varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Ung i Varberg

Street art vid Buaskolan.

Street art vid Buaskolan av Lisa-Stina Pettersson.

Gemenskap, sammanhang och inflytande är tre ord som ska prägla allt det Varbergs kommun arrangerar för ungdomar. Det kan betyda att man producerar en kortfilm, ordnar en epa-träff eller får möjlighet att repa med bandet. Allt är möjligt!

Med anledning av coronaviruset covid-19

Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19.

Vi återkommer med mer information om vad detta innebär för Ung i Varberg.

Varbergs kommun vill skapa mötesplatser för unga som är trygga, frivilliga och öppna för alla. De ska kännas tillgängliga, väcka lust och skapa möjligheter för unga att själva driva sina egna idéer.

Målet är att ta tillvara ungdomars egna erfarenheter, kunskaper och intressen. Viktigast av allt är att initiativet ligger hos ungdomarna själva.

Vad händer, då?

Runtom i Varbergs kommun finns sex ungdomsgårdar där ungdomar kan samlas, umgås och driva projekt. För dem som bor en bit ifrån ungdomsgårdarna finns MUVE, den mobila ungdomsverksamhetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som vill ge stöd, inspiration och förutsättningar till ungdomar som bor utanför tätorterna. Vill du vara med och göra film? Det finns filmbaser i Varberg för dig mellan 12-25 år i Bua, Träslövsläge och Tvååker.  Det finns också ett filmnätverk som du hittar på den här Facebook-sidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

ikon

Kontakta oss

Enhetschef Aktiv fritid

Anna Nilsson

070-654 18 87

anna.nilsson@varberg.se

Rosenfredsskolan

Självservice & blanketter