden har flyttat, vuxit och förändrats från medeltid till idag.

Med hjälp av 360°-teknik går vi runt i utställningen digitalt, med oss har vi en guide från museet som visar och berättar.

Måndag 25 maj kl. 10.00
Måndag 15 juni kl. 10.00

Frågesport

Två måndagar i juni erbjuder vi en klurig frågesport. Utmana dig själv och dina vänner!

Måndag 1 juni kl. 10.00
Måndag 8 juni kl. 10.00

Kafferep

Varje torsdag klockan 14.30 bjuder vi in till ett digitalt kafferep. Vi språkar om vad vi känner för och kalasar på eget fika.

Torsdag 28 maj kl. 14.30
Torsdag 4 juni kl. 14.30
Torsdag 11 juni kl. 14.30
Torsdag 18 juni kl. 14.30

ikon

Kontakta oss

Aktiv senior

aktivsenior@varberg.se

Självservice & blanketter